ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Αερογράφοι & Air Compressors
Θέμα ασφαλείας κομπρεσέρ.
Ορεστης:
Καλησπέρα στην παρέα.
Έχω να ανοίξω νέο θέμα πάρα πολλά χρόνια λόγω απομάκρυνσης μου από το χόμπι.
Τώρα λοιπόν που αποφάσισα ας πούμε να επανέλθω μου μπήκε στο μυαλό το αν το κομπρεσέρ μου
λειτουργήσει ή εκραγεί στα πόδια μου. Έχει να λειτουργήσει 15 χρόνια περίπου.
Γνωρίζει κάποιος φίλος αν μπορώ να το λειτουργήσω???
Η στάθμη του λαδιού είναι καλή πάντως και δεν έχει χάσει από πουθενά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Ορέστης.
Blitz-X:
Αν έχει λαστιχένια σωληνάκια πίεσης που συνδέουν μοτέρ με αεροφυλάκιο και τα υπόλοιπα εξαρτήματα, κάνε έναν οπτικό έλεγχο ότι δεν έχουν εμφανείς ρηγματώσεις. Αν δεν φαίνονται να έχουν κάποιο θέμα, "ταλαιπώρησε" τα λίγο με το χέρι σου, να δείς μήπως έχουν σκληρύνει και σου σπάσει κάποιο ή ραγίσει. Αν και μετά από αυτό δεν διαπιστώσεις κάποιο πρόβλημα, νομίζω ότι θα είσαι εντάξει. Μετά από τα παραπάνω, την πρώτη φορά που θα το ανάψεις έχε το νού σου στο μανόμετρο, να δείς ότι όντως η βαλβίδα/πρεσοστάτης θα κόψει το μοτέρ στα PSI που έκοβε και παλιότερα. Αν δεις και δεν κόβει σβήστο και έλεγξε μήπως έχει κολλήσει από την απραξία.
Καλή επανεκκίνηση :!:
::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ
Wild Bill:
Καλησπέρα Ορέστη και καλή επάνοδο στο χόμπυ!
Με πρόλαβε ο Μάνος ::thumbleft::
Αν το κομπρεσερ ηταν αποθηκευμενό σε εξωτερικό χώρο (π.χ μπαλκόνι) ή γενικά σε χώρο με μη ιδανικές συνθήκες πολύ προσοχή σε:
1) Ενδεχόμενη διαβρωση κυρίως της δεξαμενής
2) Τρωκτικά που μπορεί να έχουν φάει καλώδια
Ορεστης:
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Με εξειδικευμένο κατάστημα που μίλησα μου είπαν ότι μήπως από την υγρασία που έχει μείνει μέσα
στην φιάλη έχει σκουριάσει αυτή εσωτερικά και έτσι αυτή κατά κάποιο τρόπο έχει αποδυναμωθεί!!
Ορέστης.
Ορεστης:
--- Παράθεση από: Wild Bill στις Νοεμβρίου 06, 2024, 07:43:41 μμ ---Καλησπέρα Ορέστη και καλή επάνοδο στο χόμπυ!
Με πρόλαβε ο Μάνος ::thumbleft::
Αν το κομπρεσερ ηταν αποθηκευμενό σε εξωτερικό χώρο (π.χ μπαλκόνι) ή γενικά σε χώρο με μη ιδανικές συνθήκες πολύ προσοχή σε:
1) Ενδεχόμενη διαβρωση κυρίως της δεξαμενής
2) Τρωκτικά που μπορεί να έχουν φάει καλώδια
--- Τέλος παράθεσης ---
Όχι φίλε μου. Το κομπρεσέρ ήταν πάντα μέσα σε δωμάτιο κάτω από τον πάγκο μου και σκεπασμένο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση