Ενα από τα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν κατά το έτος 1912, πετώντας με κυανόλευκες λωρίδες βαμμένες στην κάτω επιφάνεια τών πτερύγων είναι και το Νιεπόρ IV του Αργυρόπουλου, με χειριστή τον ίδιο,το οποίο είναι και το πρώτο αεροπλάνο που πέταξε με Ελληνα χειριστή στην Ελλάδα.Το αεροπλάνο αυτό είχε ονομαστεί "Αλκυών",από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, και φόρεσε τις κυανόλευκες λωρίδες τον Οκτώβριο του 1912 στην Θεσσαλονίκη, όταν εντάχθηκε μαζύ με τον ιδιοκτήτη και χειριστή του, στον Πρώτο Λόχο Αεροπλάνων του Ελληνικού Στρατού. Είναι γνωστό ότι εκτέλεσε αποστολές αναγνωρίσεως, οι λεπτομέρειες όμως αυτών, καθώς και η μετέπειτα τύχη του παραμένουν άγνωστες.Ο Αργυρόπουλος σκοτώθηκε αργότερα το 1913 μαζύ με τον Κ.Μάνο κατά την διάρκεια αναγνώρισης με το αεροσκάφος Μπλεριο ΧΙ (τουρκικό λάφυρο) στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Μάλλον το Νιεπόρ ήταν στο χρώμα του άβαφου αεροπορικού καμβά,με εξαίρεση τα ξύλινα και μεταλλικά μέρη, που διατηρούσαν τα φυσικά τους χρώματα. Πρόσφατα, ανακάλυψα κίτ αυτού του ά/φους στην 1/72, της εταιρείας Amodel, με ρώσικα και σουηδικά σήματα. Παρ΄όλο που χαρακτηρίζεται ώς σόρτ ραν, έχει συμπαθητική λεπτομέρεια, φαίνεται να φτιάχνεται εύκολα (τα συρματόσχοινα,φυσικά, εξαιρούνται

). Ίσως οι πιό απαιτιτικοί να αντικαταστήσουν τους ιστούς ανάρτησης των συρματοσχοίνων, που στήριζαν την μοναδική πτέρυγα του αεροπλάνου και το συστημα προσγειώσεως, εμένα μου φαίνονται ικανοποιητικοί για 1/72. Δίνεται αρκετή εσωτερική λεπτομέρεια ,(εσωτερική δομή,χειριστήριο, ποδωστήρια, δεξαμενές ελαίου και καυσίμων, κάθισμα,υποτυπώδης κινητήρας),πίνακας οργάνων δέν υπάρχει διότι μάλλον δεν είχε ούτε το πραγματικό. Γενικά δεν είναι χειρότερο από τα ευρείας κυκλοφορίας κιτ τόσο μικρών αεροπλάνων. Δέν ξέρω άν μπορώ να αναφέρω από πού το αγόρασα.Μπορεί κάποιος από τους διαχειριστές να απαντήσει;