Αποστολέας Θέμα: ΗELP...Σχετικα με Wash & Ξηρα παστελ...  (Αναγνώστηκε 4406 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
ΗELP...Σχετικα με Wash & Ξηρα παστελ...
« στις: Σεπτεμβρίου 13, 2005, 02:43:35 μμ »
EIXA ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΤΩ ΡΑ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΒΑΦΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΣΜΑΛΤΟΥ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ WASH,ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΞΗΡΟΥ ΠΑΣΤΕΛ
ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΒΕΡΝΙΚΙ ΣΕ SPRAY-TO FIX ACTIVE ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ?
ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ PRE-SHADING ΑΠΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΕΡΟΓΡΑΦΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΩΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ,ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΡΚΑΔΟΡΑΚΙ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΜΟΛΥΒΑΚΙ-ΓΟΒΑ/ΣΤΙΛΕΤΟ..ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ?
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2005, 04:11:24 μμ »
Για wash κλπ,δες εδώ
http://www.missing-lynx.com/rareworld.htm

Για reshading,το χρώμα θα φύγει όταν θα βάψεις από πάνω,και ιδιαίτερα με πινέλο.εξάλλου με πινέλο δεν πρόκειται να δουλέψει αυτή η τεχνική...
Το Fixative είναι για να προστατεύει τα παστέλ από πιασίματα.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2005, 12:41:27 μμ »
Προσωπικά και εγώ πιστεύω ότι δεν είναι δυνατό να γίνει preshading με πινέλο. Είτε γιατί θα φύγει ή έστω θα καλυφθεί τελείως το χρώμα είτε γιατί το πινέλο αφήνει οπωσδήποτε πιοπαχύ χρώμα από τον αερογράφο και είναι πιθανό να φαίνεται "σκαλοπάτι" στα τελειώματα.
Οσον αφορά τις λύσεις μαρκαδόρου - μολυβιού, εμπειρικά θα σου πω ότι ο μαρκαδόρος σε χαραγμένη γράμμωση κάνει δουλειά αλλά το τελικό αποτέλεσμα εμένα δεν με ικανοποιεί κάτω από την 1/48. Η γράμμωση φαίνεται, κατά την άποψη μου, εξωπραγματικά έντονη στην 1/72 και πιο κάτω. Αντίθετα ένας πολύ λεπτός ασημί μαρκαδόρος (νομίζω έχει η PILOT και η PELICAN) είναι εξαιρετικά χρήσιμος, ανεξάρτητα από κλίμακα, για φθορές σε σημεία που λόγω εντατικής χρήσης συνήθως φεύγει το χρώμα.
Το μολύβι επειδή αφήνει πιο αχνό ίχνος είναι καλύτερο αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις μολύβι ζωγραφικής και όχι τα συνηθισμένα μολύβια. Ό λόγοις είναι ότι ένα κοινό μολύβι (πχ το Νο2 της FABER) έχει πολύ σίδηρο με αποτέλεσμα να αφήνει μια μεταλλική γυαλάδα που δεν έχει κανένα λόγο να υπάρχει στις γραμμώσεις. Ισως είναι κατάλληλο για άλλες χρήσεις (πχ κινητήρας, πυροβόλα κλπ) με βασικό το gun metal.
Μια πολύ ασφαλής λύση για wash, ειδικά αφού χρησιμοποιείς σμάλτα, είναι η γνωστές "σχολικές" τέμπερες. Κάθονται πολύ καλά και το περίσευμα εκτός γράμμωσης αφαιρείται πανεύκολα με βρεμένη μπατονέτα, εννοείται σχεδόν στεγνή και προσεκτικά μη "σηκώσει" και τη γράμμωση. Επίσης αναγκαίο είναι το μοντέλο να έχει περαστεί με gloss ή έστω satin βερνίκι πριν το wash γιατί τα ματ χρώματα είναι πορώδη και σχεδόν σίγουρα δεν θα μπορεί να αφαιρεθεί όλο το περίσευμα.
Οσο για τα ξηρά παστέλ επειδή τα χρησιμοποιώ αποκλειστικά για dry brush έχω την άποψη ότι ένα ανοιχτό γκρι κατ' αρχήν κάνει εξαιρετική δουλειά σε οτιδήποτε αφού κατά την άποψή μου αποδίδει εξαιρετικά τη σκόνη. Από κει και πέρα δοκίμασε καφέ ή ανακατεμένη σκόνη περισσότερων χρωμάτων ανάλογα με το τι θέλεις να αποδώσεις.
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
THANKS
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2005, 12:53:40 μμ »
THANKS,ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
ΥΓ 1.ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΤΕΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΩΣΕΙΣ:ΣΕ ΕΝΑ ΚΥΠΕΛΑΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΤΕΛ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ.ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ 'ΦΥΡΑ' ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΑΚΙ....
ΥΓ.2....ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΡΚΕΤΙΝΗ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΒΕΡΝΙΚΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ..?
ΠΧ ΓΙΑ WASH
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2005, 01:21:22 μμ »
Κάνει αλλά εξαρτάται και από το τι αποτέλεσμα θες να πετύχεις... Σίγουρα θα πρέπει να είναι γυαλιστερό... Επίσης σίγουρα δεν θα έχει και την αντοχή του βερνικιού σε υγρά τύπου azax κ.τ.λ.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2005, 03:46:41 μμ »
Φίλε μου θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς με αραιωμένα παστέλ με νερό και υγρό πιάτων.
Προτίμησε κάποια άλλα χρώματα,όπως π.χ. ακρυλικές λαδομπογιές!
Στο Πλαίσιο και σε καταστήματα ζωγραφικής θα βρεις σωληνάρια ζωγραφικής αλλά σε ακρυλική σύνθεση(με νερό)
Έχουν σχεδόν τις ίδιες ιδιότητες με τα λάδια και είναι ότι καλύτερο σε ακρυλικό για wash και drybrush.
Βέβαια εδώ να ξεχωρίσουμε ότι υπάρχουν διαφόρων ειδών wash.
Το καλύτερο είναι να περνάς τις γραμμώσεις με λάδια ζωγραφικής σε ακρυλικό γυαλιστερό υπόστρωμα.Εσκεμμένα αφήνεις να ξεφύγει λίγο χρώμα από τις γραμμώσεις και αφού τραβήξει λίγο το χρώμα(1 ώρα),ξεκινάς να καθαρίζεις με νωπό καθαρό πανάκι.
Στην ουσία το διαλυτικό απ το wash θα πρέπει να έχει στεγνώσει ώστε να μην τραβήξεις χρώμα με το σκούπισμα,αλλά λόγω των ιδιοτήτων του λαδιού να στεγνώνει στην αφή μετά από τουλάχιστον 5 ώρες.
Έτσι μπορείς να σκουπίσεις το περισσευούμενο wash με την φορά που περνά ο αέρας στο πραγματικό αεροσκάφος.
Μπορείς ακόμη να προσθέσεις και λίγο ακόμη χρώμα,και να το σκουπίσεις για να κάνεις εντονότερο το εφέ σε ορισμένα σημεία...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2005, 04:46:48 μμ »
Θα ... διαφωνήσω πλήρως με τον φίλο μου τον Γιώργο, πιστεύω πως δεν ξέρει τι λέει, ποιό πολύ για παραλήρηματα μου ακούγονται βασικά  :lol:  :lol: .  
Ας σοβαρευτώ τώρα  :o . Τα ακρυλικά λάδια δεν τα έχω δοκιμάσει να σου πώ την εμπειρία μου πάνω τους, αλλά τα κλασσικά λάδια που διαλύονται με νέφτι φημίζονται για τη λεπτότητα του κόκκου τους και το πολύ καλό αποτέλεσμα που προσδίδουν οταν χρησιμοποιούνται σε τεχνικές wash και drybrush. Καλό θα ήταν κάθε φορά που επιχειρείς την τεχνική του wash το λάδι να είναι πολύ καλά αραιωμένο έτσι ώστε σε περίπτωση που θελήσεις να κάνεις περισσότερη φθορά να συνεχίσεις την ίδια διαδικασία, διότι αν το παρακάνεις με την πρώτη προσπάθεια δύσκολα το επαναφέρεις. Μία επίσκεψη στο Πλαίσιο και ένα τσεκάρισμα του στοκ τους θα σου ήταν αρκετά χρήσιμη.
Ανδρέας Αποστολόπουλος