Αποστολέας Θέμα: 1/35 VW TRANSPORTER T3 DOUBLE CAB ΠΝ - Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ  (Αναγνώστηκε 4009 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Απ: 1/35 VW TRANSPORTER T3 DOUBLE CAB ΠΝ - Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 27, 2024, 04:59:06 μμ »
Κοίταξε να δεις κρατουσα με το ένα χερι καλα πατημένο το χαρτι συνήθως κομμάτι απο σελίδα Α4 Η ακρη του έφτανε μεχρι το σημείο που θα είχα βαλει ταινία αν μπορούσα Για παραδειγμα μέχρι την γραμμή της πόρτας Όπως θα "εκοβε" και ο φαναρτζής ¨ και φυσικά πάντα ψέκαζα από το χαρτι προς το αβαφο κομμάτι ώστε η πίεση του αέρα να μην σηκωνσει την σελίδα ουτε να σπρώχνει το χρώμα απο κατω της Παρ όλα αυτά μια άχλη του χρώματος περνουσε σε σημεία που δεν μπορούσα να πατήσω με τα δάχτυλά μου Μην φανταστείς χρωμα να κανει σκαλοπάτι Εκείνο που έβλεπες ήταν σε εκείνο το σημείο και σε πολυ μικρή έκταση το χρώμα να έχει θαμπώσει Οφειλόταν ακριβώς σε άχλη χρώματος Αυτο λοιπόν αφού στεγνωνε το χρώμα καλά στο σημείο εκείνο που είχε ξεφύγει έβαζα την γυαλιστικη αλοιφη επειδή αυτο οφειλοταν σε λιγη ποσότητα χρωματος που κατα βάση έφτανε στην επιφάνεια ξεραμένο και δεν είχε αποκτήσει καλή πρόσφυση ήταν και πάνω σε γυαλιστερο χρώμα  εφευγε αμέσως μολις έτριβα την αλοιφή με την μπατονέτα
Ελπίζω να σε βοήθησα ευχαρίστως εαν θελεις να ρωτήσεις κατι άλλο 

Ενδιαφέρουσα τεχνική που δεν την ηξερα ουτε ειχα φανταστεί.. Γηράσκω αεί διδασκόμενος..
Καλή συνέχεια !

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Use the Force
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 27, 2024, 06:09:44 μμ »
Ενδιαφέρουσα τεχνική που δεν την ηξερα ουτε ειχα φανταστεί.. Γηράσκω αεί διδασκόμενος..
Καλή συνέχεια !

Ούτε εγω το ήξερα Απο ανάγκη το έκανα το δοκίμασα και εμένα τουλάχιστον μου βγήκε

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 27, 2024, 06:12:08 μμ »
Έφτασα λοιπόν στο σημείο μετα το νέο βαψιμο να έχω τελειωμένο εσωτερικό και εξωτερικό. ʼντε λοιπόν τέλος τα βάσανα Έφτασα στη τελικη ευθεία  Αμ δε !! Ξεκίνησα να ξεμασκάρω τα παράθυρα Εχοντας μείνει αρκετο καιρο (πάνω από 6 μήνες) και με συνεχή στρώματα το maskol έβγαινε με πολύ μεγάλη δυσκολία Όπως έχω ξαναπεί τα παράθυρα ήταν κολλημένα με clear fix και δεν άντεχαν σε καταπονήσεις οπότε κάθε κίνηση γινόταν με στοργή και προδέρμ Και αυτό δεν ήταν το μόνο κακό Για καποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω το χρώμα είχε αλληλεπιδράσει με το maskol και όταν έβγαινε άφηνε πίσω καποιες ασπρίλες που ευτυχώς δεν είχαν επηρεάσει το τζάμι αλλά δεν έφευγαν με απλό σκούπισμα . Όπως ήταν αναμενόμενο  κάποιο από την προσπάθεια έφυγε από τη θέση του Χρησίμευσε όμως στο να δω πως θα έβγαζα τις ασπρίλες. Με οινόπνευμα έφευγαν όμως η χρήση του ήταν απαγορευμένη. Δεν ήμουνα να πέσει καμιά σταγόνα στο χρώμα και να ξαναβάφω Και με έντονο τρίψιμο με πανί πάλι έβγαινε αλλα και αυτό αποκλείστηκε Μια λύση ήταν το polishing compound που απλώθηκε στο τζάμι και τρίφτηκε με μπατονέτα Για να μην φύγει από τη θέση του από την πίσω μεριά κρατιόνταν στην θέση του με άλλη μπατονέτα η οποία έμπαινε από το παράθυρο της πόρτας και πάνω από τα μπροστινά καθίσματα και τα προσκέφαλα τους μην ξεχνάμε ότι οι πόρτες πια ήταν κλειστες κολλημένες και τα μπροστινα καθίσματα ήταν στις θέσεις τους Εκει δε που απαιτήθηκαν κινήσεις μπαλέτου ήταν όταν έπρεπε να κολληθεί το παραθυράκι της πόρτας που είχε βγει Κατά αρχή αυτό στερεώθηκε στην πλευρά που θα έβλεπε προς τα μέσα και στο κέντρο του με maskol στην άκρη ενός παλιού πινέλου Μπήκε clear fix στο σημείο που θα κολλουσε το τζαμι στην καρότσα. Περάστηκε το τζάμι κρατώντας το πινελο στην καμπινα και οδηγήθηκε στο σημείο που πρέπει να κολλήσει και πιέστηκε για να κολλησει Αφέθηκε μια μερα να σφιξει η κολλα. Για να ξεκολλήσω το πινέλο χωρίς να ξαναξεκολλησει το παραθυρο την ώρα που τραβούσα το πινέλο πίεζα το τζαμάκι με μια μπατονέτα για να μην ξεκολλήσει Απαιτητική εργασία που χρειάστηκε να επαναληφθεί δυο τρεις φορές μέχρι να πετύχει Ευτυχώς το clear fix που στις αποτυχημένες προσπάθειες λέρωνε το τζαμάκι δεν του προκαλούσε πρόβλημα και αφαιρούνταν πανεύκολα Γι αυτό άλλωστε και το προτιμώ για τα διαφανή Μακράν η πιο αγχωτικη δουλεία που έκανα σε αυτό το πρότζεκτ

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 28, 2024, 10:54:13 πμ »
Μια δουλειά που ουδέποτε φανταζόμουνα ότι θα έκανα είναι αυτή που έγινε στην μάσκα Ο άθλιος ο καρμίρης ο Κινέζος για να μην πληρώσει δικαιώματα στην  VW δεν έχει  το σήμα της στη μάσκα ολόκληρο  δεν την αναφέρει καν και απαιτεί να πάρεις δυο κομματάκια μηκους 2 χιλιοστών που δεν είναι καν στα δέντρα αλλα ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ στο κεντρικο δεντρο με τα κομμάτια και απαιτεί να το ξυρίσεις και να το πάρεις να το βάλεις και να το σχηματίσεις εσύ Ανήκουστα πράγματα Εκανα μια προσπάθεια αλλά ΔΕΝ Ούτε η λαβίδα μου δεν μπορούσε να το πιάσει Ευτυχώς ένας γνωστός με λυπηθηκε και μου εκτύπωσε το σήμα της VW  σε 3d εκτυπωτή Να σημειωθεί ότι το σήμα έχει διάμετρο 2,5 χιλιοστά και εάν δεν προσέξεις την ώρα που το έχεις μπροστά σου μπορεί και να το εισπνεύσεις Μπήκε στη θέση του και τέλος
Ένα άλλο που έχει κανει ο άθλιος Κινέζος στη μάσκα είναι ότι τα γυαλια των προβολέων δεν φαίνεται ευκρινώς στις οδηγίες πως τοποθετούνται Και εξηγουμε Τα γυαλια έχουν γραμμώσεις παραλληλες για να αναπαραστήσουν κατά καποιο τροπο τις γραμμες που εχουν τα πραγματικά για να διαχέουν το φώς σωστά Μπαίνουν καθετα η οριζόντια δεν μπορούσα να βγάλω άκρη Ούτε από φωτογραφίες του πραγματικού Αποφάσισα να τις βάλω καθετα Κολλησα με clear fix και καποια στιγμή έβαλα τη μάσκα στη θέση της Εννοείται ότι χρειάστηκε να τριβω και τη μασκα και το σημειο που θα έμπαινε για να χωρέσει Εννοείται ότι έτρεμε η ψυχή μου να μην γδάρει το χρώμα  επειδή έμπαινε πολύ σφικτά και φοβούμενος να τριψω και άλλο της έβαλα AVA και την έβαλα σφηνωτα χωρίς κολλα χτυπώντας ελαφρά δεξια και αριστερά Μόλις όμως την έβαλα τα φανάρια μου χτυπουσαν άσχημα Δοκίμασα να τα ξεκολλήσω Με τίποτα Είχαν μπεί στο βαθούλωμα που έχουν και δεν έβγαιναν με τίποτα Για να μην καταστρέψω την μάσκα η τα φανάρια αποφάσισα να ξαναβγάλω τη μάσκα Πως όμως; Από πού θα την έσπρωχνα να ξαναβγεί; Από το σασί δεν υπήρχε άνοιγμα Το μονο σημείο που μπορούσε να βγεί ηταν να την σπρώξω κάτω από το ταμπλό Εφτιαξα λοιπόν από στραβωμένο συνδετήρα ένα εργαλείο και μέσα από το παράθυρο της πόρτας έφτανε κάτω από το ταμπλό και μπόρεσα και έσπρωξα να βγει τόσο ώστε να μπορέσω να το πιάσω με το χέρι Αφού το έβγαλα έκανα με ένα τρυπανακι πίσω από τον θόλο κάθε φαναριού μια τρυπίτσα Από εκεί πέρασα μια καρφίτσα και έσπρωξα τα τζαμια του φαναριού να βγούν έξω. Πριν τα βάλω πίσω με τις γραμμές οριζόντια πια έκλεισα τις τρύπες βάζοντας ένα πολύ μικρό μήκος πλαστικού που και την τρύπα να κλείσει και να μοιάζει με λαμπίτσα Ξανατοποθετήθηκαν τα τζάμια με τις γραμμες πια οριζόντια και η μάσκα ξαναμπήκε φορετά με την βοήθεια της AVA στη θέση της. 

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 28, 2024, 02:16:35 μμ »
Τελειωμένο εσωτερικό τελειωμένο εξωτερικό βάψιμο τα ψιλολόγια Οι άκρες του προφυλακτήρα που είναι πλαστικές με μαύρο τα χερούλια της πόρτας οι μεντεσέδες ασφάλισης στα παραπέτα της καρότσας (αν και μόνο το πίσω θα φαινόταν) οι καθαριστήρες οι καθρέφτες η τάπα της βενζίνης και με αλουμίνιο η κλειδαριά που την ασφαλίζει. .
 Η φωτογραφία της καμιονετούλας από τον  Ναύσταθμο αποκάλυψε και μια δυο λεπτομέρειες που έπρεπε να φτιαχτούν για να αναπαραστήσουν σωστά το αγαπημένο όχημα. Πρώτα πρώτα μια χειρολαβή που βρίσκεται στην δεξιά κολώνα πίσω από το παρμπριζ και από την οποία κρατιέται ο συνοδηγός Φτιάχτηκε εύκολα με μήκος πλαστικού και κολλήθηκε στη θέση του από την τρύπα του παραθύρου της πόρτας
Ακόμα ένα χερούλι που ανοίγει την πίσω πόρτας της μηχανής και έλειπε τελείως από μήκος πλαστικού που παραμορφώθηκε κατάλληλα
Η κεραία που βρίσκεται εξωτερικά στην κολώνα από την πλευρά του οδηγού Η κεραία έγινε με ΖΤΠ και η βάση με μήκος πλαστικού Βάφτηκε silver η κεραία και η βάση της μαύρη και αφέθηκε να κολληθεί στο τέλος μια και λόγω θέσης θα ήταν επικίνδυνο να ξεκολλήσει
Η φωτογραφία έφερε στην μνήμη μου ένα ξύλινο σταυρό που κρεμόταν από τον εσωτερικό καθρέφτη Δεν ήταν δυνατόν από τη στιγμή που έφτιαχνα το συγκεκριμένο όχημα που τον θυμόμουνα την εποχή που το συνάντησα και επέζησε μέχρι και σήμερα να μην το έβαζα. Ο σταυρός είναι ξύλινος και «πλακέ» οπότε δεν χρησιμοποίησα ΖΤΠ αλλά έγινε από πλακέ μήκος πλαστικού της Evergreen κρεμάστηκε στον καθρέφτη πριν τοποθετηθεί Το όλο σύστημα κολλήθηκε στη θέση του με την βοήθεια λαβίδας από το παράθυρο της πόρτας και με το όχημα ανάποδα και ακουμπισμένο σε πανάκι για να κολλήσει σωστά 

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 29, 2024, 10:13:10 πμ »
. Από τα τελευταία κομμάτια που είχαν απομείνει να τοποθετηθούν ήταν τα φλας και τα πίσω φανάρια Συνηθίζω να τα βάφω με τα χρώματα που πρέπει από την πίσω πλευρά και όχι με διάφανα από μπροστά Στο δε σημειο που θα κολληθούν περνάω ένα chrome silver. Όταν έβαφα τα πίσω φώτα από δική μου βλακεία (για να μην βρίζουμε και συνεχώς τον Κινέζο ) τα έβαψα ανάποδα με αποτέλεσμα όταν πήγα να τα τοποθετήσω να ανακαλύψω ότι ήταν το πάνω κατω Μικρό το κακό παίρνω μια μπατονέτα που έχω βάλει ελάχιστο διαλυτικό και αρχίζω να τα καθαρίζω από την πίσω όπως είπαμε πλευρά Καθαρίζω το ένα παίρνω και ένα πανάκι να το σκουπίσω από τα υπολείμματα το αφήνω στην άκρη παίρνω το άλλο και εκεί που το σκουπίζω με το πανί κόπηκε στα δύο ΑΦΩΝΟΣ !!!! Δεν είχα κουράγιο ούτε να ουρλίαξω ούτε να σηκωθώ από την καρέκλα Ήταν πραγματικά η στιγμή που είπα τέλος Δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει Το διαφανές κομμάτι δεν μπορεί να κολληθεί γιατι θα φαίνεται δεν μπορει να στοκαριστεί ήταν τετοιο που scratch  δεν γινόταν Αυτό που έτρεμα να έχω πρόβλημα με τα διαφανή είχε συμβεί Τα νέα δε κάθε μερα ήταν και χειρότερα Το κιτ καταργημένο, πουθενα διαθέσιμο στην Ελλάδα, τιμη στο εξωτερικό στο Θεό και μόνο από Αμερικη ή Κίνα που σημαίνει και τελωνείο και κανένας δεν το πουλούσε στα μοντελιστικά forum . Λύσεις δύο :
α) Στο δέντρο των διαφανών κομματιών η εταιρία δίνει και κομμάτια για το Transporter το λεωφορειάκι Αυτό είχε λίγο μεγαλύτερα πίσω φανάρια που όμως θέλανε κοψιμο τρίψιμο και θα χάνονταν καποιες λεπτομέρειες σαν τεσσερις βίδες στις γωνίες που έχει από μπροστά Στην ανάγκη και σε περίπτωση που δεν υπήρχε άλλη λύση αυτό θα γινόταν   
β) Καλούπι και ρητηνένιο αντίγραφο. Το κομμάτι κολληθηκε τριφτηκε και έγινε καλούπι Και τι ρίχνουμε μέσα; Υγρό γυαλί Πήρα από το Πλαίσιο και δοκίμασα Απογοητευτικό το αποτέλεσμα Κίτρινο και θαμπό
Μη θέλοντας να αναγκαστώ να εφαρμόσω την πρώτη λύση σκέφτηκα σαν τελευταία προσπάθεια να πάω σε γνωστό κατάστημα φίλου που ασχολείται χρόνια με καλούπια να του παραδώσω το καλουπι να κανει τα μαγικά του Φτάνοντας εκεί βρισκόταν ως «από μηχανης Θεός» κοινός μας γνωστός και μοντελιστής  που μου λέει
«μη στεναχωριέσαι θα σου δώσω τα δικά μου να το τελειώσεις»
«Μη μου πείς ότι έχεις και το βανάκι» του λέω
«Βεβαίως» μου απαντα
ΤΕΛΕΙΑ !!!! Το βανάκι είχε το ίδιο δέντρο με τα διάφανα κομμάτια με την καμιονέτα Σε εκείνον όταν το έφτιαχνε θα ήταν άχρηστα αυτά τα πίσω φανάρια Ετσι και εγω πήρα τα κομμάτια που ήθελα και εκείνου δεν επηρεάστηκε το κιτ Win win κατάσταση Ευχαριστώ Σταύρο έσωσες το πρότζεκτ Ηταν η πρώτη φορά στην όλη κατασκευή που κάτι πήγε καλύτερα απ ότι έδειχνε
Στο σπίτι ξανά τα φώτα βάφτηκαν με μέγιστη προσοχή και κολλήθηκαν στη θέση τους Τα πράγματα δείχνουν πια να φτάνουν στο τέλος Χωρις εμπόδια  Χμμμ όχι τελείως

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 29, 2024, 02:16:50 μμ »
 Βάζοντας τα πίσω φανάρια και έχοντας απέναντι μια φωτογραφία από μια καμιονέτα που ειχα βρει στο διαδίκτυο παρατήρησα ότι στο πίσω μέρος υπήρχαν δύο ταμπελιτσες λίγο πάνω από τα φανάρια Η μία με το όνομα της VW στα αριστερά και η άλλη με το όνομα του μοντέλου στα δεξια Δεν τα είδα σκέφτηκα στην καρτέλα των σημάτων και άρχισα να ψάχνω το κουτί Πουθενά Πάω στις οδηγίες Τ Ι Π Ο Τ Α !!!!  Ωωωωω άθλιε κιτρινιάρη καρμίρη και κακομοίρη που να σε πατήσει καμιονέτα με χιονολαστιχα  Φυσικά ο Κινέζος αφου δεν είχε πληρώσει στην VW και δεν έβαλε το σήμα της στη μάσκα δεν έβαλε ούτε το ονομα πίσω ούτε το μοντέλο Εδώ δεν έχει βαλει το VW ούτε στο κουτί   λες και το φτιάχνει το όχημα ο Φούφουτος Τα υπόλοιπα σήματα μου τα είχαν φτιάξει ήδη από την LM decals Ξανά μανά στα παιδιά να μου φτιάξουν και αυτά Νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του πρότζεκτ

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 30, 2024, 10:25:58 πμ »
. Εχω φτάσει πια στο τέλος. Σε αυτή τη φάση μπαίνει η κουκούλα. Πριν όμως από αυτό καθαρίστηκε όλη η καρότσα με ένα μαλακό πανάκι αλλά και περάστηκε με την αλοιφή της Tamiya ώστε να καθαριστούν οι ελαχιστες δοξα το θεο βρωμιες που υπήρχαν από πιασίματα που εγιναν με το χερι αν και πάντα φορουσα γαντια  Τοποθέτησα την κουκούλα εννοείται μαζί με τη βάση και τα ακρα της δεξιά και αριστερά κολλήθηκαν με ατλακολ στα πλαινά της καρότσας ώστε να μην δημιουργηθεί προβλημα στο χρώμα από καποιο πιθανό λάθος μια και οση ώρα είναι ρευστή μπορεί να καθαριστει εύκολα με ένα πανι αλλά και να μου δίνει χρόνο για καποιες διορθώσεις.
Η τοποθέτηση της κουκούλας πηγε καλά Tα προβληματα τέλειωσαν; Οοοοοχι
Απεμεναν σήματα και οι δύο καθρεφτες που επέλεξα να τους κοψω και να τους βαλω στο τέλος μια και και εαν τους  τοποθετούσα  νωρίτερα σιγουρα θα έσπαγαν σε κάποια φάση λόγω της θέσης τους Βαζω τα σήματα πλην της άγκυρας μπροστά όλα καλά. Πάω να κοψω τους καθρέφτες Δεν ξέρω πως δεν ξέρω γιατι κόβω και το μισό κομμάτι της βαση που μπαίνει στην πόρτα Απίστευτα πράγματα λες και δεν έχω κοψει ποτε κομμάτια από δέντρο Για να μην πολυλογούμε άλλη μια ώρα για να αποκαταστήσω τη βλάβη και να την βάψω
Στα πλοία μου έχω παράδοση το τελευταίο κομμάτι που μπαίνει να είναι η σημαία Εδώ μια και το θέμα είναι ναυτικό είπα να βάλω την άγκυρα μπροστά τελευταία  Το σήμα που είχα παραγγείλει είχε βγει λίγο μικρότερο Μια και είχα ένα από το Mercedes στην 1/35 που ήταν σωστότερο είπα να μην παραγγείλω πάλι αλλα να βάλω αυτό Την ώρα λοιπόν που πήγα να το βάλω ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ !!!!  Ε όχι ρε μέχρι τέλους ΗΜΑΡΤΟΝ ʼθλιε Κινέζε με μάτιασες  Τι να κάνω έβαλα αυτό που είχα και παρήγγειλα άλλο να το βάλω από πάνω     

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 30, 2024, 03:06:54 μμ »
Et voila !!!!!!
Η καμιονετούλα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έφτασε στο τέλος της !!!!!

Χμμμμ ίσως  όχι το οριστικό τέλος αφου αποφάσισα να βάλω και ένα φορτίο ώστε να μην είναι τελείως άδεια η καρότσα Και ξεκίνησα με μια παλέτα scratch  μια και η παλέτα που ο Κινέζος είχε μέσα ήταν μαλλον γερμανικων προδιαγραφών Εγω EURO παλέτα ξερω EURO παλέτα εμπιστευομαι και την ξεκίνησα Μόλις τελειώσω και το φόρτωμα θα σας ενhμερώσω με νέες φωτογραφίες

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 01, 2024, 11:07:55 πμ »
Παρα πολυ ωραια δουλεια,σε δυσκολεψε ειδα αλλα αξιζε τον κοπο!Το 240 το εχεις παρουσιασει και μου εχει ξεφυγει η οχι? ::thumbleft::

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 01, 2024, 11:16:23 πμ »
Πάρα πολύ ωραία δουλειά!Το αποτέλεσμα δικαίωσε την Οδύσσεια φυσικά.

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 01, 2024, 04:09:40 μμ »
Παρα πολυ ωραια δουλεια,σε δυσκολεψε ειδα αλλα αξιζε τον κοπο!Το 240 το εχεις παρουσιασει και μου εχει ξεφυγει η οχι? ::thumbleft::
Ευχαριστώ πολύ
Οχι Το Mercedes του ΠΝ μαζί με  ένα το στρατού το είχα βάλει σε ένα περιοδικό της IPMS

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 01, 2024, 08:35:57 μμ »
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΣΤ, θυμίζει το καλό MC τπροηγούμενων ετών!! ::thumbleft:: ::thumbleft::

Από τη μία όσο δίαβαζα, τόσο "πονούσα", από την άλλη η γραφή σου είναι σκέτη απόλαυση  ::thumbleft:: ::thumbleft::

Μπράβο και πάλι μπράβο!!!

Όσο για τα κινέζικα κιτ (ή έστω την πλειοψηφία των) εμένα δε μου το βγάζετε από το μυαλό οτι είναι της παραμονής χαρά (λόγω ποικιλίας θεμάτων) και της πρωτοχρονιάς η λύπη.

Νομίζω τέτοια επιμονή δεν θυμάμαι να έχω ξαναδει στην ολοκλήρωση ενός πρότζεκτ όταν η μία κατραπακιά διαδέχεται την άλλη.

Κι αν υπολογίσω, με όλο το θάρρος, και το κάπως "προχωρημένο" της ηλικίας σου, όπως γράφεις, τότε πραγματικά δεν έχω λόγια!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την ολοκλήρωση του άθλου!

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 01, 2024, 08:43:36 μμ »
Μπράβο και τα δύο εξαιρετικά!
Η οδύσσεια που τραβηξες πάντως μην νομίζεις οτι είσαι ο πρώτος....πάω στοίχημα οτι σε κάθε μοντελιστή έχει υπάρξει τουλάχιστον ένα μοντέλο που δεν λέει να τελειώσει λόγω ''αστάθμιτων παραγόντων''  :mrgreen:
Προσωπικά σε ένα πολιτικό όχημα που έφτιαχνα τα προβλήματα που συναντούσα όταν το έπιανα ήταν τόσα πολλά που μετά από λίγο καιρό το παρατούσα. Το τελείωσα τελικά μετά απο 4 χρόνια :mrgreen:
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 01, 2024, 10:46:51 μμ »
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΣΤ, θυμίζει το καλό MC τπροηγούμενων ετών!! ::thumbleft:: ::thumbleft::

Από τη μία όσο δίαβαζα, τόσο "πονούσα", από την άλλη η γραφή σου είναι σκέτη απόλαυση  ::thumbleft:: ::thumbleft::

Μπράβο και πάλι μπράβο!!!

Όσο για τα κινέζικα κιτ (ή έστω την πλειοψηφία των) εμένα δε μου το βγάζετε από το μυαλό οτι είναι της παραμονής χαρά (λόγω ποικιλίας θεμάτων) και της πρωτοχρονιάς η λύπη.

Νομίζω τέτοια επιμονή δεν θυμάμαι να έχω ξαναδει στην ολοκλήρωση ενός πρότζεκτ όταν η μία κατραπακιά διαδέχεται την άλλη.

Κι αν υπολογίσω, με όλο το θάρρος, και το κάπως "προχωρημένο" της ηλικίας σου, όπως γράφεις, τότε πραγματικά δεν έχω λόγια!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την ολοκλήρωση του άθλου!

::salut:: ::salut::
Ευχαριστώ πολύ
Φοβάμαι ότι ο κόσμος δεν έχει ελεύθερο χρόνο γι αυτό δεν γραφει πια Είναι πιο εύκολο να ποσταρεις δέκα φωτογραφίες του τελειωμένος μοντέλου πάρα να γράφεις όλη τη διαδικασία και παράλληλα να φτιάχνεις Δυστυχώς εγω έχω πολύ ελεύθερο χρόνο Την καμιονετουλα παντως θα την εφτιαχνα ούτως ή άλλως την είχα απωθημένο

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 01, 2024, 10:53:49 μμ »
Μπράβο και τα δύο εξαιρετικά!
Η οδύσσεια που τραβηξες πάντως μην νομίζεις οτι είσαι ο πρώτος....πάω στοίχημα οτι σε κάθε μοντελιστή έχει υπάρξει τουλάχιστον ένα μοντέλο που δεν λέει να τελειώσει λόγω ''αστάθμιτων παραγόντων''  :mrgreen:
Προσωπικά σε ένα πολιτικό όχημα που έφτιαχνα τα προβλήματα που συναντούσα όταν το έπιανα ήταν τόσα πολλά που μετά από λίγο καιρό το παρατούσα. Το τελείωσα τελικά μετά απο 4 χρόνια :mrgreen:

Μωρέ έχω φτιάξει μια φρεγάτα από το μηδέν που προχωράς και δεν ξέρεις τι θα κάνεις και πως θα σου βγει και φτιαχέις και ξηλώνεις και ξαναφτιαχεις και δεν σου βγαίνει πάλι κοκ αλλά τέτοιο πράγμα Για ένα μοντέλο σχεδόν από το κουτί!!!!  Γι αυτό και τα έγραψα Να κλάψουμε μαζί   :lol:

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 20, 2024, 11:31:00 πμ »
Όπως είχα υποσχεθεί σας ανεβάζω το φορτωμα που φτιάχνω για την καμιονετούλα Δυο βαρελάκια με γρασέλαιο για το Στόλο Ενα της ARAL και ο καρναβαλος της Shell Μένουν μονο τα σηματάκια της Shell και μετα βουρ για την καμιονετούλα Υπόσχομαι ότι μολις τα βάλω στη θέση τους θα σας ανεβάσω και φωτογραφίες του χώρου φόρτωσης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλους

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 23, 2024, 03:29:36 μμ »
Οπως είχα πει η τελευταία ατυχία κατα τη διάρκεια της κατασκευής ήταν η διάλυση του τιμημένου σήματος του ΠΝ που είχα επιλέξει για να βάλω μπροστά και αναγκαστικά είχα βάλει το μικρότερο Η καμιονετούλα όμως έπρεπε να είναι ΤΕΛΕΙΑ !!!!!!!!!!
Οι φίλοι μου στην LMDecals εκαναν το θαύμα τους Μαζί με τα σήματα για τον καρνάβαλο της shell που θα βάλω στην καρότσα μου έφτιαξαν και νέο σήμα για μπροστά Το έβαλα ΑΜΕΣΩΣ και τώρα η καμιονετούλα είναι απλα  Τ Ε Λ Ε Ι Α !!

Προηγούμενο σήμα

Καινούριο σήμα

Το Κορίτσι

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 23, 2024, 06:40:02 μμ »
Τα συγχαρητήριά μου για την ολοκλήρωση και σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας, και την ιδέα που το ξεκίνησες και τα στάδια της κατασκευής !
Να το ανεβάσεις στην ενοτητα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ μαζι με τα φορτώματα στη καρότσα .
Πιάσε το επόμενο, απλά διάβασε κάνα review να ειναι αξιοπρεπές να μην ταλαιπωρηθείς !

Καλά Χριστούγεννα με υγεία !
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 24, 2024, 01:34:00 πμ »
Τα συγχαρητήριά μου για την ολοκλήρωση και σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας, και την ιδέα που το ξεκίνησες και τα στάδια της κατασκευής !
Να το ανεβάσεις στην ενοτητα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ μαζι με τα φορτώματα στη καρότσα .
Πιάσε το επόμενο, απλά διάβασε κάνα review να ειναι αξιοπρεπές να μην ταλαιπωρηθείς !

Καλά Χριστούγεννα με υγεία !
 ::salut::

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
Μένει ακόμα να αποτελειωσω τον καρναβαλο της Shell βάζοντας του τα σηματακια  του να  βάλω τα βαρελάκια με την παλέτα στην καρότσα και να ανεβάσω τις φωτογραφίες
Για το επόμενο μάλλον θα παραμείνω σε "transporter" και  θα φτιάξω ένα άλλο πολυαγαπημενο σκαφος της παιδικής ηλικίας μου που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και βγήκε σε αξιοπρεπές μοντέλο  και κλιμακα Το Eagle transporter από το "Διάστημα 1999" :D
Την καμιονετουλα παντως για λόγους που έχω εξηγήσει θα την εφτιαχνα ακόμα και εάν τα review λέγανε "πετάξτε το μοντέλο και κρατήστε μόνο τους συνδετήρες από το κουτι"   :lol: :lol: :lol:  Για να βάλουμε  ομως τα πράγματα στη θέση τους εκτός από τον άθλιο Κινέζο (τον θυμήθηκα βραδιάτικα και δεν θα κλείσω ματι) κατά την κατασκευή της καμιονετουλας εμφανίστηκαν απίστευτες ατυχίες σαν να μην ήθελε να τελειώσει με τίποτα Και αυτές ήταν και περισσότερες αλλά και πιο επιπονες από τις "κινεζιες"

Καλά Χριστούγεννα Υγεία και δημιουργικότητα

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 25, 2024, 02:13:41 μμ »
Εβαλα τα σηματάκια στο βαρέλι της Shell και νομίζω οτι πραγματικά απογειώθηκε σε αληθοφάνεια

Όταν πήγα να πάρω τα σήματα από τα παιδια της LMDecals εμαθα με έκπληξη ότι δεν τα έφτιαξαν μονο για μένα αλλά ότι έχουν και μια πλήρη σειρά με βαρελάκια καποια πιο καρνάβαλους απο αυτό της Shell
Κρίμα την επόμενη φορά

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 25, 2024, 07:40:23 μμ »
Οντως βγηκε πολυ ωραιο! ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 26, 2024, 01:33:51 μμ »
Η καμιονετούλα ο ακούραστος αυτός εργάτης του Στόλου ανέλαβε το φορτίο της και τοποθετήθηκε στην τιμητικη θέση που δημιουργήθηκε για την αφεντιά της στη βιτρίνα
ΤΕΛΟΣ !!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!!

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 26, 2024, 06:51:11 μμ »
Ωραιο βγηκε τελικα!!Αναρωτιεμαι ποιος στο πουλησε

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #49 στις: Δεκεμβρίου 26, 2024, 08:27:28 μμ »
Ωραιο βγηκε τελικα!!Αναρωτιεμαι ποιος στο πουλησε
Αυτος που μου εδωσε και τα βαρελακια Κάποιος από το χωριό δεν τον ξερεις :D  :D :D :D

Tags: