Σας παρουσιάζω το He-45 της AML (φώτα, μουσική, βεγγαλικά). Το μοντέλο ήταν εξαιρετικής ποιότητας όσαν αφορά το box art και τα σήματα. Και τέλος! Ολα τα άλλα ήταν μία άσκηση υπομονής κατάλληλη για βουδιστές καλόγερους στο Κατμαντού. Ο στόκος μπήκε με μυστρί οικοδομής, τα δύο μισα της ατράκτου ήταν ημιτονοειδή, τα κενά στην ένωση κάτω πτέρυγας και ατράκτου ήταν τέτοια που αν έπεφτε μέσα ο πιλότος θα τον χάναμε, τα λίγα photoetched που υπήρχαν στο κουτί στάθηκε αδύνατο να βαφτούν, το πίσω πολυβόλο θύμιζε κανόνι από Jagdtiger και φυσικά δεν υπήρχε ΠΟΥΘΕΝΑ κάποια ένδειξη ως προς το που μπαίνουν τα κομμάτια. Επίσης τα πάντα στο πιλοτήριο και στον παρατηρητή είναι scratch build και η βάση scurff για το πολυβόλο έβαλε σε μεγάλη δοκιμασία το νευρικό μου σύστημα. Το τέλειωσα πέρυσι λίγο πριν την έκθεση και το θεωρώ προσωπικό άθλο.
Και σα να μην μου έφταναν τα άπειρα προβλήματα, αποφάσισα να κάνω και την παραλλαγή του ισπανικού εμφυλίου! Αγόρασα χρώματα της Poly Scale (RLM62, RLM63, RLM64) πήρα και ένα Humbrol 65 για τις κάτω επιφάνειες, πέρασα ένα άσπρο, μάσκαρα τα Χ στις πτέρυγες και άρχισε η διασκέδαση. Για τρεις συνεχόμενες φορές μασκάριζα περίπου 5 ώρες για να ψεκάσω 30 sec. Ευτυχώς τα σήματα ήταν απόλαυση.

Εν κατακλείδι; Δεν ξέρω γιατί δεν έχω άλλα μοντέλα της AML, αλλά αν είναι σαν αυτό μείνετε μακρυά. Επίσης αυτοί που σκέφτηκαν την παραλλαγή αυτή ήταν άρρωστοι. Ή είχαν κάποιο γνωστό μοντελιστή και ήθελαν να του κάνουν πλάκα.