Αποστολέας Θέμα: Θυρεός Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ  (Αναγνώστηκε 135 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Use the Force
Θυρεός Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ
« στις: Απριλίου 21, 2026, 11:09:05 πμ »
Είναι φοβερό πως τα νεα παιδια σε κανουν αθελά τους να αισθανεσαι δεινόσαυρος Σε μια κυριακατικη σύναξη όπου οι "τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας" χαιρονται τον ήλιο αερολογούν λύνοντας τα διεθνη προβλήματα και απολαμβάνουν προιόντα της Βραζιλίας εντος πορσελάνινης κούπας καποιος εκ των συνδιαιτημόνων εξέφρασε εναν ευσεβη πόθο.
- Τι να βάλω στην βαση για το ΑΒΕΡΩΦ που φτιάχνω ρωτα ο γνωστος θεσμικός;
-Βάλε το θυρεό (λεει ο ένας δεινοσαυρος)
- Να σου φέρω φωτογραφίες να διαλέξεις να βγάλεις μια ωραία έγχρωμη φωτοτυπία να την πλαστικοποιήσεις να την βάλεις (λεει ο άλλος δεινόσαυρος)
- Να το κανεις τρισδιαστατο και να το κολλήσεις (λεει ο νέος)
Ορυμαγδός φωνών και αποδοκιμασίες από τους δεινόσαυρους
-Είσαι καλά; Να κατσουμε να κανουμε scratch το σήμα; Ο Φειδίας πεθανε  και άλλα τετοια χαριτωμένα
- Ρε σεις τι σκαλισμα λετε Θα πάρουμε τη φωτογραφία θα την τρεξουμε σε ένα ΑΙ πρόγραμμα θα μας βγάλει το αρχείο αμέσως θα το τρέξουμε μετά σε ένα άλλο προγραμματάκι να διορθώσουμε τα λαθη θα το εκτυπώσουμε και θα είναι έτοιμο για βαψιμο (λεει ο νέος)
-Παει λέμε το παιδάκι Το έχει βαρέσει η ακτινοβολία από την οθόνη στο κεφάλι Να ειδοποιήσουμε τον μπαμπάκα του να τον τρέξει σε κανένα γιατρό μπας και το προλάβει τωρα στην αρχή
-Στειλτε μου σε mail της φωτογραφίες και την επομενη φορά θα σας το φέρω , και σηκώθηκε να φύγει
Από την άλλη εμεις τον κλαίγαμε
-Κρίμα ρε το παιδί Τοσο νέο τοσο καλο Που είναι το κράτος να τους τα κόψει όλα τα ιντερνετς που τα χαζεψε τα παιδια;

Και περνάει μια εβδομάδα και το σκυλί το μαυρο φερνει ένα κομμάτι 10 X 5 cm και μας το πετάει στο τραπέζι
-Καλό ή  να το εκτυπώσω μικρότερο;

Αααα σας είπα ξεκίνησα το βελονάκι  ::eusa_whistle::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Θυρεός Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 21, 2026, 12:07:28 μμ »
Οκ οι 3D εκτυπωτες εχουν παει το χομπυ σε αλλο επιπεδο.Ανοιγουν αλλοι δρομοι που για εμας του πιο παλιους ειναι λιγο περιεργοι.

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 21, 2026, 02:31:31 μμ »
Η ήττα από το νεουδι ήταν μεγάλη Οι δεινοσαυροι έπρεπε να αντεπιτεθούν Είχε έρθει η ώρα του βαψίματος που έπρεπε να γίνει ωραία και εμπεριστατωμένα  ώστε τουλαχιστον να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι στο 90+
Τοτε εμφανιστηκε ένα προβλημα που δεν το περιμέναμε Τι χρώμα ηταν το σήμα του Αβερωφ; Ξεκούτιανες δεινόσαυρε θα μου πείτε από τη φάπα που έφαγες  και δεν μπορείς να συνέλθεις Κατέβα στο Φλοίσβο να δείς  Και όμως Ένα πραγμα που εχουν ακομα οι δεινόσαυροι και οι ελεφαντες (και δεν θελω σχολια για το βαρος μου) είναι η μνήμη (πριν την παρει και αυτή το Αλτσχάιμερ και ο πανδαμάτωρ χρόνος) Ηρθε λοιπόν από τα καταβαθα της μνήμης μια εικόνα με το σήμα βαμμένο διαφορετικά απ ότι είναι σήμερα Μια βουτια στην απαραίτητη βιβλιογραφια παλια παραδοσιακη χαρτινη αντρικη που κάθε δεινοσαυρος διαθετει επιβεβαίωσε τα όσα η μνημη έφερε Όταν το πλοιο πρωτοπαρουσιαστηκε στο Φλοίσβο την εποχή που η υπερκείμενη του εθνοσήμου κορώνα είχε αφαιρεθεί η «κορδέλα» πάνω στην οποία ήταν τα γράμματα ήταν μπλε σκούρο σαν το εθνόσημο τα γράμματα κίτρινα όπως και οι δάφνες που περιέβαλαν το εθνόσημο Μετά από καποιο δεξαμενισμό του πλοίου πιθανόν όταν επανήλθε η κορώνα η κορδέλα έγινε χρυσή ομοια και οι δάφνες ενώ τα γραμματα εγιναν ασπρα

Ξανα βυθισμα στην βιβλιογραφία και τις φωτογραφίες Εδώ βοηθησε λίγο και ο Ιντερνετς Η αποψή που σχημάτισα είναι ότι η αρχική μορφή του θυρεού ηταν η πιο σωστη Τουλάχιστον κατά τον Β ΠΠ οπου οι φωτογραφίες ήταν και με καλύτερη ευκρίνεια Τωρα Τι εχουν κανει οι φιλοι μας οι Ναυταίοι που το βρήκαν αυτό και το εβαψαν έτσι ο Θεός και η ψυχή τους

Ετσι ξεκινησε το βαψιμο χωρίς καποια ιδιαιτερη δυσκολία Για μπλε ανακατευτηκε Midnight  blue  με λιγο γαλάζιο Ασπρο στο εθνοσημο και κιτρινο στην κορώνα και τις δάφνες Η μνημη του ελεφαντα (και μια φωτογραφια από την εποχη που εκτιθεντο στο εσωτερικο) εδειξε ότι στην κορωνα είχε στα βαθουλώματα κοκκινο και τέλος
Ο θυρεός του πλοίου των πλοίων της παντοτινής ναυαρχίδας του στόλου είναι έτοιμος 

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #3 στις: Χθες στις 08:01:46 πμ »
Χαιρετώ κι εύχομαι υγεία.
Εγώ ως δεινόσαυρος στα 65 μου κι αν μετράει η άποψη μου, θα έλεγα πως η 3d απεικόνιση δεν "βοηθάει" το hobby. Θα πρέπει να υπάρξει άλλη κατηγορία μοντελισμού με την χρήση 3d εκτυπώσεων.
Χωρίς να το απευθύνω προσωπικά, αν κάτι σε δυσκολεύει σε αναπαράσταση του πραγματικού είτε τροποποίησε κάποιο άλλο κοντινό σε μορφή αντικείμενο είτε κατασκεύασε το from scratch όσο καλύτερα σου επιτρέπει η δεξιότητα σου και μέχρι εκεί.
Όμως δεν είμαι εδώ για να σχολιάσω την 3d εκτύπωση.
Θέλοντας να βοηθήσω έναν φίλο θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει τι απεικονίζεται-αναγράφεται στο οβάλ σχήμα στις βάρκες του Αβέρωφ όπως στην φωτο.
Ευχαριστώ
Th.

There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Χθες στις 08:25:15 πμ »
Εγώ πάντως μαθαίνω Blender που συνδυάζει τις δυνατότητες του Zbrush (οργανική γλυπτική) και Rhino (γεωμετρικά σχήματα) και είναι και δωρεάν νόμιμα. Απέχω ακόμα πολύ από το να φτιάχνω ό,τι θέλω αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα μπορώ. Προς το παρόν κάνω κάποια σχήματα που είναι δύσκολα να σκρατσάρεις λόγω πολλών καμπυλών κλπ. Άλλωστε στο 3d έχουν προσχωρήσει και πολλοί master scratchers, όπως ο Night Shift, ο Jean Bernard Andre κλπ. Το AI στο 3d μπορεί να διευκολύνει αρκετά όπως έδειξαν και οι φίλοι σου.
Βέβαια ο θυρεός του Αβέρωφ γινόταν αρκετά άνετα και με παραδοσιακό σκάλισμα, ιδίως σε αυτό το μέγεθος.
Πάντως το αποτέλεσμα είνα πολύ ωραίο και θα αναβαθμίσει πολύ τη βάση σε σχέση με απλή διδιάστατη εκτύπωση σε χαρτί. Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #5 στις: Χθες στις 11:30:12 πμ »
Χαιρετώ κι εύχομαι υγεία.
Εγώ ως δεινόσαυρος στα 65 μου κι αν μετράει η άποψη μου, θα έλεγα πως η 3d απεικόνιση δεν "βοηθάει" το hobby. Θα πρέπει να υπάρξει άλλη κατηγορία μοντελισμού με την χρήση 3d εκτυπώσεων.
Χωρίς να το απευθύνω προσωπικά, αν κάτι σε δυσκολεύει σε αναπαράσταση του πραγματικού είτε τροποποίησε κάποιο άλλο κοντινό σε μορφή αντικείμενο είτε κατασκεύασε το from scratch όσο καλύτερα σου επιτρέπει η δεξιότητα σου και μέχρι εκεί.
Όμως δεν είμαι εδώ για να σχολιάσω την 3d εκτύπωση.
Θέλοντας να βοηθήσω έναν φίλο θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει τι απεικονίζεται-αναγράφεται στο οβάλ σχήμα στις βάρκες του Αβέρωφ όπως στην φωτο.
Ευχαριστώ
Th.

Πολυ ενδιαφέρον Δεν το ήξερα ούτε το είχα ποτέ προσέξει Προφανώς θα ήταν ενδεικτικό του πλοίου στο οποίο ανήκει η βάρκα όπως στις σημερινές έχουν τον πλευρικό αριθμό Ίσως να είχε σκαλισμένο τον θυρεο του πλοίου

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #6 στις: Χθες στις 03:24:24 μμ »
Ευχαριστώ κι εμείς αυτό υποθέτουμε, αλλά πρέπει να γίνει σίγουρο.
Δεν ξέρω τι βάρκες βάζεις στο μοντέλο σου και ποιά περίοδο...αλλά οι αρχικές του από το Ιταλικό ναυπηγείο ήσαν μεταξύ τους διαφορετικές...
Th

There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Tags: