Αποστολέας Θέμα: Βάψιμο - ξεβάψιμο καλύπτρας  (Αναγνώστηκε 2353 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΜΟΛΩΝ_ΛΑΒΕ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Βάψιμο - ξεβάψιμο καλύπτρας
« στις: Μαρτίου 26, 2007, 07:39:46 μμ »
Συνάδελφοι μοντελιστές καλησπέρα και χρόνια πολλά για την εθνική μας Επέτειο (έστω και λίγο καθυστερημένα). Θα μου ήταν πολύτιμη η βοήθειά σας σε ένα θέμα που με απασχολεί καιρό. Υπάρχει μήπως κάποια δοκιμασμένη και αποτελεσματική τεχνική για το βάψιμο της καλύπτρας, ιδίως στα δύσκολα σημεία της όπως καμπύλες, γωνιές κτλ, καθόσον η χρήση μονωτικής ταινίας και της μασκόλ, ενίοτε δεν μου είναι αποτελεσματική. Και κάτι ακόμα. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να ξεβάψω μία βαμμένη καλύπτρα, χωρίς να αφήσω σημάδια δεδομένου ότι το διαλυτικό των χρωμάτων σμάλτου αφενός λειτουργεί μόνο όταν το χρώμα είναι νωπό και αφετέρου θαμπώνει την καλύπτρα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω τις  συμβουλές σας  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Βάψιμο - ξεβάψιμο καλύπτρας
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 26, 2007, 07:54:05 μμ »
Για κοίτα εδώ

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3766.0

Αν δεν καλύπτεσε για το μασκάρισμα ξαναρώτα!
Για το ξέβαμα δοκίμασε το καθαριστικό φούρνου. Επειδή όμως δεν το έχω ξανακάνει, για καλό και για κακό περίμενε να απαντήσει και κανένας πιο έμπειρος στο θέμα.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 26, 2007, 09:03:18 μμ »
Φιλε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ...
Για το βαψιμο του σκελετου της καλυπτρας μπορεις να κανεις το εξης:
Εχε χαραγμενες πανω σ'ενα κομματι λευκης ή διαφανης χαλκομανιας λωριδες πλατους ισο με το πλατος του σκελετου της καλυπτρας που σ'ενδιαφερει,βαμενες με το χρωμα του εσωτερικου (εαν μιλαμε για διαφανη χαλκομανια) και απο πανω το εξωτερικο χρωμα ή κατευθειαν το εξω χρωμα αν μιλαμε για λευκη.
Μασκαρισε ολη την καλυπτρα με τον σκελετο,βαψε και στο τελος ξεμασκαρισε και  τοποθετησε στον σκελετο την χαλκομανια οπως κανεις με τις υπολοιπες χαλκομανιες.
Σ'αυτο το πλατος η χαλκομανια ακολουθει ανετα τις οποιες καμπυλες ενω στις γωνιες απλα την κοβεις και συνεχιζεις με αλλο κομματι.
Για ξεβαμα τωρα πιασε ενα ντουκοχαρτο 1200 τουλαχιστον,τριψε αλυπητα και αφου τελειωσεις τριψε ολη την καλυπτρα με γυαλιστικο για ταμπλω αυτοκινητου (προσωπικα χρησιμοποιω το Armor all με σημα το κεφαλι του Βικινγκ σε σπρευ) ή με καποιο αλλο γυαλιστικο της προτιμησης σου πχ Compοunt της Tamiya (πολυ καλο) ή ψιλη αλοιφη-κρεμα για εξωτερικο γυαλισμα αυτοκινητου.
Το γυαλισμα μπορεις να το κανεις και με ταχυτροχο και κετσεδακι και μπορεις να χρησιμοποιησεις ακομα και την αλοιφη που δινουν με τα σετ εργαλειων για ταχυτροχους (συνηθως ενας μικρος κυλινδρος η τετραγωνο κουτακι με μια σφιχτη αλοιφη πορτοκαλοκαφε χρωματος)

Αποσυνδεδεμένος Sostrym

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 27, 2007, 02:03:22 πμ »
Εγώ πάντως την βρήκα την λύση στο θέμα της καλύπτρας !!!!!!! . Τις βάφει .... η γυναίκα μου με πινέλο 000!!!!! Και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν τέλιο! (σε μονόχρωμα). Έχει βάψει 3 μέχρι τώρα και τα αποτελέσμα είναι άκρως ικανοποιητικά!... (δεν κάνω πλάκα!)

Ηθικόν δίδαγμαν: O γάμος , όχι μόνο νοικοκυρεύει (και καλά) αλλά δίνει λύσεις και σε θέματα μοντελισμού..

Υ.Γ. (όχι, στο wash ΔΕΝ μου έχει βρει λύση.....ακόμα.....).

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 27, 2007, 10:10:22 πμ »
Υ.Γ. (όχι, στο wash ΔΕΝ μου έχει βρει λύση.....ακόμα.....).

Ισως για αυτό οι μουσουλμάνοι παντρεύονται πολλές γυναίκες. Σου λέει κάποια θα βρει τη λύση  :)
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 27, 2007, 06:09:19 μμ »
Ισως για αυτό οι μουσουλμάνοι παντρεύονται πολλές γυναίκες. Σου λέει κάποια θα βρει τη λύση  :)

Τις πολλες γυναικες τις χρησιμοποιουν ως αλυσιδα παραγωγης.
Καθεται ο αφεντης και βαφει-συναρμολογει-προσθετει ο,τι ειναι να προσθεσει και δινει το μοντελλο στιν υπευθυνη στοκαρισματος,εκεινη στην υπεθυνη τριψιματος μετα στην υπευθυνη πλυσιματος κλπ
Στο τελος ο μεγαλος περνει το μοντελλο ετοιμο για βαψιμο στα χερια του και ξαναρχιζει... :lol: