ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Αερογράφοι & Air Compressors
AS-186 χάνει αέρα
dsk:
Αγορασμένο πριν καμμια 20αριά χρόνια, μέτρια δουλεμένο, αλλα τελευταία ..χάνει από κάπου αέρα...
Το βάζεις μπρος, ψεκάζεις,, καποια στιγμή παίρνει μπρος για να γεμίσει το tank ... κλπ κλπ ..
Οταν εγω σταματήσω να ψεκάζω, μετά από κανα 15λεπτο, ξαναπαίρνει μπρος... χωρίς να εχω ψεκάσει....
Παλιά - αν το ξεχνουσα ανοιχτό - επαιρνε μπρος μετα απο καμια εβδομάδα .. και αν ..
Το πήγα στο pla και ετυχε να ειναι εκει μαζι με τον Δημήτρη Λαρόζα και ο Σταύρος οι οποίοι ασχολήθηκαν και φανηκε (με το τεστ του αναπτηρα και αν σβηνει η φλόγα) να βρήκαν κάποιο πρόβλημα στην αντεπσιτρεφη βαλβιδα..
Την ελυσαν, εβαλαν λιγο τεφλόν και εφυγα.. Δυστυχως δεν μπορούσαμε να περιμένουμε 15 λεπτά να δούμε αν εφτιαξε..
Επεστρεψα σπιτι, σαν να φανηκε να διορθωθηκε καππως ( ξαναεπαιρνε εμπρος μετα απο κανα 20λεπτο) αλλα τελευταια πάλι τα ιδια..
Στο 10-15λεπτο παιρνει μπρος.. Το γεμισα σαπουναδες σε ολα τα σημεια ενωσης με τον αερογραφο, τη βαλβιδα αυτή επισης, και δεν βλεπω πουθενα καμμια διαρροή.
Επίσης εχω ξεβιδωσει από κατω την βιδα για υγρασιες κλπ...
Δυστυχως το SEARCH στο φορουμ φαινεται να εχει ακομα προβλημα, οπότε ανοιγω εδώ το θεμα..
Το chatgpt κλπ , μου λεει διαφορα :roll: που δεν εμπιστευομαι ..
Επισυνάπτω το σχεδιο με τα parts του κομπρεσορα.. μπας και ξερετε κατι ::book::
Επισης αν ξερετε καποιο καταστημα που να μπορει να λύσει πραγματα και να το ελέγξει, πειτε μου μπας και βρω ακρη..
Φοβαμαι να τα λύσω εγω, εναι 20 χρονια ολα βιδωμενα, εχουν γινει "σώμα" , δεν ξερω αν ανοιγοντας και λύνοντας κάτι, μετα θα ξανακουμπώσει σωστα..
::Help2::
nick2:
Είχα κάποτε το ίδιο πρόβλημα
Τελικά είχε τρυπήσει η δεξαμενή
Έκανα διάφορες πατέντες να το σώσω αλλά δεν έγινε τίποτα
Η αλλαγή βαρελιού δεν άξιζε.
Τελικά αγόρασα νέο μηχανημα
alex83:
Μήπως χάνει απο την υδατοπαγίδα; :? :?
Kostis Pap:
Το να παίρνει μπρος κάθε 15 λεπτο, δεν μου φαίνεται και σοβαρό πρόβλημα. Κάποτε είχα ένα τέτοιο πρόβλημα (έπαιρνε μπρος κάθε δύο-τρία λεπτά) και τελικά ήταν το quick release στην άκρη του σωλήνα που ήταν το τελευταίο που σκέφτηκα να ψάξω, χαζό αλλά ήταν αυτό. Το τεφλόν είναι υδατοστεγές και δεν κάνει πάντα δουλειά με τον αέρα, καλύτερα γράσο λιθίου που είναι αεροστεγές.
Δεξαμενή δεν είχα, πρόσθεσα, μετά από κάποια χρόνια τρύπησε εξαιτίας της υγρασίας (θέλει πάντα να αφαιρείται η υγρασία μετά την χρήση, βαρέθηκα να το κάνω μετά από κάποιο διάστημα. Την αφαίρεσα, δεν την αντικατέστησα και είμαι πιο χαρούμενος με κομπρεσέρ χωρίς δεξαμενή.
dsk:
--- Παράθεση από: nick2 στις Μαΐου 10, 2026, 06:31:37 μμ ---Είχα κάποτε το ίδιο πρόβλημα
Τελικά είχε τρυπήσει η δεξαμενή
Έκανα διάφορες πατέντες να το σώσω αλλά δεν έγινε τίποτα
Η αλλαγή βαρελιού δεν άξιζε.
Τελικά αγόρασα νέο μηχανημα
--- Τέλος παράθεσης ---
Να ρωτησω πώς το ανακάλυψες ; Δεν παίζει να το βουλιάξω σε νερο.. ... Προσανατολίζομαι σε αγορά νέου γιατι -οσο κι αν ακόμα κάνει τη δουλειά του και ψεκάζει για 5-10 λεπτά που χρειάζομαι /ημέρα, θέλω να το λύσω το θέμα...
Σε ευχαριστώ !! ::salut::
--- Παράθεση από: Kostis Pap στις Μαΐου 10, 2026, 11:31:03 μμ ---Το να παίρνει μπρος κάθε 15 λεπτο, δεν μου φαίνεται και σοβαρό πρόβλημα. Κάποτε είχα ένα τέτοιο πρόβλημα (έπαιρνε μπρος κάθε δύο-τρία λεπτά) και τελικά ήταν το quick release στην άκρη του σωλήνα που ήταν το τελευταίο που σκέφτηκα να ψάξω, χαζό αλλά ήταν αυτό. Το τεφλόν είναι υδατοστεγές και δεν κάνει πάντα δουλειά με τον αέρα, καλύτερα γράσο λιθίου που είναι αεροστεγές.
Δεξαμενή δεν είχα, πρόσθεσα, μετά από κάποια χρόνια τρύπησε εξαιτίας της υγρασίας (θέλει πάντα να αφαιρείται η υγρασία μετά την χρήση, βαρέθηκα να το κάνω μετά από κάποιο διάστημα. Την αφαίρεσα, δεν την αντικατέστησα και είμαι πιο χαρούμενος με κομπρεσέρ χωρίς δεξαμενή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εχεις δικιο, δεν ειναι σοβαρό, κι όπως εγραφα στο Νικ2, τη δουλεια του για τα δεδομενα μου την κανει καλά.. Απλά θελω να βρω τι φταίει ..
Δεν το ηξερα για το τεφλόν.. ενδιαφέρον !
--- Παράθεση από: alex83 στις Μαΐου 10, 2026, 08:16:15 μμ ---Μήπως χάνει απο την υδατοπαγίδα; :? :?
--- Τέλος παράθεσης ---
Μόλις το τσέκαρα.. ΟΧΙ ειναι ΟΚ η υδ/γίδα..
Σας ευχαριστώ πολύ κ παλι για τις απαντήσεις.. ::salut::
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση