Αποστολέας Θέμα: AS-186 χάνει αέρα  (Αναγνώστηκε 210 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
AS-186 χάνει αέρα
« στις: Μαΐου 10, 2026, 02:03:42 μμ »
Αγορασμένο πριν καμμια 20αριά χρόνια, μέτρια δουλεμένο, αλλα τελευταία ..χάνει από κάπου αέρα...
Το βάζεις μπρος, ψεκάζεις,, καποια στιγμή παίρνει μπρος για να γεμίσει το tank ... κλπ κλπ ..
Οταν εγω σταματήσω να ψεκάζω, μετά από κανα 15λεπτο, ξαναπαίρνει μπρος... χωρίς να εχω ψεκάσει....
Παλιά - αν το ξεχνουσα ανοιχτό - επαιρνε μπρος μετα απο καμια εβδομάδα .. και αν ..

Το πήγα στο pla και ετυχε να ειναι εκει μαζι με τον Δημήτρη Λαρόζα και ο Σταύρος οι οποίοι ασχολήθηκαν και φανηκε (με το τεστ του αναπτηρα και αν σβηνει η φλόγα)  να βρήκαν κάποιο πρόβλημα στην αντεπσιτρεφη βαλβιδα..

Την ελυσαν, εβαλαν λιγο τεφλόν και εφυγα.. Δυστυχως δεν μπορούσαμε να περιμένουμε 15 λεπτά να δούμε αν εφτιαξε..

Επεστρεψα σπιτι, σαν να φανηκε να διορθωθηκε καππως ( ξαναεπαιρνε εμπρος μετα απο κανα 20λεπτο) αλλα τελευταια πάλι τα ιδια..

Στο 10-15λεπτο παιρνει μπρος..  Το γεμισα σαπουναδες σε ολα τα σημεια ενωσης με τον αερογραφο, τη βαλβιδα αυτή επισης, και δεν βλεπω πουθενα καμμια διαρροή.
Επίσης εχω ξεβιδωσει από κατω την βιδα για υγρασιες κλπ...

Δυστυχως το SEARCH στο φορουμ φαινεται να εχει ακομα προβλημα, οπότε ανοιγω εδώ το θεμα..
Το chatgpt κλπ , μου λεει διαφορα  :roll: που δεν εμπιστευομαι ..

Επισυνάπτω το σχεδιο με τα parts του κομπρεσορα.. μπας και ξερετε κατι  ::book::

Επισης αν ξερετε καποιο καταστημα που να μπορει να λύσει πραγματα και να το ελέγξει, πειτε μου μπας και βρω ακρη..
Φοβαμαι να τα λύσω εγω, εναι 20 χρονια ολα βιδωμενα, εχουν γινει "σώμα" ,  δεν ξερω αν ανοιγοντας και λύνοντας κάτι, μετα θα ξανακουμπώσει σωστα..

::Help2::

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: AS-186 χάνει αέρα
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 10, 2026, 06:31:37 μμ »
Είχα κάποτε το ίδιο πρόβλημα
Τελικά είχε τρυπήσει η δεξαμενή
Έκανα διάφορες πατέντες να το σώσω αλλά δεν έγινε τίποτα
Η αλλαγή βαρελιού δεν άξιζε.
Τελικά αγόρασα νέο μηχανημα

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 10, 2026, 08:16:15 μμ »
Μήπως χάνει απο την υδατοπαγίδα; :? :?
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 10, 2026, 11:31:03 μμ »
Το να παίρνει μπρος κάθε 15 λεπτο, δεν μου φαίνεται και σοβαρό πρόβλημα. Κάποτε είχα ένα τέτοιο πρόβλημα (έπαιρνε μπρος κάθε δύο-τρία λεπτά) και τελικά ήταν το quick release στην άκρη του σωλήνα που ήταν το τελευταίο που σκέφτηκα να ψάξω, χαζό αλλά ήταν αυτό. Το τεφλόν είναι υδατοστεγές και δεν κάνει πάντα δουλειά με τον αέρα, καλύτερα γράσο λιθίου που είναι αεροστεγές.
Δεξαμενή δεν είχα, πρόσθεσα, μετά από κάποια χρόνια τρύπησε εξαιτίας της υγρασίας (θέλει πάντα να αφαιρείται η υγρασία μετά την χρήση, βαρέθηκα να το κάνω μετά από κάποιο διάστημα. Την αφαίρεσα, δεν την αντικατέστησα και είμαι πιο χαρούμενος με κομπρεσέρ χωρίς δεξαμενή.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 11, 2026, 10:07:45 μμ »
Είχα κάποτε το ίδιο πρόβλημα
Τελικά είχε τρυπήσει η δεξαμενή
Έκανα διάφορες πατέντες να το σώσω αλλά δεν έγινε τίποτα
Η αλλαγή βαρελιού δεν άξιζε.
Τελικά αγόρασα νέο μηχανημα

Να ρωτησω πώς το ανακάλυψες ; Δεν παίζει να το βουλιάξω σε νερο..  ... Προσανατολίζομαι σε αγορά νέου γιατι -οσο κι αν ακόμα κάνει τη δουλειά του και ψεκάζει για 5-10 λεπτά που χρειάζομαι /ημέρα, θέλω να το λύσω το θέμα...
Σε ευχαριστώ !! ::salut::

Το να παίρνει μπρος κάθε 15 λεπτο, δεν μου φαίνεται και σοβαρό πρόβλημα. Κάποτε είχα ένα τέτοιο πρόβλημα (έπαιρνε μπρος κάθε δύο-τρία λεπτά) και τελικά ήταν το quick release στην άκρη του σωλήνα που ήταν το τελευταίο που σκέφτηκα να ψάξω, χαζό αλλά ήταν αυτό. Το τεφλόν είναι υδατοστεγές και δεν κάνει πάντα δουλειά με τον αέρα, καλύτερα γράσο λιθίου που είναι αεροστεγές.
Δεξαμενή δεν είχα, πρόσθεσα, μετά από κάποια χρόνια τρύπησε εξαιτίας της υγρασίας (θέλει πάντα να αφαιρείται η υγρασία μετά την χρήση, βαρέθηκα να το κάνω μετά από κάποιο διάστημα. Την αφαίρεσα, δεν την αντικατέστησα και είμαι πιο χαρούμενος με κομπρεσέρ χωρίς δεξαμενή.
Εχεις δικιο, δεν ειναι σοβαρό, κι όπως εγραφα στο Νικ2, τη δουλεια του για τα δεδομενα μου την κανει καλά.. Απλά θελω να βρω τι φταίει ..
Δεν το ηξερα για το τεφλόν.. ενδιαφέρον !

Μήπως χάνει απο την υδατοπαγίδα; :? :?
Μόλις το τσέκαρα.. ΟΧΙ ειναι ΟΚ η υδ/γίδα..

Σας ευχαριστώ  πολύ κ παλι για τις απαντήσεις..  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 11, 2026, 10:15:02 μμ »
Η δεξαμένη λογικά αν έχει τρυπήσει, θα έχει τρυπήσει στην κάτω μέρος όπου μαζεύεται το νερό από τη συμπύκνωση της υγρασίας. Δηλαδή στην περιοχή που είναι η βαλβίδα για το άδειασμα του νερού. Κανονικά θα φαίνεται και με το μάτι σιγά σιγά.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 12, 2026, 12:26:26 πμ »
Άνοιξε μόνο του δυο τρεις φορές.
Έψαξα να βρω την διαρροή και δεν τα κατάφερα.
Κάποια στιγμή εντόπισα υγρασία στο πάτωμα και αυτή με οδήγησε στην διαρροή που τελικά ήταν χαμηλά στο πλάι, όχι όμως κάτω κάτω.
Πιθανολογώ πως απλά σάπισε εσωτερικά και τρύπησε.
Παρόλο που η τρύπα ήταν αόρατη τελικά δεν βρήκα τρόπο να την στεγανοποιησω ούτε ανταλλακτικά να αλλάξω δεξαμενή κι έτσι οδηγηθηκα σε αγορά νέου.

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 12, 2026, 11:52:42 πμ »
Άνοιξε μόνο του δυο τρεις φορές.
Έψαξα να βρω την διαρροή και δεν τα κατάφερα.
Κάποια στιγμή εντόπισα υγρασία στο πάτωμα και αυτή με οδήγησε στην διαρροή που τελικά ήταν χαμηλά στο πλάι, όχι όμως κάτω κάτω.
Πιθανολογώ πως απλά σάπισε εσωτερικά και τρύπησε.
Παρόλο που η τρύπα ήταν αόρατη τελικά δεν βρήκα τρόπο να την στεγανοποιησω ούτε ανταλλακτικά να αλλάξω δεξαμενή κι έτσι οδηγηθηκα σε αγορά νέου.

Καρμπόν κατάσταση.
Τρύπα στο κάτω μέρος της δεξαμενής.....
Εποξικός στόκος milliput, καλό κλείσιμο η τρύπα και καλό στέγνωμα πριν το ξαναχρησιμοποιήσω....
Κρατάει τα τελευταία δυο χρόνια σίγουρα.
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 12, 2026, 12:14:29 μμ »
Καρμπόν κατάσταση.
Τρύπα στο κάτω μέρος της δεξαμενής.....
Εποξικός στόκος milliput, καλό κλείσιμο η τρύπα και καλό στέγνωμα πριν το ξαναχρησιμοποιήσω....
Κρατάει τα τελευταία δυο χρόνια σίγουρα.

Σε ευχαριστώ..

Χμμμ.
όπως τα λέτε... όλα συντείνουν στο να φταίει η δεξαμενή γιατί η αλήθεια ειναι,  ξεχνούσα να ανοιγω τη βίδα απαστράγγισης κάτω από το tank, μετά από το βάψιμο...

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 12, 2026, 12:16:09 μμ »
Αν υπαρχει τρυπούλα στεγανοποιηση με αυτό το υλικό που δουλευει και μεσα σε νερό,καλή τύχη

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 12, 2026, 12:18:44 μμ »
Αν υπαρχει τρυπούλα στεγανοποιηση με αυτό το υλικό που δουλευει και μεσα σε νερό,καλή τύχη

thank you Dim57!  αρκει να βρω τη τρυπα..  :lol:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 12, 2026, 05:03:26 μμ »
Σε εμένα δεν δούλεψε κανένα από τα παραπάνω υλικά γιατί το μέταλλο είχε οξειδωθεί.
Μετά από λίγο ξανά έχανε αέρα.
Αν κάποια συνταγή πιάσει είσαι τυχερός, αν όχι απλώς πέταξες τ λεφτά σου.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 12, 2026, 06:14:47 μμ »
Εγώ είχα βάλει μια σταγόνα κυανοακρυλική και κράτησε για λίγο μέχρι που τρύπησε (σάπισε) και αλλού και, όπως είπα, απλά αφαίρεσα τη δεξαμένη και το δουλεύω κανονικά χωρίς αυτήν (και καλύτερα μπορώ να πω).

Tags: