Αποστολέας Θέμα: Αναπαλαίωση?...  (Αναγνώστηκε 1275 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sostrym

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • modelclub.gr
Αναπαλαίωση?...
« στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 07:06:40 μμ »
Έχω στην κατοχή μου τουλάχιστον 30 μοντέλα αεροσκαφών που είχα φτιάξει προ 15ετίς και ρημάζουν σε κάτι ράφια. (Όλα σύγχρονα αεροσκάφη). Επειδή τις προσεχείς μέρες θα αγοράσω αερογράφο ,  φαντάστηκα ότι θα ήταν φρόνιμο να ξεκινήσω τους πειραματισμούς από αυτά , πριν πιάσω (και καταστρέψω) κάποια από τα καινούρια κιτ που έχω. Το ερώτημα είναι το εξής. Πρέπει να κάνω κάποια ειδική προεργασία πάνω σε αυτό το πλαστικό? (γεμάτο σκόνη όλα κλασικά). Υπάρχει τρόπος να σωθούν οι χαλκομανίες με κάποιο τρόπο ? (είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει αλλα λέω μήπως η "επιστήμη" έχει προοδεύσει...). Γενικά αν τα ... πλύνω στην βρύση θα πάθουν τίποτα?...Τώρα να μου πείτε, τι χειρότερο να πάθουν έτσι πως είναι...τεσπα  :lol: . Ξέρω ότι κάποια από τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται λίγο κουφά , αλλά δείξτε λίγο κατανόηση! Προσπαθώ να μπω στο παιχνίδι σοβαρά...

Υ.Γ. Το προηγούμενο Σάββατο ήταν τρομερή εμπειρία για μένα στο Καφέ.  Προσπαθούσα να αποροφήσω όλος τις συζητήσεις σαν σφουγγάρι και ευχαριστώ όσους απάντησαν στις απορίες μου. Πιστέψτε με είχα πολύ περισσότερες....Εννοείτε ότι θα ξανάρθω! . (Αν και νιώθω σαν ένα παιδί του δημοτικού σε μια τάξη του ... λυκείου, αλλά το παλέυω :) .  Απλώς επιβεβαιώθηκε η άποψη μου ότι όταν μιλάμε για μοντελιστές, μιλάμε για ποιότικα και καλά άτομα (ή μήπως δεν σας γνώρισα αρκετά καλα??  :evil: ).

Υ.Γ.2 Φεύγοντας από το καφέ, εφοδιάστηκα με κάποια εργαλεία που χρειαζόμουν ,όπως και με κάτι οδηγούς για αερογράφο που μου δώσαν. Το επόμενο Σάββατο  για τα υπόλοιπα μαζί με αερογράφο.

Υ.Γ.3 Sorry αν το Post ήταν σε λάθος θέμα. Πιστεύω ότι εδώ κόλλαγε καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Αναπαλαίωση?...
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 07:12:27 μμ »
οι χαλκομανιες να σωθουν αδυνατον :!: να τα πλυνεις με αφονο νερο και να στεγνωσουν καλα πριν τα ξαναβαψεις....αν θες τα ξεβαφεις κι ολας και βαφεις σε...γυμνο πλαστικο :wink:

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 07:19:37 μμ »
Έτσι όπως τα λέει ο Λάμπρος είναι.
Και αν δεις οτι πάει καλά το θέμα τα βάφεις και τα
κρατάς αντί να τα πετάξεις. :wink:

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 07:28:30 μμ »
Μού έχει τύχει να σωθούν χαλκομανίες... (walkways απο 48άρι δίλιτρο και πίνακας οργάνων απο 48άρι F-104 Revell)
ʼν δέν έχουν κολλήσει σωστά (πχ σε έντονα μάτ επιφάνειες όπου εμφανίζουν silvering) ή το φίλμ τους είναι πολύ χοντρό (πχ παλιές Italeri) μπορεί και να βγούν ολόκληρες... Το θέμα είναι άν θα καταφέρεις να τις ξανακολλήσεις μετά :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 07:32:07 μμ »
Βρε Νικο δεν αξιζει καν το κοπο για τις χαλκομανιες :!: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 07:37:43 μμ »
Σωστά :lol: :lol: :lol:
...αλλά αφού ξεκόλλησαν ολόκληρες λυπηθηκα να τις πετάξω :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tags: