0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πράγματι μια άλλη εποχή, αν θυμηθούμε π.χ. την αποχή του Louda από αγώνα λόγο επικίνδυνων καιρικών συνθήκων κάτι που αν γινόταν σήμερα ο οδηγός δε θα έβλεπε πίστα ποτέ ξανά, καταλαβαίνεις τις τεράστιες διαφορές του τότε με το τώρα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει μια ιδιαιτερότητα: κατά μία έννοια συνδέεται με τα Ελληνικά σημερινά δρόμενα καθώς ήταν η πρώτη πετυχημένη εφαρμογή του ground effect. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί το δάπεδο του αυτοκινήτου ώστε εκμεταλλευόμενη το φαινομένου Bernoulli (Daniel Bernoulli) να δημιουργεί υποπίεση στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να 'κάθετε' καλύτερα στο δρόμο. Αυτός το τρόπος σχεδιασμού απαγορεύτηκε το 1982 και την επανάφερε το 2022 ο Έλληνας μηχανικός Τομπάζης που μόλις είχε προσληφθεί από τη FIA ως υπεύθυνος για την επιτροπή που εκδίδει και ελέγχει τους κανόνες σχεδιασμού των αυτοκινήτων της formula. Αποτέλεσμα ήταν να γίνει πιο ενδιαφέρον ο ανταγωνισμός και οι μάχες μεταξύ των οδηγών στους αγώνες. Ο Τομπάζης για να πάει στην επιτροπή άφησε τη θέση του υπεύθυνου σχεδιασμού αεροδυναμικής στη Ferrari. Για όποιον ενδιαφέρεται για την εφαρμογή του ground effect παραθέτω το σχετικό link από την F1 tv στο you tube. ---- A Deep Dive Into F1 2022's 'Ground Effect'! | Tech Talk. ---
Συνέχεια με φωτογραφίες με κατασκευές από scratch .Οι πάγκοι τα 2 τραπέζια και η μία από τις μπουκάλες είναι από ξύλο.Επίσης το μικρό κομμάτι ρολό στο άνοιγμα του κτηρίου είναι από χαρτί και ατλακόλλα. Δε μπορώ να εκτιμήσω αν είναι σωστό ως προς τη κλίμακα. Θα βοηθούσε η γνώμη κάποιου τρίτου. Να το κρατήσω ή όχι. Θέλει ακόμη τριμάρισμα σε λεπτομέρεια και χρώμα, αλλά δείχνει οκ ή να το βγάλω. ?
...Ευχαριστώ Blitz-x για τη πληροφορία με τα φύλλα. Αυτό το ρολό με το χαρτί και εγώ δεν το είχα για τελικό, δε μου κόλλαγε. Θα έψαχνα σε κάνα plaisio αλλά με την ιδέα που έδωσες βρήκα αρκετά στα σχετικά καταστήματα, αύριο πάω για αγορά επι τόπου για δώ και το τελικό πάχος και υλικό....
Προτίμησε φύλλο χαλκού, αντί για αλουμίνιο καθώς είναι πιο ευκολοδούλευτο.Πριν ξεκινήσεις να κόβεις πάντως από το φύλλο καλό θα είναι να του κάνεις ένα καθάρισμα με ισοπροπυλική και ίσως να το πλύνεις και με υγρό πιάτων, μην τυχόν και έχει κανένα περίεργο υλικό πάνω του από την κατεργασία και σου κάνει τίποτα περίεργα μετά, κατά το βάψιμο ΜΦΧ
Χαιρετώ κι εγώ. Νομίζω ότι οι φιγούρες θέλουν λίγη δουλειά ακόμη ώστε να αντιστοιχούν στο επίπεδο των υπόλοιπων στοιχείων του διοράματος. Το τελικό βερνίκι θα είνια ματ, φαντάζομαι, γιατί βλέπω να γιαλύζουν πολύ.
Οι 3d printed φιγούρες είναι πλέον must εάν θες λεπτομέρειες και πρωτοτυπία.