αν και πολύ καθυστερημένα στο συγκεκριμένο ποστ (δεν το είχα δει πριν ...) και ενδεχομένως μπορεί να έχει πει κι άλλος...
ο δικός μου "σπέσιαλ" τρόπος, τοποθέτησης χρώματος στον αερογράφο είναι:
για χρώματα enamel και κάπως παλιά ακρυλικά:
1. αραιώνω το χρώμα με το ανάλογο διαλυτικό (δεν είναι στάνταρ αναλογία, εξαρτάται απο το είδος χρώματος, το βάψιμο που θέλω να κάνω κλπ.)
2. στη συνέχεια το σουρώνω (φιλτράρω) με ένα κομματάκι καλσόν, σε ένα άλλο δοχείο,
3. το ρίχνω στον αερογράφο (είτε ΄στο μπουκαλάκι όπως είναι πχ. του Badger, είτε στο δοχείο με μια πιπέτα πχ. στο δοχείο του Iwata ή του Harder.
όταν πρόκειται να βάψω με φρέσκο ακρυλικό, το ανακατεύω καλά στο μπουκαλάκι του και το βάζω κατευθείαν στο δοχείο με ένα χοντρό/φαρδύ πινέλο και αραιώνα στη συνέχεια και ανακατεύω με το πινέλο. προηγουμένως έχω ρίξει στο δοχείο του αερογράφου λίγες σταγόνες διαλυτικό.
το πρώτο ψέκασμα γίνεται πάντα σε χαρτί για δοκιμή χρώματος / διάλυσης / πίεσης / δέσμης / αερογράφου / χεριού κλπ.
δοκιμάστε το μια φορά, δείτε τι κατάλοιπα μένουν στο καλσόν-φίλτρο (τα οποία θα έμπεναν στον αερογράφο και είτε θα τον μπούκωναν είτε θα κατέληγαν πάνω στο μοντέλο ως ...μπιμπίκια ή χοντράδια) και μετά να πείτε τη γνώμη σας.
Σ.Σ.