Ξέρετε τι γίνεται; Από χθες το βράδυ που το πρωτοείδα σκεφτόμουν ποιό να επιλέξω, καθ ότι και τα τέσσερα είναι πολύ καλά. Η πρώτη μου εντύπωση ήταν το 2 και 3 ως πιο εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά του Φαντομά! Αλλά, συνέχεια το μάτι μου έπεφτε στο #4 διότι μου άρεσε η προβολή του ανθρώπινου στοιχείου μπροστά από το τεχνολογικό. Δηλαδή, είναι σαν να "μας λένε" οι χειριστές του εξωφύλλου: "Ωραίο αεροσκάφος το F-4, αλλά δεν πετάει από μόνο του, εμείς είμαστε μέσα του και το καθοδηγούμε, σαν προέκταση του εαυτού μας. Συνεργατικά κιόλας, σαν ένα". (κάτι τέτοιο, τέλος πάντων)
Δυστυχώς το μειονέκτημα είναι ότι ίσα που φαίνεται το αεροσκάφος στο φόντο, αλλά σε μια σελίδα δεν χωράνε όλα, κάποια στοιχειά πρέπει να "θυσιαστούν".
Το #1 που έχει ίδιο "θέμα", υστερεί κατά τη γνώμη μου, διότι προσπαθεί, σε αντίθεση με το #4, να δείξει και το F-4 και τους χειριστές, έτσι η "πόζα" τους είναι λίγο αφύσικη. Τα #2 και #3 είναι εντυπωισακότατα, αναδεικνύουν τις γραμμές αυτού του μυθικού αεροσκάφους, αλλά π.χ. στην #2 συμφωνώ με τους προηγούμενους φίλους, ότι κρύβεται ο πίσω χειριστής από το λογότυπο, ενώ και οι δύο έχουν εμφανιστεί πολλές φορές, χωρίς αυτό να αφαιρεί από την ποιότητά τους ως φωτογραφιών, ούτε να αποτελεί και μοναδικό κριτήριο επιλογής.
Όσο για το #4 δεν θυμάμαι να έχω δει άλλο παρόμοιο εξώφυλλο (πολύ πιθανόν να υπάρχουν φυσικά, άλλο που εγώ δεν τα θυμάμαι) αλλά αυτό μου κέντρισε τελικά περισσότερο το ενδιαφέρον και το "ψήφισα"

Τέλος, ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου εγκάρδια τον Αντώνη για τις προσπάθειες που καταβάλλει, με κόπο και κόστος, αλλά και πολλή αγάπη και μεράκι για το αντικείμενο. Πολύ σημαντικό, ευχάριστο και ευπρόσδεκτο γεγονός της πρότασης στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό (όλους εμάς δηλαδή) για να επιλέξει το εξώφυλλο με έναν άμεσο τρόπο. Και εις ανώτερα και καλή δύναμη για το έργο που καταθέτεις.