Αποστολέας Θέμα: Tamiya Supermarine Spitfire Mk.Vb Trop και Airfix Curtiss P-40B Warhawk 1/72  (Αναγνώστηκε 829 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Tamiya Supermarine Spitfire Mk.Vb Trop και Airfix Curtiss P-40B Warhawk 1/72
« στις: Μαΐου 08, 2025, 10:53:05 μμ »
Δύο σχετικά πρόσφατες κατασκευές που μόλις τώρα αξιώθηκα να φωτογραφίσω. Και οι δύο είναι OOB χωρίς πολλές φιλοδοξίες με σκοπό απλά την εξάσκηση. Το Spitfire είναι ένα θέμα που δεν βαριέται κανείς και μου έλειπε ένα με παραλλαγή ερήμου. Το Curtis P-40 της Airfix αναπαριστά ένα από τα λίγα που κατάφεραν να σηκωθούν και να αμυνθούν κατά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ. Για κάποιο λόγο μου αρέσουν ιδιαίτερα τα αμερικά ενθόσημα της πρώτης φάσης του Β' ΠΠ που είχαν την κόκκινη κουκίδα στο μέσον. Για αυτό και η επιλογή του συγκεκριμένου μοντέλου, ενώ παλαιότερα είχα προτιμήσει το Wildcat. 

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
Απ: Tamiya Supermarine Spitfire Mk.Vb Trop και Airfix Curtiss P-40B Warhawk 1/72
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 09, 2025, 08:49:39 πμ »
Όμορφα & τα 2 72/αράκια.
Μιά μόνο επιφύλαξη για το Ρ40. Δες λίγο το βρόμισμα στην κάτω επιφάνεια, περισσότερο δεξιά-στη νοητή προέκταση του S (του US).Νομίζω χρήζει περιορισμού, ίσως & η απόχρωση...
(λες να στραβοξύπνησα & άρχισα με γκρίνια...)

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
Απ: Tamiya Supermarine Spitfire Mk.Vb Trop και Airfix Curtiss P-40B Warhawk 1/72
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 09, 2025, 09:52:34 πμ »
Έχεις δίκιο, οι καπνιές στο P40 είναι σίγουρα υπερβολικές. Θα ήθελε λιγότερο έως καθόλου καθώς είναι και η πρώτη του αερομαχία. Θα δοκιμάσω καθάρισμα, άλλωστε για εξάσκηση είναι το μοντελάκι. Δεν είμαι σίγουρος αν έχω βάλει βερνίκι γιατί έχει περάσει λίγος καιρός που το έφτιαξα.

Στο spitfire μου άρεσε πολύ το azure blue που προσπάθησα να πετύχω.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 09, 2025, 07:45:01 μμ »
Πολύ ωραία και τα δύο, συμφωνώ για το weathering  του P-40 κάτω από τις πτέρυγες, ίσως θέλει λίγο μάζεμα. Συγχαρητήρια πάντως και για τα 2!

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 09, 2025, 07:48:31 μμ »
Ευχαριστώ, Δημήτρη!

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 10, 2025, 10:09:07 μμ »
Πανέμορφα και τα δύο!!!

Ισως στο Spitfire ήθελε λίγο παραπάνω σκόνισμα στα σήματα για να δέσουν λίγο παραπάνω με τα χρώματα του κάμο.
Τα χρώματα του κάμο ίσως ήθελαν λιιιιγο παραπάνω κοντραστ μεταξύ τους πχ με την επιλογή ενός πιο ξανθού middle stone.
Επίσης, ίσως έπαιρνε πεσισσότερες φθορές/λαδιές η κεντρτική περιοχή της κοιλιάς (αυτό αν έχεις κουράγιο και όρεξη πιθανότατα να μπορεί να γίνει και τώρα).

Το P-40 μου αρέσει πολύ!!!

Καλή συνέχεια στα επόμενα!

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 10, 2025, 10:12:49 μμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλια, Wild Bill. Θα συμφωνήσω απολύτως ότι το Spitfire ήθελε πεισσότερο κοντράστ.

Tags: