Λόγω του Αγ. Βαλεγδύνο , έπεισα την γυναίκα μου να κάνει δώρο ο ένας στον άλλον κάνα μοντέλο , παρά κάνα μουρόχαβλο αρκουδάκι κτλ.... Επισκεφτήκαμε λοιπόν κάποιο μοντελιστικό κατάστημα (όχι του κέντρου - δεν αναφέρω περιοχή για λόγους δυσφήμισης), και χαζέυαμε τα διάφορα μοντέλα. Εγώ -φυσικά - διάλεξα αεροσκαφή σε 1/72 και η γυναίκα μου η οποία έχει κι αυτή "Βρεφική" σχέση με τον μοντελισμό, διάλεξε να της αγοράσω μια μηχανή σε 1/9 (πακέτο μου φαίνεται, να δούμε πως θα την φτιάξουμε...) .
Με παιδική χαρά πήγαμε στο ταμείο να πληρώσουμε , αλλά όταν μας είπαν το σύνολο, κάτι δεν πήγαινε καλά..........
Το ποσό ήταν υψηλότερο από αυτό που υπολογίσαμε και όταν ρωτήσαμε τον πωλητή μας ενημέρωσε ότι οι τιμές στα κιτ ήταν ΧΩΡΙΣ το ΦΠΑ!!!..... Το ΦΠΑ αναγραφόταν από κάτω με όχι και τόσο εμφανές γράμματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η ΤΕΛΙΚΗ τιμή του προιόντος . Αναγραφόταν δηλαδή πχ. ΤΙΜΗ: 9 Ευro, πιο κάτω φπα18% 1,04 . Αυτό που έβλεπε όμως ο πελάτης ήταν το 9 Εyro.... (το σύνολο των πραγμάτων που αγοράσαμε ήταν εννοείται μεγαλύτερο και μας φάνηκε η διαφορά....).
Για μένα αυτό ήταν απαράδεκτο. Έλλειψη επαγγελματισμού τουλάχιστον (για να μην το πω αλλιώς). Χώρια που στα περισότερα Κιτ ΔΕΝ αναγραφόταν τιμές και τις ρωτάγαμε..... Εϊμαι στο εμπόριο στην λιανική και στην χονδρική τουλάχιστον 8 χρόνια και αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Έχω την εντύπωση ότι νομικά είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν την ΤΕΛΙΚΗ τιμή του προιόντος, και όχι αλχημείες. Όταν παραπονεθήκαμε στον υπάλληλο, απλώς μας είπε ότι θα το πει στον ιδιοκτήτη..... (φαντάζεστε βέβαια το τι θα σκεφτόταν από μεσα του.....).
Δεν αναφέρω κατάστημα και περιοχή για ευνόητους λόγους - μην βρω κάνα μπελά.
Απλώς παιδιά ΠΡΟΣΟΧΗ , όταν ψωνίζετε μην αλλιως τα υπολογίζετε, και αλλιως σας έρθει η λυπητερή στο ταμείο...