Σας ευχαριστώ!

Έχουν μείνει ορισμένες μικρές λεπτομέριες, όπως πχ wash στο εσωτερικό της θυρίδας του αρχηγού πληρώματος, βάψιμο του αρχηγού πληρώματος και ελαφρό στεγνό πινέλο με gunmetal στις ερπύστριες. Σκέφτομαι να το βάλω σε μία μικρή βάση για την έκθεση και αργότερα να το βάλω σε διόραμα με το Sturer Emil.
Η λάσπη χρησιμοποίησα αρχικά το 118 της Humprol και έκανα με ένα κοντό και σχετικά σκληρό πινέλο ακανόνιστες πινελιές και στη συνέχεια wash με burnt umper και burnt sienna. Τέλος, πέρασα όλο το άρμα ένα ελαφρύ wash με ivory black, με έμφαση στις ερπύστριες.
Αν θέλεις να το λασπώσεις ακόμα περισσότερο, μπορείς πριν το βάψιμο, να απλώσεις στόκο σε ορισμένα σημεία, να κολλήσεις ίσως και μερικά μικρά κλαδάκια, ακόμα και γρασίδι. Ανάλογα πάντα με το μέρος στο οποίο έδρασε το άρμα! θα είναι λίγο γελοίο να βάλεις λασπωμένο γρασίδι σε άρμα των DAK!

Αρκετά συμμαντικό πάντως είναι να κάνεις ένα καλό washing με λάδια ζωγραφικής για να αποδώσεις τις φωτοσκιάσεις.