Αποστολέας Θέμα: Lotus 79-Pitstop στη πίστα της Αργεντινής.  (Αναγνώστηκε 1713 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AntonZ

• Scale 1/144
  • *
  • επιτέλους, θα κάνω το hobby μου!!
Lotus 79-Pitstop στη πίστα της Αργεντινής.
« στις: Ιανουαρίου 05, 2025, 11:15:02 πμ »
Καλή χρονιά σε όλο το forum, με υγεία ευτυχία και όμορφες κατασκευές.
Το θέμα του διοράματος στηρίζεται σε μία foto που βρέθηκε όταν κατασκευάζαμε μαζί με το γιό μου τη Lotus Type 79 - 1978 1/20 της Tamiya. Item 20060**400. Το αυτοκίνητο τελείωσε την άνοιξη του 24, αλλά έχοντας δει τη foto άρχισε σιγά-σιγά να  γεννιέται η πρόκληση να φτιάξω για πρώτη φορά διόραμα, φυσικά με τη προτροπή του γιού, που έχει το πρωτάθλημα της formula 1 σε πρώτη προτίμηση και ασχολείται με ότι το αφορά. Το ξεκίνησα με πολύ δισταγμό το Νοέμβριο του 24, τώρα που έχει προχωρήσει λίγο αποφάσισα να το κοινοποιήσω στο forum και ανάλογα τη πρόοδο (πολύ αργή) να ανεβάζω τη κάθε φάση του.
Παραθέτω τις foto - αιτία για τη κατασκευή του διοράματος.

Το πρώτο που με απασχόλησε ήταν να βρεθεί το πλήρωμα και γενικά εργαλεία - παρελκόμενα για το στήσιμο ενός pitstop για formula 1. Πρώτα βρήκα τη παρακάτω foto και από αυτή άρχισα να ψάχνω το αντίστοιχο σέτ.

Ευτυχώς υπήρχε κάπου στην Αυστραλία και έτσι παραγγέλθηκε και πήρα στα χέρια μου το πρώτο κίτ με φιγούρες που είχα ποτέ.
Ακολουθούν οι foto του κίτ RACING PIT TEAM  της TAMIYA 1/20  ITEM 20011-1000.

και τα αυτοκόλητα .

Αν και δεν έχω εμπειρία από κίτ με φιγούρες έχω μείνει ενθουσιασμένο από τη ποσότητα των κομματιών που έχει το κίτ. Για τη ποιότητα δεν ξέρω αν δεν αρχίσω να κολλάω και να βάφω φιγούρες.

Το πρώτο που άρχισα είναι το κτήριο και η βάση του διοράματος. Υλικά είναι ξύλο για τη βάση και μονωτικό μπλε για τη τοιχοποιία. Επίσης ξύλα από μπάλσα και ελάτη για μικροκατασκευές και εμπλουτισμό με διάφορα εξαρτήματα έξτρα.
Παραθέτω foto από τα πρώιμα στάδια της κατασκευής με το αυτοκίνητο και μία φιγούρα για να πάρω τη γνώμη σας καθώς η κλίμακα της φιγούρας μου φαίνεται μεγάλη για το αυτοκίνητο παρότι και τα δύο είναι σε 1/20.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Lotus 79-Pitstop στη πίστα της Αργεντινής.
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 05, 2025, 07:56:01 μμ »
Πρωτότυπο θέμα, αναμένουμε.

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 06, 2025, 11:57:59 πμ »
Καλή συνέχεια και απο εμένα, πολύ ενδιαφέρον θέμα απο πολύ ωραία εποχή της F1!

Αποσυνδεδεμένος AntonZ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 08, 2025, 11:39:48 μμ »
Πράγματι μια άλλη εποχή, αν θυμηθούμε π.χ. την αποχή του Louda από αγώνα λόγο επικίνδυνων καιρικών συνθήκων κάτι που αν γινόταν σήμερα ο οδηγός δε θα έβλεπε πίστα ποτέ ξανά, καταλαβαίνεις τις τεράστιες διαφορές του τότε με το τώρα.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει μια ιδιαιτερότητα: κατά μία έννοια συνδέεται με τα Ελληνικά σημερινά δρόμενα καθώς ήταν η πρώτη πετυχημένη εφαρμογή του ground effect. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί το δάπεδο του αυτοκινήτου ώστε εκμεταλλευόμενη το φαινομένου Bernoulli (Daniel Bernoulli) να δημιουργεί υποπίεση στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να 'κάθετε' καλύτερα στο δρόμο. Αυτός το τρόπος σχεδιασμού απαγορεύτηκε το 1982 και την επανάφερε το 2022 ο Έλληνας μηχανικός Τομπάζης που μόλις είχε προσληφθεί από τη FIA ως υπεύθυνος για την επιτροπή που εκδίδει και ελέγχει τους κανόνες σχεδιασμού των αυτοκινήτων της formula. Αποτέλεσμα ήταν να γίνει πιο ενδιαφέρον ο ανταγωνισμός και οι μάχες μεταξύ των οδηγών στους αγώνες. Ο Τομπάζης για να πάει στην επιτροπή άφησε τη θέση του υπεύθυνου σχεδιασμού αεροδυναμικής στη Ferrari. Για όποιον ενδιαφέρεται για την εφαρμογή του ground effect παραθέτω το σχετικό link από την F1 tv στο you tube. ----  A Deep Dive Into F1 2022's 'Ground Effect'! | Tech Talk. ---

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 11, 2025, 01:09:25 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον και σπάνιο προτζεκτ!

Καλή αρχή!!!

Αν έχεις την καλοσύνη στοίχιζε τις φωτογραφίες ορίζοντια ώστε το ποστ να είναι πιο ευανάγνωστο. Για να το πετύχεις απλά πατάς μία φορά Backspace έχοντας τον κέρσορα άμεσως πριν το λινκ της φωτογραφίας  ::thumbleft::

Πράγματι μια άλλη εποχή, αν θυμηθούμε π.χ. την αποχή του Louda από αγώνα λόγο επικίνδυνων καιρικών συνθήκων κάτι που αν γινόταν σήμερα ο οδηγός δε θα έβλεπε πίστα ποτέ ξανά, καταλαβαίνεις τις τεράστιες διαφορές του τότε με το τώρα.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει μια ιδιαιτερότητα: κατά μία έννοια συνδέεται με τα Ελληνικά σημερινά δρόμενα καθώς ήταν η πρώτη πετυχημένη εφαρμογή του ground effect. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί το δάπεδο του αυτοκινήτου ώστε εκμεταλλευόμενη το φαινομένου Bernoulli (Daniel Bernoulli) να δημιουργεί υποπίεση στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να 'κάθετε' καλύτερα στο δρόμο. Αυτός το τρόπος σχεδιασμού απαγορεύτηκε το 1982 και την επανάφερε το 2022 ο Έλληνας μηχανικός Τομπάζης που μόλις είχε προσληφθεί από τη FIA ως υπεύθυνος για την επιτροπή που εκδίδει και ελέγχει τους κανόνες σχεδιασμού των αυτοκινήτων της formula. Αποτέλεσμα ήταν να γίνει πιο ενδιαφέρον ο ανταγωνισμός και οι μάχες μεταξύ των οδηγών στους αγώνες. Ο Τομπάζης για να πάει στην επιτροπή άφησε τη θέση του υπεύθυνου σχεδιασμού αεροδυναμικής στη Ferrari. Για όποιον ενδιαφέρεται για την εφαρμογή του ground effect παραθέτω το σχετικό link από την F1 tv στο you tube. ----  A Deep Dive Into F1 2022's 'Ground Effect'! | Tech Talk. ---

Οι "κουρτίνες" που κρέμονται εκατέρωθεν του μονοθεσίου σε αυτό εξυπηρετούν??
Παγιδεύουν τη ροή του αέρα κάτω από το μονοθέσιο??

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος AntonZ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 12, 2025, 09:18:07 πμ »
Ακριβώς, μάλιστα έχουν 2 εκδώσεις. Αρχικά πρέπει να ήταν από πλαστικά βουρτσάκια αλλά υπάρχουν και φώτο με μεταλλική κουρτίνα που ανεβοκατέβαινε ' σα συρτάρι κάτι' ώστε να ακολουθεί τις κινήσεις του σασί. Δεν έχω βρει πιά έκδοση προηγήθηκε χρονικά.

Αποσυνδεδεμένος AntonZ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 16, 2025, 11:07:00 μμ »
Συνέχεια με φωτογραφίες με κατασκευές από scratch .
Οι πάγκοι τα 2 τραπέζια και η μία από τις μπουκάλες είναι από ξύλο.
Επίσης το μικρό κομμάτι ρολό στο άνοιγμα του κτηρίου είναι από χαρτί και ατλακόλλα. Δε μπορώ να εκτιμήσω αν είναι σωστό ως προς τη κλίμακα. Θα βοηθούσε η γνώμη κάποιου τρίτου. Να το κρατήσω ή όχι. Θέλει ακόμη τριμάρισμα σε λεπτομέρεια και χρώμα, αλλά δείχνει οκ ή να το βγάλω. ?

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 17, 2025, 02:16:28 μμ »
Καλησπέρα φίλε!

Το AntonZ είναι Αντώνης???
Αν ναι, ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ με υγεία και ευτυχία για σένα και την οικογένειά σου!!

Συνέχεια με φωτογραφίες με κατασκευές από scratch .
Οι πάγκοι τα 2 τραπέζια και η μία από τις μπουκάλες είναι από ξύλο.
Επίσης το μικρό κομμάτι ρολό στο άνοιγμα του κτηρίου είναι από χαρτί και ατλακόλλα. Δε μπορώ να εκτιμήσω αν είναι σωστό ως προς τη κλίμακα. Θα βοηθούσε η γνώμη κάποιου τρίτου. Να το κρατήσω ή όχι. Θέλει ακόμη τριμάρισμα σε λεπτομέρεια και χρώμα, αλλά δείχνει οκ ή να το βγάλω. ?

Πολύ όμορφα πράγματα! ::thumbleft:: ::thumbleft::

Σχετικά με το ρολό, αν θες μπορείς να εξετάσεις την παρακάτω προσέγγιση:

Θα βρεις πολλά βίντεο και άλλα tutorials σχετικά με το θέμα.

Λίγο πολύ σε όλα η φιλοσοφία είναι η ίδια. Χρησιμοποιούμε ένα "σαντουιτς" τα "καπάκια" του οποίου έχουν ομοιόμορφα κατανεμημένες οδοντογλυφίδες, στικ από σουβλάκια ή όποιο άλλο κυλινδρικό σώμα κρίνεις εσύ οτι ταιριάζει. Μέσα στο "σάντουιτς" πατάμε κάποιο λεπτό μεταλλικό φύλλο.

Σε κάθε περίπτωση ΜΗΝ χαλάσεις το υπάρχον ρολό ΠΡΙΝ φτιάξεις το καινούργιο μιας και δεν δείχνει άσχημο!!!

Καλή συνέχεια!!!
 ::salut:: ::salut::

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Αντε γεια!!!!!

Αποσυνδεδεμένος AntonZ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 17, 2025, 10:27:52 μμ »
Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την βοήθεια, δεν είχα σκεφθεί το κουτί αλουμινίου. Το πρόβλημα είναι ότι έχω ένα πλάτος περίπου 20 εκατ. Έτσι πήγα στη λύση του χαρτιού Α4 και με την ίδια τεχνική με τα καλαμάκια. Και πάλι ευχαριστώ..

Αποσυνδεδεμένος AntonZ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 27, 2025, 11:44:09 μμ »
Κόπηκαν και έγινε το πρώτο στοκάρισμα στις φιγούρες που θα μπουν - περισσεύουν και 2 - ακολουθούν φώτο με το πρώτο στήσιμο στο χώρο να δούμε πως ΄κάθονται'  .

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 28, 2025, 09:07:08 πμ »
Ωραία η συγκεκριμένη ιδέα για το διόραμα!
Το αμάξι επίσης δείχνει να είναι όμορφα κατασκευασμένο.

Δύο προτάσεις:
  • Θα πρότεινα στα διάφορα αντικείμενα που θα υπάρχουν στην σκηνή (κιβώτια μεταφοράς, μπουκάλες, εργαλεία κλπ.) να φανείς φειδωλός με τις φθορές και το λέρωμα. Καθώς στην F1, όλα στον εξοπλισμό των ομάδων, από τα ίδια τους τα ρούχα έως τα εργαλεία, τα κάνιστρα και τα κιβώτια μεταφοράς, πάντα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και προσεγμένα.
  • Για το ρολό καλύτερα θα ήταν να αλλάξεις αυτό από χαρτί, με κάποιο άλλο από κάποιο πιο "σταθερό" υλικό, Πχ χαρτόνι, πλαστικό, φύλλο χαλκού, ή αλουμινίου. Για το μεγαλούτσικο πλάτος που χρειάζεσαι αντί να το πάρεις από δοχείο αναψυκτικού, υπάρχουν αντίστοιχα φύλλα μεγέθους περίπου Α4 στα καταστήματα με είδη χειροτεχνίας.

Αναμένουμε την συνέχεια :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος AntonZ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 28, 2025, 08:40:18 μμ »
Το αυτοκίνητο θα μπορούσε να πιο 'προσεγμένο' σε μικροπράγματα.
Ευχαριστώ Blitz-x για τη πληροφορία με τα φύλλα. Αυτό το ρολό με το χαρτί και εγώ δεν το είχα για τελικό, δε μου κόλλαγε. Θα έψαχνα σε κάνα plaisio αλλά με την ιδέα που έδωσες βρήκα αρκετά στα σχετικά καταστήματα, αύριο πάω για αγορά επι τόπου για δώ και το τελικό πάχος και υλικό.
Για τα παρελκόμενα στη F1 έχεις δίκιο σίγουρα για τα δεδομένα του τώρα. Όταν άρχισα να ψάχνω για φωτογραφικό υλικό εποχής 1970-80 είδα ότι τα πράγματα ήταν πολύ πιο 'χύμα' από ότι τώρα, θύμιζαν ελληνικό συνεργείο πρίν από 10-15 χρόνια με τη σχετική 'ρύπανση' μηχανουργείου  θα έλεγα. Πάντως δεν έχω σκοπό να πάω στα άκρα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 29, 2025, 08:40:52 πμ »
...
Ευχαριστώ Blitz-x για τη πληροφορία με τα φύλλα. Αυτό το ρολό με το χαρτί και εγώ δεν το είχα για τελικό, δε μου κόλλαγε. Θα έψαχνα σε κάνα plaisio αλλά με την ιδέα που έδωσες βρήκα αρκετά στα σχετικά καταστήματα, αύριο πάω για αγορά επι τόπου για δώ και το τελικό πάχος και υλικό.
...
Προτίμησε φύλλο χαλκού, αντί για αλουμίνιο καθώς είναι πιο ευκολοδούλευτο.
Πριν ξεκινήσεις να κόβεις πάντως από το φύλλο καλό θα είναι να του κάνεις ένα καθάρισμα με ισοπροπυλική και ίσως να το πλύνεις και με υγρό πιάτων, μην τυχόν και έχει κανένα περίεργο υλικό πάνω του από την κατεργασία και σου κάνει τίποτα περίεργα μετά, κατά το βάψιμο :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 29, 2025, 09:00:39 πμ »
Προτίμησε φύλλο χαλκού, αντί για αλουμίνιο καθώς είναι πιο ευκολοδούλευτο.
Πριν ξεκινήσεις να κόβεις πάντως από το φύλλο καλό θα είναι να του κάνεις ένα καθάρισμα με ισοπροπυλική και ίσως να το πλύνεις και με υγρό πιάτων, μην τυχόν και έχει κανένα περίεργο υλικό πάνω του από την κατεργασία και σου κάνει τίποτα περίεργα μετά, κατά το βάψιμο ;-)

ΜΦΧ
Χ2

φύλλο χαλκού

https://www.plaisio.gr/zografiki-diy/diy-kataskeues/aksesouar-xeirotexnias/fillo-xalkou-20-x-30-cm-0-12-mm_118702

φύλλο εύπλαστου μετάλλου
https://www.greenstuffworld.com/en/tin/352-flexible-metal-foil.html?affp=5555

Αποσυνδεδεμένος AntonZ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 02, 2025, 10:49:10 πμ »
Πολύ ενδιαφέροντα τα links και τα κρατώ για μελλοντικές κατασκευές. Τελικά βρήκα στην αποθήκη υλικών φύλλα χαλκού και ενός άλλου λεπτού φύλλου μέταλλο δεν γνωρίζω το υλικό αλλά δεν κρατάει το σχήμα όταν το λυγίζεις. Η πρόταση του χαλκού έγραψε !!!
Παραθέτω φωτογραφίες από το τελικό σχήμα που προέκυψε μετά από μερικές δοκιμές που αφορούσαν κυρίως τη κλίμακα.

έγινε και η βαφή με άσπρο μάτ. Παρόλο που πλύθηκε ο χαλκός, το πρώτο χέρι έχει μια πρασινωπή απόχρωση. Να δούμε αν θα το καλύψει το δεύτερο χέρι βαφής!!

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 02, 2025, 10:59:24 πμ »
Πολύ ωραίο βγήκε  ::thumbleft::

Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος AntonZ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 09, 2025, 11:27:12 μμ »
Χαιρετώ την ομάδα, μετά από κάποιο χρόνο και αφού ξεκινήσαμε να κλεινόμαστε  από νωρίς στο σπίτι και να εκλείπουν οι πολλές υποχρεώσεις, συνεχίζω με βάψιμο για τις φιγούρες και γενικά πρόσθεση μικροπραγμάτων για το pitstop.
Οι φιγούρες δεν είναι ότι ακριβώς περίμενα και δε νομίζω ότι σηκώνουν διόρθωση. Οι λεπτομέρειες σε παλάμες και πρόσωπο δεν μπορούν να γίνουν καλύτερες. Έκανα 1-2 προσπάθειες αλλά δεν βγήκαν.
Οι φώτο είναι πριν από το τελικό βερνίκι.
Δεν έχω εμπειρία απο φιγούρες, και οι πιο σύγχρονες είναι τις ίδιας ποιότητας ?

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 10, 2025, 08:54:15 πμ »
Οι 3d printed φιγούρες είναι πλέον
must εάν θες λεπτομέρειες και πρωτοτυπία.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 10, 2025, 08:56:15 πμ »
Χαιρετώ κι εγώ. Νομίζω ότι οι φιγούρες θέλουν λίγη δουλειά ακόμη ώστε να αντιστοιχούν στο επίπεδο των υπόλοιπων στοιχείων του διοράματος. Το τελικό βερνίκι θα είνια ματ, φαντάζομαι, γιατί βλέπω να γιαλύζουν πολύ.

Αποσυνδεδεμένος AntonZ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 10, 2025, 08:22:21 μμ »
Χαιρετώ κι εγώ. Νομίζω ότι οι φιγούρες θέλουν λίγη δουλειά ακόμη ώστε να αντιστοιχούν στο επίπεδο των υπόλοιπων στοιχείων του διοράματος. Το τελικό βερνίκι θα είνια ματ, φαντάζομαι, γιατί βλέπω να γιαλύζουν πολύ.

Ναι το 2ο χέρι θα γίνει επίσης με ματ γιατί τα χρώματα γυαλίσανε με το 1ο χέρι. Μάλλον το βερνίκι ήθελε πιο καλό ανακάτεμα.

Αποσυνδεδεμένος AntonZ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 10, 2025, 08:26:31 μμ »
Οι 3d printed φιγούρες είναι πλέον
must εάν θες λεπτομέρειες και πρωτοτυπία.

Γείτονα, αν έχεις, στείλε link να πάρουμε μυρωδιά !!

Αποσυνδεδεμένος Scrat

• Τρελοκαμπέρος!
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Road to nowhere, leads to me!
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 25, 2025, 01:58:25 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον προτζεκτ, μυρίζει Λάουντα -καλά λέει- και ο γιος σου, μυείται στα σκληροπυρηνικά, από τώρα!
Μια φορά πήγα να φτιάξω κι εγώ ένα αγωνιστικό, όντας αρχάριος και μου βγήκε.. Tamburelo η δουλειά γμτ.
Τα αυτοκίνητα γενικά με κόλλες στιγμής συναρμολογούνται; 
:roll:
(εμπλέκονται πολλά είδη πλαστικού και έτοιμα βαμμένα, γιαυτό ρωτώ)

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 25, 2025, 03:47:42 μμ »
Όλα τα κομμάτια πρέπει να βαφτούν, εκτός των
ελαστικών που και αυτά χρειάζονται αναλόγως του
θέματος το σκόνισμα-wash-λάσπωμά τους. Τα
νίκελ για να μην φαίνονται σαν πλαστικά και λόγω
των γραμμών του καλουπιού που χρειάζονται
τρίψιμο, βάφονται ξανά αφού αφαιρεθεί το νίκελ
με μπάνιο σε χλωρίνη.

Αποσυνδεδεμένος AntonZ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 24, 2025, 09:34:35 μμ »
Χρόνια πολλά σε όλα τα μέλη, καταρχήν.
Τελείωσε.... μάλλον και η τοποθέτηση όλων των φιγούρων και των αντικειμένων στο πλατό. Έγινε και το βιτρινάκι από plexiglass. Δεν έχω αποφασίσει αν θα μπει τελικά η οροφή (που έχει και άλλη δουλειά ακόμη).
Παραθέτω φώτο από τη τελική φάση, καλοδεχουμενο όποιο σχόλιο...

Tags: