Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Website
Market
Αρχική
Βοήθεια
Tags
Links
Σύνδεση
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»
ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
»
Jet Αεροσκάφη
»
Jet: Show room
»
Θέμα:
Kfir C2-to-7 (1:72)
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Kfir C2-to-7 (1:72) (Αναγνώστηκε 535 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Scrat
Τρελοκαμπέρος!
Scale 1/72
Τόπος: Road to nowhere, leads to me!
Kfir C2-to-7 (1:72)
«
στις:
Νοεμβρίου 19, 2025, 10:03:20 μμ »
Το έκανα μετατροπή από c2 σε c7.
https://www.super-hobby.gr/products/IAI-Kfir-C.2.html
Δηλαδή έβαλα laser designator και φορείς κοντά στα πυροβόλα (τους πήρα και επεξεργάστηκα από ενα δυομισάλιτρο mirage. Το designator πάρθηκε και πετσοκόφτηκε από ένα A-10a!!!). Νομίζω έχει βγει τα τελευταία χρόνια, στην 1:48 η συγκεκριμένη έκδοση, μα βασίστηκα πάνω σε φωτο αληθινού.
Της italeri είναι καλό και τίμιο για τα λεφτά του, θα μπορούσε και καλύτερα για 72αρι.
Η βαφή έγινε με ακριλικά της vallejho αλλά το βερνίκωμα έγινε με σπρέι βερνικιού για μεταλλικά χρώματα, εξού και η 'γαλακτερή' αίσθηση που έχει, στο πάνω μέρος και πάνω από τις χαλκομανίες. Λες και είναι laser printed χρώμα.
To Kfir είναι η ισραηλινή μετεξέλιξη του Mirage 5, για πρακτικούς λόγους. Τα πήγαινε μια χαρά στις συγκρούσεις κι έτσι και άλλες χώρες πήραν από το πρωτότυπο, νομίζω πετάει ακόμα σε νοτιοαμερικάνικες χώρες και φιλοξενείται επιτυχώς σε μουσεία ανά τον κόσμο. Έδρασε σε εποχές πιο αμφίρροπες για τη Μέση Ανατολή!
Καταγράφηκε
Μούργα
Scale 1/48
Τόπος: Πατρα
Απ: Kfir C2-7 1:72
«
Απάντηση #1 στις:
Νοεμβρίου 20, 2025, 09:01:12 μμ »
Το εχω φτιαξει και εγω και εχω κανει και σχεδον τις ιδιες μετατροπες τιμιο κιτ για τα λεφτα του πολυ καλη προσπαθεια το αδικει η φωτογραφηση προσοχη στον στοκο στα ριζοφτερα και στο γουος ισως λιγο λιγοτερο ή πιθανον καλυτερο καθαρισμα.Επειδη εχει υπερυψομενη γραμωση ισως με ενα καλοξυσμενο μολυβι να περναγες διακριτικα τις γραμωσεις
Καταγράφηκε
Scrat
Τρελοκαμπέρος!
Scale 1/72
Τόπος: Road to nowhere, leads to me!
Απ: Kfir C2-7 1:72
«
Απάντηση #2 στις:
Νοεμβρίου 23, 2025, 11:16:04 μμ »
'φχαριστώ!
Δεν έχει υπερυψωμένες, πρέπει να είναι κιτ του 2019; τότε το είχα πάρει και το υλοποίησα προπερσι. Δεν είναι αυτό:
https://hobbycolours.com/collections/aviation-model-1-72/products/kfir-c2-c7?variant=31496454668347
, μα αυτό έφτιαξα
https://www.super-hobby.gr/products/IAI-Kfir-C.2.html
Η ειρωνεία είναι πως το καλύτερης ποιότητας(το καινούριο) είναι πιο φθηνό από το δικό μου.
Αν λες, στο δέσημο πτέρυγας και ατράκτου, δε φταίει ο στόκος Ι think. Έπεσε 3ο χέρι βερνικιού και έκανε αποτέλεσμα τύπου "σκασμένης φουσκάλας", άντε σώσε το τώρα, ούτε θυμάμαι τα χρώματα, δεν τα διαθέτω πια.
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Tags:
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»
ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ