Το γνωστο αντιαεροπορικο σύστημα ειναι σε φάση κατασκευης. Εχω τη γνώμη οτι προκειται απο τα πιο ενδιαφέροντα και όμορφα νεα κιτ στην 1/35 που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια κυρίως γιατι δεν βλέπουμε πολυ συχνά πυραυλικά συστήματα αλλά και γιατι η σταση σε θέση εκτόξευσης δίνει ιδαίτερη όψη στο τελειωμένο μοντέλο.
Οι ερπυστριες είναι μήκη (φαίνεται στην φωτογραφία με πολυ καλή λεπτομέρεια αν και έχουν pin marks) και ξεχωριστά πέδιλα για αναπαράσταση του κρεμάσματος στους δυο ακραίους τροχους
Στο άρθρο του Zaloga στο Military Modelling υπάρχει η αναφορά οτι οι πύραυλοι πρέπει να είναι κοντύτεροι κατα 5 mm ενώ πρεπει να είναι παχύτεροι κατα 17 %. Το πρώτο προσπάθησα και το έκανα (λίγο κουραστικό) αλλα το δεύτερο έιναι αδύνατο. Αυτός κάνει ακόμα κατι μικρές διορθώσεις αλλά είναι ....Zaloga.
Το κίτ έχει πολύ καλή λεπτομέρεια (δεν φαίνεται φυσικα όλη στις φωτογραφίες), πολλά κομμάτια και λίγα φωτοχαραγμένα ενω δίνει σήματα για δυο Σοβιετικα, ενα Ανατολικογερμανικο, ενα Πολωνεζικο και ενα Τσεχοσλοβακικο SAM.
Δεν ξέρω εαν τα χρώματα Gunge που προτέινονται ειναι αντιπροσωπευτικά για αυτα που χρησιμοποιούσε οι δυνάμεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας (προτείνονται κάποιες παραλλαγές). Εάν κανείς ξερει αντιστοιχίες απο Tamiya, Gunge η Lifecolor ας κανει post κατι να έχουμε μια ιδέα και για τους υπολοιπους που θα θελήσουν να το φτιάξουν.
Ο Zaloga εχει φωτογραφίες απο Αιγυπτιακο με sand - green ενω γίνεται Ιρακινό (αν βρεις Αραβικα γράμματα) με παρόμοιες παραλλαγες και δεν ξερω για κανα Βιετναμέζικο (?) φυσικά όλα έαν βρεις φωτογραφίες και σήματα.
Το βάψιμο θα χρειαστει προσοχή εφόσον υπάρχουν πολλές κρυμμενες μικροεπιφάνειες.
Αυτα και πιστευω ότι πολλοι θα εχουν αρχίσει την κατασκευή του ηδη, καντε κανενα post εαν υπάρχει τίποτα διαθέσιμο. Εγω προτιθεμαι να το ξαναφτιάξω στο μέλλον σε έκδοση πιο "εξωτική" (Αιγυπτιακο - Ιρακινο ίσως με καμια παραλλαγη ερήμου)

Ν. Νικολάου