Αποστολέας Θέμα: IDF Centurion Nagmashot Project  (Αναγνώστηκε 1746 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
IDF Centurion Nagmashot Project
« στις: Μαΐου 13, 2007, 03:39:18 μμ »
Καλημέρα Παιδιά.
Σας παρουσιάζω το επόμενο μου Project...IDF CENTURION NAGMASHOT.Με αυτό εδώ το θέμα θα δείξω βήμα βήμα όλη την διαδικασία τις συναρμολόγησης,επεξεργασία ρητίνης και βέβαιος το σημαντικότερο το βάψιμο.
Για την αρχή η παρουσίαση του βελτιωτικού μοντέλου τις Κίριν στην 1:35 που το αγόρασα εχθές για 52EUR.Το βελτιωτικό το βρήκα κατά τύχη και δεν είμαι σίγουρος εάν υπάρχει ακόμα.
Το μοντέλο περιέχει γύρο στα 55 κομμάτια σε ανοιχτό κίτρινο χρώμα.Δυο πυροβόλα που νομίζω ότι προέρχονται από την Dragon και θα αντικατασταθούν και ένα πλαίσιο μεταλλικών κομματιών.Το μοντέλο παρέχει και το εσωτερικό του άρματος που δίνει μια καλή βάση για βελτίωση.
Με την πρώτη ματια κατάλαβα ότι το βελτιωτικό θέλει βελτίωση ::glossa::.Μερικά είναι δυστυχώς στραβά και μερικά έχουνε σπάσει.Η λεπτομέρεια του είναι καλή σε μερικά σημεία όμως βγήκανε λίγο χοντρά που θα διορθωθούνε και αυτά.Οι οδηγίες συναρμολόγησης είναι καλά και καθαρά εκτυπωμένες.Αυτό που δεν λένε όμως είναι σε πιο μοντέλο ταιριάζει το βελτιωτικό.Επειδή όμως εγώ έχω σχεδόν όλα τα μοντέλα του Centurion στο σπίτι,είναι το αγαπημένο μου :mrgreen:, ταιριάζει καλύτερο στο kit τις Tamiya  η τις Academy.
Με το που πήρα το βελτιωτικό σύγκρινα απευθείας μερικές φωτογραφίες που παρέχει το διαδίκτυο και νομίζω ότι το kit που έχω πρέπει να είναι η πρώτη έκδοση του Nagmashot. Αυτό σημαίνει....πολύ σωστά ΒΕΛΤΊΩΣΗ και αναβάθμιση στην επομενη έκδοση.
Λοιπόν καταλαβαίνετε τι μεγάλη περιπέτεια με περιμένει.

Το πίσω μέρος θυμίσει λίγο το M60

Τι σκοπεύω να κάνω....Θα φτιαχτεί διόραμα στην δεκαετία του 80 που αυτό το άρμα έδρασε στον Λίβανο.

Lucas

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: IDF Centurion Nagmahot Project
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 13, 2007, 03:53:41 μμ »
καλή αρχή φίλε  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 13, 2007, 04:24:43 μμ »
Καλή αρχή και υπομονή με τα ρητινοειδή...

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 13, 2007, 05:46:14 μμ »
Όπαααα...εδώ είμαστε φίλε Lucas, στημένοι να παρακολουθούμε... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 13, 2007, 06:20:32 μμ »
Γεια σου Λουκά με τα ωραία σου!!!!
IDF και τα μυαλά στα κάγκελα ε???

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τα νέα κιτ του centurion της AFV club είναι εκπληκτικά και θα σε γλιτώσουν από αρκετή επιπλέον εργασία (αν βέβαια ταιριάζει το βελτιωτικό σε αυτό το καλούπι)

ʼντε ξεκίνα το μπας και ακολουθήσω με το IDF Puma της Legend Productions (review προσεχώς) :wink:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 13, 2007, 06:22:46 μμ »
Lucas προχώρα άμεσα γιατί τυχαίνει να έχω αυτό το περίεργο APC στη συλλογή μου και με ενδιαφέρει να δω πώς φτιάχνεται βήμα-βήμα.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο κιτ που δεν κυκλοφορεί πλέον. Είσαι πολύ τυχερός που το βρήκες :!:
Και για να μη το ξεχάσω: αν χρειαστείς βιβλιογραφία απλά ζήτα μου ότι θες :!: :!: :!:
 ::icon_thumright::
Καλή επιτυχία :!:
@ Tsitsos: από μία πρώτη μελέτη το κιτ που έχουμε στην κατοχή μας είναι για τα παλιά centurion της academy & tamiya.
Μακάρι βέβαια ο Lucas να μας αποδείξει το αντίθετο :!:
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 13, 2007, 06:37:21 μμ »
@melpas
θα το χρειαστώ
@Nikos
τα έχω όλα τα μοντέλα :shock:...είναι το αγαπημένο μου :wink: έτσι και αλλιώς μονο την βάση χρειάζομαι και τις ρόδες
@leopard
βιβλιογραφία.... ότι έχεις stile αν μπορείς φωτογραφίες εσωτερικού έκδοσις κλπ

Lucas ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: IDF Centurion Nagmashot Project
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 13, 2007, 07:00:00 μμ »
Ορίστε μία πρώτη τετράδα φωτογραφιών που μόλις σκανάρισα από τη βιβλιογραφία μου.

Lucas αν κάνεις λιγάκι υπομονή σε λίγο καιρό μπορεί να έχω περισσότερο υλικό :!:
 :wink:
(Πρόδρομε help me :!: :!: :!:)
Επίσης δες εδώ και ζήτα τους αν θέλεις βοήθεια (οι τύποι είναι experts στα θέματα idf)
http://idf-armour-group.org/groupforum/index.php?

Υπάρχει επίσης ένα άρθρο αφιέρωμα στο MILITAR-FAHRZEUG 4/2002 (TANKOGRAD PUBLICATIONS) που μπορεί να σε βοηθήσει πολύ κυρίως όμως για τις μεταγενέστερες εκδόσεις.
Η ιστορία πάντως είναι ότι οι ισραηλινοί για να προστατέψουν τα τμήματα του μηχανικού τους πήραν ότι κατεστραμμένα centurion είχαν από τον πόλεμο του 1973 και τα μετέτρεψαν με χαμηλό κόστος σε APC :!: :!: :!: Οι άνθρωποι δεν είναι έξυπνοι απλά εκμεταλλεύονται ότι έχουν στα χέρια τους. Η μετατροπή είχε τόση μεγάλη απήχηση που ακολούθησαν βελτιωμένες εκδόσεις ενισχυμένες με επιπλέον θωράκιση όπως το NAGMACHON & NAGPADON.

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
Απ: IDF Centurion Nagmashot Project
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 13, 2007, 07:14:39 μμ »
να είσαι καλά και ευχάριστο για το link :D

Lucas

Tags: