Αποστολέας Θέμα: PZL M18 B DROMADER 1/48 "Super Detail"  (Αναγνώστηκε 1418 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: PZL M18 B DROMADER 1/48 "Super Detail"
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 09, 2026, 02:51:23 μμ »
Ωραία ...πάμε στα δύσκολα,λέει :lol: :lol:
Κάτι τέτοια βλέπω και ζηλεύω τις δουλειές σου,ειλικρινά
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 16, 2026, 10:19:57 πμ »
Αρχή της κατασκευής με το εσωτερικό της ατράκτου. Συνήθως τα πλαϊνά τμήματα της ατράκτου τα αφαιρούσαμε λόγο βλάβης ή επιθεώρησης από 100/200/500ωρη και συντήρησης των εσωτερικών περιοχών. Είναι γεγονός ότι όσο και να ήθελα να το κάνω όσο πιο ακριβές αντίγραφο ως το πραγματικό θα ήταν μια γλυκιά ουτοπία στο μυαλό μου ::badgood::. Και επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο….και ούτο κάθε εξής, το πήγα όσο εγώ μπορούσα μακριά, με όσο ρεαλιστικότητα γινόταν από μέρους μου… :D

Η κατασκευή άρχισε με το μπροστινό τμήμα της ατράκτου, εκεί που βρίσκεται η δεξαμενή νερού. Σύμφωνα πάντα με τις φωτογραφίες του πραγματικού, τις οποίες και παραθέτω, κατασκευάστηκαν αρχικά υποσυστήματα και παρελκόμενα από την περιοχή του κινητήρα και πίσω. Καλωδιώσεις απο λεπτό χαλκόσυρμα, σωληνώσεις, ρακόρ, ντίζες, υποσυστήματα των Com/Nav, βραχίονες κινούμενων επιφανειών και μια μπαταρία στο κέντρο της ατράκτου περιέχονται στην περιοχή της ατράκτου. Η λογική μου ήταν να ξεκινήσω από το εσωτερικό της ατράκτου προς τα έξω, και από μπροστά προς τα πίσω. Ο σκελετός της ατράκτου κατασκευάστηκε από διαμήκη πλαστικό 0,88mm της Evergreen.
Για τον βασικό εσωτερικό χρωματισμό του ψεκάστηκε με το Radom Tan της Model Master με λίγες σταγόνες κίτρινο.

Συνέχεια με τις πτέρυγες και την κατασκευή λεπτομερειών τους... ::salut::

::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 16, 2026, 12:40:44 μμ »
Να ρισκάρω μία πρόβλεψη... Βλέπω το Dromader του Γιάννη-σαν να κερδίζει το best of show της επερχόμενης έκθεσης της IPMS!  Φτου να μη σε ματιάσω φίλε!  Καλή συνέχεια! ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 16, 2026, 01:01:06 μμ »
Χαχαχα  :lol: φίλε Παναγιώτη πολύχρονος, να είσαι γερός για να βλέπουμε για πολλά χρόνια ακόμα αυτές τις υπέροχες κατασκευές σου ::thumbleft::
Για την προσεχή έκθεση της IPMS την γλυτώσατε... ::glossa:: ::glossa:: ... είμαι στην κριτική επιτροπή  :mrgreen: :wink:

::salut::

Tags: