Αποστολέας Θέμα: 1/35 VW TRANSPORTER T3 DOUBLE CAB ΠΝ - Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ  (Αναγνώστηκε 4021 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Use the Force
Απ: 1/35 VW TRANSPORTER T3 DOUBLE CAB ΠΝ - Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 12, 2025, 04:08:16 μμ »
Ναμαστε πάλι εδώ...
Πάλι κάνω κάποια αλλαγουλα στην καμιονετιτσα και σύντομα θα σας έχω υλικό αλλά μέχρι τότε μια και το άρθρο οπως έχω πει είναι περισσότερο για την οδύσσεια και λιγότερο για την κατασκευή περιμένοντας να τελειώσει η δουλίτσα ας πούμε μια ιστοριουλα από τα παλιά Ενδεικτική του πόσο από την αρχή ΟΛΑ μα όλα πήγαιναν στραβά
Όταν λοιπόν έψαχνα πληροφορίες για το εάν είχε η οχι φάρο η καμιονετουλα κάποια στιγμή μου ήρθε η φαεινή ιδέα να ψάξω όλες τις φωτογραφίες που είχα από την θητεία μου μπας και σε καμία υπήρχε σε καμία γωνίτσα κατά λάθος ή καμιονετουλα και λυνόταν το μυστήριο Η πρώτη ματιά στο κουτί των αναμνήσεων απέβει άκαρπη Ώσπου στην τελευταία φωτογραφία που έβγαλα από το καράβι γυρίζοντας σαν πολίτης στην Αθήνα περισσότερο για να βγάλω ένα Adams που ήταν στην δεξαμενή και ο τεράστιος όγκος του κυριαρχούσε και στο πολιτικό λιμάνι που ήταν δίπλα στο Ναυσταθμο , στο βάθος βάθος φαινόταν μια γνώριμη μπλε κουκίδα
Μα ναι ήταν η καμιονετουλα  Η ΚΑΜΙΟΝΕΤΟΥΛΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Τώρα λέω θα λυθεί το μυστήριο Θα μάθω εάν είχε φάρο η οχι
Παίρνω φακούς Σκαναρω τη φωτογραφία και τη μεγενθυνω όσο γίνεται με τα κατάλληλα προγράμματα Και τι ανακαλυπτω;
Η καμιονετούλα είναι παρκαρισμένη αναποδα ΑΝΑΠΟΔΑ !!!!!!  Η τέντα κρύβει το μπροστινό μέρος ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ   Τ Ι Π Ο Τ Α   ::eusa_wall:: ::eusa_wall::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 12, 2025, 04:34:30 μμ »
Νόμιζα οτι ειχε ολοκληρωθεί το transporter.

Οδύσσεια πραγματική αλλά το αποτέλεσμα σε δικαίωσε.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 12, 2025, 04:55:51 μμ »
Η τέντα κρύβει το μπροστινό μέρος ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ   Τ Ι Π Ο Τ Α   ::eusa_wall:: ::eusa_wall::
Καλύτερα έτσι. Φαντάσου να έπρεπε να κάνεις αλλαγή τώρα.

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 12, 2025, 05:04:13 μμ »
Νόμιζα οτι ειχε ολοκληρωθεί το transporter.

Οδύσσεια πραγματική αλλά το αποτέλεσμα σε δικαίωσε.

,Και εγώ έτσι νόμιζα Κάτι δεν μου άρεσε και το αλλάζω Σε λίγες μέρες τελειώνει  και θα ανεβάσω φωτογραφίες και σύγκριση με την παλιά κατασκευή και θα καταλαβετε

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 12, 2025, 05:11:28 μμ »
Καλύτερα έτσι. Φαντάσου να έπρεπε να κάνεις αλλαγή τώρα.
Δεν έγινε τώρα αυτό Οταν πρωτοξικινουσα να μαζεύω πληροφορίες Απλώς τώρα το θυμήθηκα και είπα να το γράψω Ας μην ξεχνάμε ότι βρέθηκε ο καλός άνθρωπος από τη ναυσταθμο που μου έστειλε φωτογραφία της καμιονετας και το μυστήριο έλαβε τέλος πριν καν ξεκινήσω την κατασκευή Το όλο θέμα όμως με απασχο6λούσε χαλαρά και εψαχνα στοιχεια καμια δεκαετια

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 14, 2025, 02:43:47 μμ »
Βάζοντας την κουκούλα στην καμιονέτα μου παρουσιαστηκαν δυο προβλήματα
Α. η όλη κατασκευή αν και πριν την βαλω ήταν ολόισια όταν την κολλησα παρουσιαζε μια μικρή κληση η οποία ποτε δεν κατάλαβα που οφειλόταν μια και δεν κολληθηκε στραβα ούτε το πάτωμα της καρότσας ήταν στραβό
Β. Στην αριστερή πλευρά το κομμάτι της κουκούλας δεν έφτανε σωστά να καλύψει την γωνία και ήταν στραβό
Για το πρώτο εκανα ότι μπορούσα τραβώντας λιγο το «πανι» η προσπαθώντας να στραβώσω λίγο τα κολωνάκια αλλά δεν μπορουσαν να γίνουν πολλά πράγματα Ετρεμα δε μην γίνει και καμία ζημιά Στις φωτογραφίες δεν φαινόταν πολύ Τις έβγαζα και υπο γωνία ώστε να μην φαίνεται καθόλου (μαθημα:  Οτι βλέπουμε στο διαδίκτυο μπορεί να μην είναι όσο καλο φαίνεται)  Για το άλλο δεν γινόταν πια τίποτα θα έπρεπε να ξανακάνω την κουκούλα Ημουν πολύ κουρασμένος για να ξαναφτιάξω την κουκούλα και τρομοκρατημένος στο τι μπορούσε να συμβει αν το επιχειρουσα Αποφάσισα ότι θα ζούσα με αυτά και έβαλα το κορίτσι στην βιτρινούλα του
Όμως το ρημάδι το ματι πάντα εκεί πήγαινε και μια φωνή δεν με άφηνε να ηρεμήσω
-   Τι ωραια που είναι ελεγα
-   Δεν το βλέπεις ότι είναι στραβο μου έλεγε εκείνη
-   Τι χρωμα να είχε ο σκαραβαίος της ολυμπιακής σκεφτόμουνα
-   Ασε στραβό θα τον κανεις και αυτόν σαν την καμιονέτα μου απαντούσε
Ώσπου δεν άντεξα Θα την ξαναφτιάξω είπα

Αποφάσισα να μην βγάλω την παλια εάν δεν τελειώσω πλήρως την καινούρια
Ξαναξεκίνησα κανοντας από την αρχή το μεταλλικό ικρίωμα πάνω στην οποία καθεται Η πείρα των άλλων δυο που είχα φτιαξει φανηκε Τον τελείωσα σε χρόνο dt. Μόλις τελείωσε ξεκίνησα την κουκούλα Αποφάσισα να μην χρησιμοποιήσω την ίδια σακουλα αλλά σακούλα από αυτές που κρύβουμε τα ρούχα που ηταν λιγο πιο χοντρη  Παμε το ποιηματάκι μας « Ω σφαλμα  ασυγχώρητο ............» Η σακούλα ήταν πολύ γυαλιστερή και το χρώμα δεν καθόταν και με μικρή πίεση έφευγε ΦΥΣΙΚΑ το ανακάλυψα αφου την είχα κολλήσει και βάψει την ώρα που της εκανα wash και έφευγε το χρώμα Την ξήλωσα παλι και ξαναγύρισα στο προηγούμενο υλικό Εχοντας φτιάξει πατρόν για να μην ανακαλύπτω κάθε φορά τον τροχό και να κόβω άμεσα την κουκούλα η δουλεια έγινε εύκολα και σωστά. Βαφτηκε πάλι ξεθωριαστηκε από επάνω μπήκαν οι δέστρες και 'εγινε wash και ήταν έτοιμη να μπεί στη θέση της
Η στιγμή ηταν κρίσιμη έπρεπε να βγει η παλια κουκούλα και να μπει η καινούρια  Μια πολύ καλή απόφαση που είχα πάρει ήταν που την είχα κολλήσει με ατλακόλ. Αυτό έκανε το βγάλσιμο πολύ εύκολο και το κυριότερο χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα Λίγο κολλα που έμενε σε καποια σημεία βγηκαν πολύ ευκολα με το νυχι χωρίς να ξεσηκώσουν και το χρώμα από κάτω
Η καινούρια καθησε σωστά στη θέση της (ερε τι σου κανει η πείρα μετά από 6-7 τις φτιαχνω με κλειστά ματια) και ξανακολλήθηκε με ατλακόλ ποτε δεν ξερεις)
Μην φανταστειτε ότι όλα έγιναν αναίμακτα
Και μια ροδα έσπασε και έφτιαχνα τον άξονα ξανά και η κεραία έσπασε και την ξανακανα (καλυτερα εγινε πιο λεπτη) και οι καθρεφτες ξεκολλησαν και κανα δυο κομμάτια ακόμα  Πταίσματα
Και η καμιονετούλα πήρε ξανά περήφανα τη θέση της στην βιτρινούλα της
Και η φωνη σταματησε και μπορώ να την θαυμάζω ήρεμος  και μπορώ να πάω στο επόμενο χωρίς εσωτερική γκρίνια 
Τέλος (μεχρι το επόμενο )

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 14, 2025, 02:55:08 μμ »
Πολύ καλά έκανες κα την έφτιαξες τη κουκούλα αφού το συναίσθημα οτι το μάτι σου θα έπεφτε μονίμως εκει, ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ !

Κάνε όμως  μια χάρη στον εαυτό σου, ΜΗΝ το ξαναπειράξεις και βουρ για το επόμενο !

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 14, 2025, 03:07:45 μμ »
Πολύ καλά έκανες κα την έφτιαξες τη κουκούλα αφού το συναίσθημα οτι το μάτι σου θα έπεφτε μονίμως εκει, ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ !

Κάνε όμως  μια χάρη στον εαυτό σου, ΜΗΝ το ξαναπειράξεις και βουρ για το επόμενο !

Καποια στιγμη θα συναντηθώ με το πρωτότυπο και πάλι Είναι καρμικό Μπορεί να δω κατι που μου εχει ξεφύγει Μπορώ να το αφήσω; Και πως θα κοιμαμαι τα βραδια :-)   :-)   :-)   

Tags: