Αποστολέας Θέμα: Βαψιμο με Humbrol Enamel  (Αναγνώστηκε 4434 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος U-47 Commander

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
Βαψιμο με Humbrol Enamel
« στις: Φεβρουαρίου 20, 2007, 04:17:52 μμ »
Αφου παρατησα τα ακρυλικα αποφασισα να αρχισω με enamel.Οφειλω να ομολογησω οτι η μπογια πιανει τελεια επανω στο μοντελο. :D :D :DΕχω ομως την εξης απορια.Βαφω με πινελο σε white gloss κατι πυραυλους phoenix απο το f-14.Το χρωμα χρειαζεται αραιωση 1:1 και μετα βαψιμο η μπορω να το βαλω κι ετσι;Γιατι ετσι οπως το αραιωνω δεν μου καλυπτει τον πυραυλο και φαινεται το πλαστικο σαν να μην εχει περασει σχεδον καθολου μπογια... :?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Βαψιμο με Humbrol Enamel
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 20, 2007, 04:25:24 μμ »
Προσωπικά πινέλο και άσπρο χρώμα είναι ένας συνδιασμός που ποτέ δεν κατάφερα.
Σίγουρα θα χρειαστείς πάνω από ένα περάσματα οπότε το χρώμα πρέπει να είναι αραιωμένο αλλιώς θα χτίσει θωράκιση πάνω στον πύραυλο. Επίσης άσε 24 ώρες ανάμεσα στα χέρια του άσπρου γιατί αν το υπόστρωμα δεν έχει εντελώς στεγνώσει θα γίνει μαντάρα η δουλειά.
Τέλος χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημα που είχες και τώρα σου στρώνει καλά το χρώμα. Συνέχισε και δώσε φωτογραφίες στον λαό!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 20, 2007, 04:35:29 μμ »
Ευχαριστω φιλε.Η αληθεια ειναι οτι μονο με πινελο μπορει να βαφτει ο πυραυλος καθ οτι ειναι πολυ μικρος για αερογραφο.ασε που θελει και κατι λεπτομερειες... :)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 20, 2007, 04:41:05 μμ »
        Γιά δοκίμασε να βάψεις λευκό ματ και μετα να το περάσεις γιαλιστερό βερνίκι.

Είναι λίγο πιό εύκολο έτσι :wink:

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 20, 2007, 04:50:06 μμ »
 :?
Ασπρο με πινελο ειναι η καταρα των σμαλτων....
Δοκιμασε ενα ασταρακι πρωτα σε (αν οχι ασπρο) ανοιχτο γκρι.
Εχει ξανατεθει το θεμα σε καποιο αλλο τοπικ αλλα δεν θυμαμαι που.
Για κανε μια βολτα στο φορουμ μηπως το βρεις.(εκτος αν θυμαται καποιος αλλος. :roll:..Μελπα??Ακουει?)
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 20, 2007, 05:04:40 μμ »
Ένα Hu127 ή Hu64 (που μοιάζει και με το πλαστικό των περισσότερων κιτ) είναι καλό υπόστρωμα για να κάτσει μετά το λευκό...

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 20, 2007, 07:16:09 μμ »
Λευκό: Σμάλτο; Gloss?

Μπλιαχχ!!  :)

(όχι ότι με το ακρυλικό έχω όμορφες αναμνήσεις)

Οι αποπάνω (εεε εσεις οι αποπάνω...ΘΒ) τα είπαν. Δοκίμασε και θα δεις διαφορά. Θέλει την υπομονή του (και αυτό).

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 20, 2007, 09:07:55 μμ »
Αν αραιωσω το χρωμα και το ανακατεψω καλα βγαινει αρκετα καλο με δυο χερια.Μαλλον μετα την κατασκευη του f-14 (αν το καταφερω ποτε) θα πρεπει να μετονομαστω σε maverick η goose.προδωσα τα πατροπαραδοτα υποβρυχια :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Μaverick

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 01, 2008, 06:24:47 μμ »
Καλησπερα σε ολους τους φιλους μοντελιστες..εχω ενα προβληματακι και θελω την βοηθεια σας..εχτες εβαψα ενα αυτοκινητο 1.24 κλιμακα..το εβαψα με το 21 της Humbrol μαυρο γυαλιστερο..βαφτηκε αρκετα καλα,αλλα οχι τοσο ωστε να ειμαι απολυτα ικανοποιημενος..η υφη του αυτοκινητου στο φως μου φενοταν λιγο αγρια,κυματιστη για να σας δωσω να καταλαβεται..σκεφτηκα να το τριψω με πολυ ψιλο ντουκοχαρτο και να το ξαναπερασω ενα χερι ακομη,με το 21 παλι, η το ματ της Humbrol που πιστεβω στρωνει καλυτερα και μετα ενα βερνικι Gloss..οι σκεψεις που κανω ειναι καλες η υπαρχη καμια καλυτερη λυση??εχω αναγκη απο την χρησιμη συμβουλη σας...

Αποσυνδεδεμένος farmer121

• my name is John, Tsafis John
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 01, 2008, 07:01:10 μμ »
Καλησπερα σε ολους τους φιλους μοντελιστες..εχω ενα προβληματακι και θελω την βοηθεια σας..εχτες εβαψα ενα αυτοκινητο 1.24 κλιμακα..το εβαψα με το 21 της Humbrol μαυρο γυαλιστερο..βαφτηκε αρκετα καλα,αλλα οχι τοσο ωστε να ειμαι απολυτα ικανοποιημενος..η υφη του αυτοκινητου στο φως μου φενοταν λιγο αγρια,κυματιστη για να σας δωσω να καταλαβεται..σκεφτηκα να το τριψω με πολυ ψιλο ντουκοχαρτο και να το ξαναπερασω ενα χερι ακομη,με το 21 παλι, η το ματ της Humbrol που πιστεβω στρωνει καλυτερα και μετα ενα βερνικι Gloss..οι σκεψεις που κανω ειναι καλες η υπαρχη καμια καλυτερη λυση??εχω αναγκη απο την χρησιμη συμβουλη σας...
:lol: Καλησπερα και χρονια πολλα και καλη χρονια!!

Να το τρίψεις με πολύ ψιλό ντουκοχαρτο και να το ξαναπεράσεις  ::painting:: ένα χέρι ακόμη,με το 21.

Το ματ της Humbrol όντως στρώνει καλύτερα και μετά ένα βερνίκι Gloss.. οι σκέψεις που κάνεις είναι καλές ::icon_thumright::
Ο Β' ΠΠ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΧΕΡΙΑ" ΜΑΣ

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 03:51:58 μμ »
Καλησπερα,θελω να βαψω με τον αερογραφω με Humbrol enamel(μεχρει τωρα εβαφα με ακρηλικα) το No11(silver) και θα ειθελα να μαθω την αρεωση και με τι ιδος διαλητικου.

• Scale 1/35
  • *
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 04:49:10 μμ »
Καλησπερα,θελω να βαψω με τον αερογραφω με Humbrol enamel(μεχρει τωρα εβαφα με ακρηλικα) το No11(silver) και θα ειθελα να μαθω την αρεωση και με τι ιδος διαλητικου.

Σκευτομαι να δωκιμασο 1/2 εχω μεγαλο μπεκ στον αερογραφω,τι λετε καλα ειναι;

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 05:02:55 μμ »
Καλησπέρα! Αναφορικά με το διαλυτικό που θα χρησιμοποιήσεις, νομίζω καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις το διαλυτικό της ίδιας της εταιρείας (HUMBROL) για να έχεις σίγουρο αποτέλεσμα. Αν έχεις διάθεση για πειραματισμούς, μπορείς να κάνεις και κάποια δοκιμή με απλό white spirit και να κρίνεις μόνος σου.

Για την αραίωση, ο εμπειρικός κανόνας είναι το αραιωμένο χρώμα να έχει την υφή του γάλακτος και να κυλάει στα τοιχώματα του δοχείου αφήνοντας "ίχνος" του επάνω τους χωρίς να τα βάφει.

Αν έχεις λίγο χρόνο, δες αυτό το βίντεο, είναι διαφωτιστικότατο.

Επίσης, από το κανάλι του Modelclub στο Youtube μπορείς να δεις και άλλα διαφωτιστικότατα βιντεάκια περί τεχνικών βαψίματος.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 05:04:19 μμ »
Συνηθως βαζω 1:1 με white spirit.
Αυτο ομως εξαρταται και απο την πυκνοτητα του χρωματος στο δοχειο (συνηθως οσο πιο παλιο ειναι τοσο πιο πηχτο γινεται)
Ο στοχος ειναι να αποκτησει τη ρευστοτητα γαλακτος εβαπορε.
Ασχετα με το μπεκ (ποσο μεγαλο πια ειναι; )
Απο τα ωραια "ασημια" σμαλτα  ειναι το 27001 Humbrol και το chrome silver της Μοdelmaster.
Πιο λαμπερα απο το 11

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 05:06:37 μμ »
Σκευτομαι να δωκιμασο 1/2 εχω μεγαλο μπεκ στον αερογραφω,τι λετε καλα ειναι;

Αιξοίγυσαι μας πρότα τη αινωής μαιγάλω μπαικ στων αιρωγραύω κε μαιτά θα μπωρούμαι να κρύνουμαι αν αίνα πρως δοίο ήνε καλά.

Αιγό πάντος μαι 1:2 σοινείθος βαύο μαι πηναίλω.

Αίνας πρακτοικώς κανώνας που αίμαθα αιδό μαίσα ήνε να αίχυ τω μύγμα χρόματως σχαιδών πεικνώτοιτα γάλακτως. Αφτώ πηάνοι πάντα.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστης
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 05:11:20 μμ »
Αιξοίγυσαι μας πρότα τη αινωής μαιγάλω μπαικ στων αιρωγραύω κε μαιτά θα μπωρούμαι να κρύνουμαι αν αίνα πρως δοίο ήνε καλά.

Αίνας πρακτοικώς κανώνας που αίμαθα αιδό μαίσα ήνε να αίχυ τω μύγμα χρόματως σχαιδών πεικνώτοιτα γάλακτως. Αφτώ πηάνοι πάντα.

Γεια σου Νασο !!!

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 06:00:17 μμ »
ααααα ρε Νάσο.....  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Πάντως είναι ασύγκριτα καλύτερο από το 11 της Humbrol, από τη σειρά metalcote το 27001 mat aluminium (με λίγο τρίψιμο...) ή το 27002 Polished aluminium που βγαίνει μια υπέροχη γυαλάδα...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 06:07:17 μμ »
Προσωπικά, δεν έχω καταφέρει να ψεκάσω καλά κανένα μεταλλικό χρώμα σμάλτου.  Τα μόνα που μου δούλεψαν καλά ήταν τα ακρυλικά citadel.
Γενικά τα χρώματα της Humbrol τα αραιώνω μόνο με το δικό τους διαλυτικό και καθαρίζω αερογράφο/πινέλο με άοσμο διαλυτικό για χρώματα λαδιού (πχ από τα MAX).  Το πόσο θα τα αραιώσεις είναι σχετικό και ισχύει ότι είπαν και οι υπόλοιποι.  Να έχει την πυκνότητα κανονικού (όχι άπαχου) γάλακτος.  Αν τα αραιώσεις παραπάνω θέλει πιο πολλά χέρια και λιγότερη πίεση, αλλά και πάλι θα κάνεις δουλειά.  Μάλιστα μερικά εφέ χρειάζονται πολύ αραιωμένο χρώμα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 06:30:54 μμ »
Προσωπικά, δεν έχω καταφέρει να ψεκάσω καλά κανένα μεταλλικό χρώμα σμάλτου.  Τα μόνα που μου δούλεψαν καλά ήταν τα ακρυλικά citadel.
Γενικά τα χρώματα της Humbrol τα αραιώνω μόνο με το δικό τους διαλυτικό και καθαρίζω αερογράφο/πινέλο με άοσμο διαλυτικό για χρώματα λαδιού (πχ από τα MAX).  Το πόσο θα τα αραιώσεις είναι σχετικό και ισχύει ότι είπαν και οι υπόλοιποι.  Να έχει την πυκνότητα κανονικού (όχι άπαχου) γάλακτος.  Αν τα αραιώσεις παραπάνω θέλει πιο πολλά χέρια και λιγότερη πίεση, αλλά και πάλι θα κάνεις δουλειά.  Μάλιστα μερικά εφέ χρειάζονται πολύ αραιωμένο χρώμα.

Συμφωνώ,πάρε citadel για μεταλλικά.Στρώνουν απίστευτα και τα διαλύεις με οτιδηποτε "υγρό".Προσωπικά τα αραιώνω με αλκοολούχο λοσιόν  :wink:

Είπα να μη σε σχολιάσω χρονιάρα μέρα αλλά δεν μου πάει....
Μπράβο σου

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστης
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 07:45:37 μμ »

Είπα να μη σε σχολιάσω χρονιάρα μέρα αλλά δεν μου πάει....
Μπράβο σου

Το συγκεκριμένο αντιμετωπίστηκε με βάση τα όσα ορίζουν οι κανόνες του Φόρουμ οπότε  ας μη δοθεί συνέχεια.

Ζητώ συγνώμη απο τον opelcorsa για το συμβάν.

• Scale 1/35
  • *
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 11:03:11 μμ »
O αερογραφος ειναι ο Evolution με 0,6 mm,ασχωλουμε μα αυτοκινητα γ'αυτο και εχω και αυτο το μπεκ.Ευχαρηστω για την βοηθεια σας.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 11:17:27 μμ »
ΜΗΝ ψεκάσεις το 11, περισσότερο ζημιά θα κάνεις παρά καλό...  :wink:

Για τα σμάλτα αραίωνε 1 προς 1 και λίγο παραπάνω διαλυτικό. White spirit κάνει, εγώ αυτό χρησιμοποιώ...

• Scale 1/35
  • *
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2012, 02:43:51 μμ »
Kαι που μπωρο να βρω citadel στην Αττικη;Μενω Λουτσα,εαν επαρχει καποιο καταστημα στα Μεσογεια θα ηταν ευκωλοτερα για μενα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2012, 02:50:45 μμ »
Citadel έχει η Κάισα και ένα άλλο κατάστημα με war games... να δεις πως λέγεται... Fantasy κάτι νομίζω, εγώ τα πήρα από το κέντρο της Γλυφάδας.
Κάνε τον κόπο και ψάξε το φόρουμ για Citadel και βρεις και άλλα καταστήματα.
Τώρα για Μεσόγεια ειδικά... Ίσως έχει το Hobby Planet στην Κάντζα;  Ρίξε μια ματιά στο site του...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2012, 03:04:19 μμ »
Citadel έχει η Κάισα και ένα άλλο κατάστημα με war games... να δεις πως λέγεται... Fantasy κάτι νομίζω, εγώ τα πήρα από το κέντρο της Γλυφάδας.

Το Fantasy Shop είναι. ::salut::

Anytime Baby....!!

Tags: humbrol