Αποστολέας Θέμα: Sd.kfz 233  (Αναγνώστηκε 237 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
Sd.kfz 233
« στις: Απριλίου 26, 2026, 10:44:24 μμ »
Με μεγάλη μου  χαρά διαπιστώσω την επαναλειτουργια του φόρουμ , πραγματικά μας ελειψε !!!!!!!!! Ερώτηση για τους ειδήμονες  στα γερμανικά οχήματα. Φτιάχνω το sd.kfz 233 της Roden στην 1/72 . Το τελευταίο που μου έχει μείνει από την συγκεκριμένη οικογένεια οχημάτων   Σχετικό άρθρο θα ανέβει σύντομα που θα περιγράφει την πρόοδο της κατασκευής. Το σχέδιο είναι να το φτιάξω με πλήρη εσωτερικό , πλήρες πυροβόλο κτλ .  Επιπρόσθετα   λέω να ανοίξω και τον χώρο του κινητήρα τον οποίο θα φτιάξω scratch . Το ερώτημα είναι ο χρωματισμός και του χώρου του κινητήρα όπως και του ίδιου του κινητήρα.  Υποθέτω ότι ο χώρος βάφεται με το καφεκόκκινο αντιοξειδωτικό αστάρι και όχι με το  ivory που  ήταν το χρώμα του εσωτερικού του οχήματος.  Οπότε κάθε απάντηση θα είναι καλοδεχουμενη  !!!!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Sd.kfz 233
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 26, 2026, 11:58:30 μμ »
Το σχέδιο είναι να το φτιάξω με πλήρη εσωτερικό , πλήρες πυροβόλο κτλ .  Επιπρόσθετα   λέω να ανοίξω και τον χώρο του κινητήρα τον οποίο θα φτιάξω scratch . Το ερώτημα είναι ο χρωματισμός και του χώρου του κινητήρα όπως και του ίδιου του κινητήρα. 
διόρθωσε το 1/72 σε 1/35 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  τι scratch κινητήρα μας λες

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 27, 2026, 02:30:28 μμ »
1/72 σκρατς σε οτιδήποτε για μένα ειναι κολλύριο με πιστόλι στο κρόταφο :mrgreen:

Καλή αρχή

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 27, 2026, 06:16:44 μμ »
Δεν βρήκα κάποια πληροφορία σχετικά με το χρώμα... Όμως έτσι κι αλλιώς, το διαμέρισμα κινητήρα, ακόμα και στα αυτοκίνητά μας (πόσο μάλλον σε ένα μάχιμο τεθωρακισμένο) γίνεται σώβρακο (σε βαθμό που το γενικό χρώμα φαίνεται μόνο στο πάνω μέρος των θόλων των φτερών και πολλές φορές, ούτε καν εκεί).

Το λογικό πάντως είναι να ήταν βαμμένα με αστάρι. Το ivory βαφόταν ώστε να υπάρχει σχετική ορατότητα για το πλήρωμα στο περίκλειστο εσωτερικό του΄άρματος/οχήματος. Στο διαμέρισμα κινητήρα, δεν (νομίζω πως) χρειαζόταν ορατότητα....

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 27, 2026, 11:13:48 μμ »
Φιλε Δημήτρη έχω την ίδια άποψη σχετικά με τον χρωματισμό του χώρου του κινητήρα.  Περιμένω μια απάντηση ακόμη ..... να το επιβεβαίωση  γνωστός  παντζερολογος του φόρουμ.
Η κλίμακα  κωστη και DIM57 θα είναι η σωστή η γνήσια η ανδρική στην 1/72   :mrgreen: :mrgreen:. Ο κινητήρας έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας μιας και έχει δύο πολλαπλές εισαγωγής όπως και δύο πολλαπλές εξαγωγής αλλά πιστεύω ότι κάτι θα καταφέρω.  Το καλό είναι ότι έχω καλή βιβλιογραφία ( ευχαριστώ φίλε sluff ) συν ένα βιβλίο που προμηθεύτηκα οπότε πιστεύω ότι κάτι καλό θα βγει .

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 27, 2026, 11:25:09 μμ »
ναι ναι, το ξέρω, το είδα το autocannone και το SbS και από κοντά στην έκθεση. Ακόμα και από κοντά δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν 1/72, με 1/35 έμοιαζε :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Καλή επιτυχία στο θεάρεστο έργο σου να μας σπάσεις το ηθικό :lol:

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 28, 2026, 08:35:18 μμ »
Φιλε Δημήτρη έχω την ίδια άποψη σχετικά με τον χρωματισμό του χώρου του κινητήρα.  Περιμένω μια απάντηση ακόμη ..... να το επιβεβαίωση  γνωστός  παντζερολογος του φόρουμ.
Η κλίμακα  κωστη και DIM57 θα είναι η σωστή η γνήσια η ανδρική στην 1/72   :mrgreen: :mrgreen:. Ο κινητήρας έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας μιας και έχει δύο πολλαπλές εισαγωγής όπως και δύο πολλαπλές εξαγωγής αλλά πιστεύω ότι κάτι θα καταφέρω.  Το καλό είναι ότι έχω καλή βιβλιογραφία ( ευχαριστώ φίλε sluff ) συν ένα βιβλίο που προμηθεύτηκα οπότε πιστεύω ότι κάτι καλό θα βγει .

Καλη συνεχεια και απο εμενα και χαιρομαι αν βοηθησα στην συλλογη πληροφοριων..Θα παρακολουθω με θαυμασμο λογω κλιμακας ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 28, 2026, 11:07:25 μμ »
 ::arrowred:: Σωστά,το διαμέρισμα του κινητήρα ήταν βαμμένο με το γνωστό red oxide primer.
 ::arrowred:: O ίδιος ο κινητήρας (Büssing-NAG L8V-GS) ήταν χρώματος σκούρου μπλε-γκρι και τα απάρτια του στο χρώμα του μετάλλου.
 ::arrowred:: Ως ανοικτό όχημα,το διαμέρισμα μάχης είχε το ίδιο χρώμα με το εξωτερικό του οχήματος. Fun fact: Ακόμα και το Sd.kfz.250/9 που ήταν τυπικά κλειστό,ακολουθούσε τον ίδιο κανόνα επειδή προερχόταν από γραμμή παραγωγής ανοικτού οχήματος.Αυτό το αίνιγμα με είχε προβληματίσει στο παρελθόν μέχρι που επικοινώνησα με restoration group ενός Sd.kfz.250/9 στις ΗΠΑ.Η αποκατάσταση του οχήματος βασίζεται στα υπολείμματα των αυθεντικών χρωμάτων που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της ανακατασκευής.
 ::arrowred:: Το μόνο πρόβλημα είναι αν το 233 προορίζεται για Β.Αφρική.Κάποια βγήκαν βαμμένα στα "χρώματα του DAK" από το εργοστάσιο.Αν όμως βάφτηκαν επιτόπου από συνεργεία,το θέμα περιπλέκεται.
 ::arrowred:: Σε πείσμα των "μπογιατζήδων μοντελιστών",τα πατώματα ήταν βαμμένα μέχρι το 1943 με field grey και όχι με red oxide  ::077devil::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Χθες στις 09:34:07 μμ »
Ήμουν σίγουρος Ernst  Barkman  οτι θα έδινες μια εμπεριστατομενη απάντηση  . Στο πρώτο σκέλος η απάντηση ήταν αναμενόμενη. Ως προς το ανοικτό όχημα η αλήθεια είναι ότι ένα σοκ το έπαθα μιας και ήμουν σίγουρος ότι θα το έβαφα με το ivory  !!!

<<Το μόνο πρόβλημα είναι αν το 233 προορίζεται για Β.Αφρική.Κάποια βγήκαν βαμμένα στα "χρώματα του DAK" από το εργοστάσιο.Αν όμως βάφτηκαν επιτόπου από συνεργεία,το θέμα περιπλέκεται.>>

Εδώ "γέροντα" μιλάς με γρίφους .... τι εννοείς όταν λες ότι το θέμα περιπλέκεται......

• Scale 1/35
  • *

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Χθες στις 11:11:23 μμ »
Εννοώ ότι αν το όχημα βγήκε από το εργοστάσιο βαμμένο με panzer grey όπως π.χ. αυτό

και μετά κατέληξε στην Αφρική,θα πρέπει να δείχνει κάπως έτσι (δημιουργία του Erich Reist-δεν νομίζω ότι χρειάζεται συστάσεις):

Αν όμως βάφτηκε από το εργοστάσιο με τα χρώματα του DAK τότε θα φαίνεται κάπως έτσι:

δηλαδή βαμμένο με sand και στο εσωτερικό

Γενικά μην εμπιστεύεσαι τα επιχρωματισμένα φιλμ και φωτογραφίες γιατί ο καθένας κάνει ότι του κατέβει.Στο αυθεντικό φιλμάκι φαίνεται πόσο διαφορετικά είναι τα χρώματα πριν παρέμβει ο "ζωγράφος":

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Σήμερα στις 12:16:59 πμ »
Λοιπόν για να το κάνω πιο ενδιαφέρον και ακόμη πιο πολύπλοκο.....  να πω ότι θα φτιάξω ένα από τα πρώτα 10 οχήματα που προέρχονται από μετατροπή sd.kfz 263 που ανήκουν στην πρώτη παρτίδα παραγωγής.   ::angel4:: ::angel4:: ::angel4:: που πάω να μπλέξω ο άνθρωπος......

Tags: