Αποστολέας Θέμα: Corvette C1 1960, 1/12 by MFH  (Αναγνώστηκε 2951 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
Απ: Corvette C1 1960, 1/12 by MFH
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 30, 2024, 06:04:42 μμ »
Τα βαμμένα κομμάτια του αμαξώματος έχουν μπει στην άκρη για να στεγνώσουν καλά πριν το γυάλισμα (μετά την επιστροφή μου). Στο ενδιάμεσο λοιπόν, την εβδομάδα που πέρασε ασχολήθηκα με διάφορα επιμέρους κομμάτια των οποίων η ετοιμασία είναι ανεξάρτητη.

Κατ αρχήν ετοιμάστηκε ο σκελετός της αναδιπλούμενης κουκούλας και δόθηκε σχήμα στην "δερμάτινη" κουκούλα πάνω σε φόρμα ρητίνης που δίνει το κιτ:

Στη συνέχεια γυαλίστηκε το πλαίσιο του παρμπρίζ, προστέθηκαν τα αλεξήλια και το "τζάμι" και δοκιμάστηκε (dry fit) πάνω στο αμάξωμα:

Τέλος ετοιμάστηκαν οι ζάντες και φορέθηκαν τα λάστιχα:

Και για να έχω μια εικόνα της τελικής εμφάνισης τους φόρεσα και το τάσι με το (fake) μονομπούλονο (αμφότερα αγυάλιστα ακόμα) σε dry fit:

Αυτά για σήμερα. Να έχετε όλοι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο και καλό μήνα για αύριο!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 21, 2024, 11:35:15 πμ »
Κι εκεί λοιπόν που έλεγα, άντε να γυρίσουμε να ξαναπιάσουμε δουλειά στον πάγκο, να σου ο COVID άμα τη επιστροφή...

Καλημέρα λοιπόν φίλοι μου! Και παρόλες τις κομμάρες και το βαρύ κεφάλι, ξεκίνησα την διαδικασία του γυαλίσματος με τις πόρτες και το καπό της κουκούλας. Πριν το βερνίκωμα έγινε ένα πέρασμα με micromesh και αλοιφές για να εξαφανιστούν τυχόν orange peels και προστέθηκαν τα χρώμια:

Στα ενδιάμεσα, ετοιμάστηκαν και οι υαλοκαθαριστήρες:

Αυτά τα ελάχιστα για σήμερα και τις καλύτερες ευχές μου για Χαρούμενα Χριστούγεννα!

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 21, 2024, 04:24:48 μμ »
φαντάσου να μην είχες και βαρύ κεφάλι,, πόσο καλύτερο θα γινόταν ;
Καλά Χριστούγεννα .. με υγεία πάντα να χαιρόμαστε τις κατασκευές σου !
 ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 21, 2024, 04:29:24 μμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, να 'σαι καλά!

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 22, 2024, 06:51:27 μμ »
ʼψογος απο κάθε άποψη!!

Βρες μπας και είσαι χειρούργος με τέτοια 'κομποβελονιά' που του έχεις κάνει  :D

Καλές Γιορτές!
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 22, 2024, 08:29:25 μμ »
Χαίρομαι που σ' αρέσει φίλε μου! Χειρουργός όχι, αλλά μηχανολόγος, οπότε κάτι έχει μείνει... Καλές γιορτές και σε σένα!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 31, 2024, 06:42:33 μμ »
Όχι, δεν το έκανα ξεπίτηδες για να έχω την τελευταία ανάρτηση της χρονιάς, αλλά μια ο COVID (τώρα τον έχει και η σύζυγος...) και μια διάφορα άλλα τρεχάματα έχω μείνει πίσω και το πρότζεκτ σίγουρα δεν θα τελειώσει εντός του έτους... Χα, χα!

Τι έγινε λοιπόν το περασμένο 10ήμερο: Κατ' αρχήν συνεχίστηκε η προετοιμασία για το βερνίκωμα και γυάλισμα. Για να προστατευτούν ακμές του καπό του κινητήρα σκεπάστηκαν με ταινία, ενώ στο κυρίως σώμα του αμαξώματος προστέθηκαν τα διακοσμητικά "χρώμια":

Απομένει να περαστεί βερνίκι και στο κυρίως αμάξωμα και μετά μια εβδομάδα ανάπαυση μέχρι το τελικό γυάλισμα.

Στα ενδιάμεσα ετοιμάστηκαν τα καθίσματα και η πλάτη του σαλονιού με το κατακόρυφο ντουλαπάκι:

Τέλος ετοιμάστηκαν οι φρενόπλακες με τα φερμουίτ όπου προστέθηκαν οι σωληνώσεις για φρένα και χειρόφρενα και μονταρίστηκαν πάνω στα ημιαξόνια:

Και κλείνω ευχόμενος σε όλους μόνο τα καλύτερα για την καινούργια χρονιά, υγεία, οικογενειακή ευτυχία, μοντελιστική δημιουργικότητα και καινούργιες ιδέες για πατέντες και σκρατσιές!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 05, 2025, 05:28:57 μμ »
Καλησπέρα φίλοι μου!

Το γυάλισμα των στοιχείων ταυ αμαξώματος ξεκίνησε με τις πόρτες και τα 3 καπό και προχωράει ικανοποιητικά:

Στα ενδιάμεσα ετοιμάστηκαν τα ταμπούρα των φρένων...

... και προσαρμόστηκε η κουκούλα στον μηχανισμό της:

Τώρα βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου να "συνηθίσει" στην διπλωμένη της κατάσταση (δεν ξέρω πώς θα είναι αν ξεδιπλωθεί αργότερα, ούτε σκοπεύω να το κάνω...) και να χωρέσει στον χώρο της πάνω από το ρεζερβουάρ:

Από μεθαύριο ξεκινάει το γυάλισμα του κυρίως αμαξώματος, ώστε προς το τέλος της εβδομάδας να προστεθούν τα διάφορα επιμέρους εξαρτήματα. Η τελική συναρμολόγηση θα γίνει προς το τέλος του μήνα - στο ενδιάμεσο θα μελετήσω την χρήση και την σειρά εφαρμογής των κομματιών των διαφόρων τρανσκιτ για το επόμενο κιτ που θα εγκαινιάσει την φετινή χειμερινή σεζόν.

Να είστε όλοι καλά και καλή φώτιση!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 01, 2025, 06:05:57 μμ »
Καλησπέρα φίλοι μου και καλό μήνα! Έπειτα από απουσία σχεδόν ενός μήνα από τον πάγκο και από το φόρουμ (διάφορα τρεχάματα που ίσως πούμε καμιά μέρα διά ζώσης) επανέρχομαι με την πρόθεση να τελειώνω με την Σι Ουάν και να περάσω στο επόμενο. Όπως ίσως παρατηρήσατε, πρόκειται για το μακροβιότερο πρότζεκτ μου, που ακριβώς σήμερα κλείνει το εξάμηνο (και δεν έχει ακόμα τελειώσει). Έχει συνδεθεί με διάφορα σημαντικά συμβάντα στη ζωή μου, άλλα θλιβερά κι άλλα ευχάριστα, και γι' αυτό, όπως και να βγει στο τέλος, θα έχει ιδιαίτερη θέση στη συλλογή μου.

Και να σκεφτεί κανείς, ότι γύρω στην Πρωτοχρονιά βρισκόμουν πολύ κοντά στο τέλος... Είχε τελειώσει το γυάλισμα και άρχισα να προσθέτω τα διάφορα χρώμια και άλλα μπιχλιμπίδια (οι πίσω προφυλακτήρες σε dry fit):

Και, όπως έλεγε ο Μποστ, "πάνω στην γονυκλισία, να σου ο Οθωμανός"... Θέλοντας να γυαλίσω ακόμα μια φορά τις ράβδους "χρωμίου" πάνω στα φτερά που είχαν θαμπώσει από το βερνίκι, τις απομόνωσα δεξιά κι αριστερά την καθεμιά με ταινία μασκαρίσματος Tamiya για να προστατέψω το χρώμα καθώς θα τις έτριβα με σφουγγαράκια 3Μ. Και το μεν τρίψιμο επανέφερε την γυαλάδα, αλλά αφαιρώντας τις προστατευτικές ταινίες μου σήκωσε σε δύο σημεία το χρώμα μέχρι την ρητίνη!!!

Αν κανείς έχει εξήγηση, δεκτή (πλύσιμο και στέγνωμα της ρητίνης, αστάρωμα με γκρι και άσπρο αστάρι Tamiya, 3 χέρια χρώμα, 3 χέρια Β513). Όπως και να 'χει, χρειάστηκε στοκάρισμα, τρίψιμο, μασκάρισμα όσων χρωμίων είχαν ήδη τοποθετηθεί, άσπρο αστάρι, TS-41 και τώρα επίκειται από Δευτέρα ξανά βερνίκωμα και ξανά γυάλισμα.

Αυτά τα λίγα και σταυρώνω τα δάχτυλα να μην ξανασυμβεί... Να είστε όλοι καλά και συγχωρέστε μου την έλλειψη σχολίων στις αναρτήσεις σας όλον αυτό τον καιρό!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 01, 2025, 09:14:47 μμ »
Κρίμα Κωνσταντίνε, κλασσική περίπτωση που έχει συμβεί και σε μένα κανά δυο φορές σε τελειώματα μοντέλου, αν σε παρηγορεί αυτό  :mrgreen:
όπως και να έχει ευτυχώς δεν είναι κάτι που δεν διορθώνεται, με τον ανάλογο κόπο βέβαια και φυσικά έξτρα χρόνο!
ʼντε καλά τελειώματα!
 ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 02, 2025, 07:58:05 πμ »
Να 'σαι καλά Αλέξανδρε για την ενθάρρυνση, ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 02, 2025, 11:16:16 πμ »
Καλό μήνα Κωνσταντίνε!

Κρίμα για την αναποδιά. Με το καλό να το συνεφέρεις για να το θαυμάσουμε ολοκληρωμένο και... να ξεκινήσεις και το επόμενο για να θαυμάσουμε κι εκείνο  ::thumbleft:: ::thumbleft::

Υπάρχει περίπτωση η ταινία να είχε ακουμπησεί κάπου αλλού πριν αγγίξει το μόντελο, οπότε και μετέφερε πάνω φινίρισμα κάποιο ξένο υλικό???  ::dontknow:: ::dontknow::

Με την ευκαιρία να κάνω και μια ερώτηση: Αντί ταινίας θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί χαρτάκι τύπου post-it για το "μασκάρισμα"??
Αν θυμάμαι καλά έχει αναφερθεί παλιότερα στο φόρουμ οτι λόγω της αδύναμης κόλλας τους τα συγκεκριμένα χαρτάκια βολέυουν σε εργασίες που δεν υπάρχει κίνδυνος να τρέξει απο κάτω χρώμα κτλ  ::dontknow:: ::dontknow::

Καλή συνέχεια με τη Βέτα σου  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 02, 2025, 06:33:24 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο φίλε μου! Όντως δεν σκέφτηκα τα post it... Την επόμενη φορά!

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 02, 2025, 07:18:17 μμ »
Συμβαίνουν αυτά... Όταν αφαιρείς την ταινία μασκαρίσματος, βοηθάει καμία φορά να τη ζεστάνεις λίγο π.χ. με ένα σεσουάρ για να μαλακώσει η κόλλα και να βγει εύικολα. Επίσης αν μείνει πολλές ημέρες η ταινία μασκαρίσματος αυξάνεται ο κίνδυνος να αντιδράσει η κόλλα με το χρώμα από κάτω.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 03, 2025, 08:02:58 πμ »
Να 'σαι καλά Κωστή! Μέχρι στιγμής η επισκευή πάει καλά...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 03, 2025, 07:02:27 μμ »
Φαναρτζοδουλειες.

Ελπίζω να τα βρουν οι ασφαλιστικές.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 03, 2025, 08:50:19 μμ »
Πράγματι, μοιάζει με δουλειά εν εξελίξει σε φανοποιείο... Κι η ασφάλεια δεν έδωσε μία... 8)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 03, 2025, 09:10:53 μμ »
Λογικό να μην δώσει μια η ασφάλεια.
Αφού εσύ έφταιγες.
Ας είχες κάνει μικτή.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 09, 2025, 10:59:13 πμ »
Καλημέρα φίλοι μου! Η επιστροφή στον πάγκο βρέθηκε κάτω από ευνοϊκό αστερισμό και η "στραβή" του Αιγόκερω διορθώθηκε αισίως υπό την επήρεια του Υδροχόου! Μετά το αναγκαίο γυάλισμα, ξεκίνησα λοιπόν την τελική συναρμολόγηση. Αρχικά προστέθηκαν το πάτωμα του πορτμπαγκάζ και οι προβολείς:

Στη φάση αυτή το αμάξωμα δείχνει έτσι:

Στη συνέχεια προστέθηκαν τα μαρσπιέ, οι πίσω προφυλακτήρες και η πίσω πινακίδα:

Τέλος, προστέθηκαν οι πόρτες, το καπό του κινητήρα και το καπό της κουκούλας, και το σύνολο δείχνει έτσι (κλειστό και ορθάνοιχτο):

Θα ακολουθήσει η κρίσιμη φάση της ένωσης του αμαξώματος μα το πλαίσιο. Αν πετύχει, ο τερματισμός δεν είναι πια μακριά. Να είστε όλοι καλά και να περάσετε μια όμορφη, παγωμένη Κυριακή!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 09, 2025, 04:28:59 μμ »
Κάθε εμπόδιο για καλό λοιπόν.
Πολύ όμορφη δουλειά.
Αναμένουμε τη συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 09, 2025, 08:00:21 μμ »
Πράγματι, μοιάζει με δουλειά εν εξελίξει σε φανοποιείο... Κι η ασφάλεια δεν έδωσε μία... 8)

Καλα,οχι οτι δεν ανοιγεις ανετα φανοποιειο με τις δουλειες που κανεις..Πιο προσεγμενες και απο επαγγελματια φανοποιο.. ::thumbleft::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 10, 2025, 12:10:29 μμ »
Κώστα και Στάθη, ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια! Να 'στ6ε καλά!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 15, 2025, 12:52:48 μμ »
Καλημέρα φίλοι μου! Τέλος καλό, όλα καλά! Την εβδομάδα που πέρασε και αφού συνδέθηκε χωρίς πρόβλημα το αμάξωμα με το πλαίσιο και πάρθηκε μια τελευταία φωτογραφία από κάτω...

... τοποθετήθηκαν με την σειρά, το ταμπλό, τα καθίσματα και η διπλωμένη κουκούλα στη θέση της...

... το παρμπρίζ, οι υαλοκαθαριστήρες και η μάσκα...

... και τέλος η κεραία του ραδιοφώνου και το καπό του πορτμπαγκάζ:

Θα ακολουθήσει η φωτογράφηση στο κουτί της και σε εξωτερικό χώρο για ανάρτηση στα τελειωμένα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας όλο το περασμένο εξάμηνο και εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο!

Αποσυνδεδεμένος hellenicopter

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη...
  • A.S.A.P.: As Scale As Possible
    • Hellenicopter
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 15, 2025, 05:48:45 μμ »
Καλησπέρα Κώστα,

Μετά από μήνες απουσίας από μοντελιστικά και άλλα είπα να κάνω μια βόλτα από 'δώ.  ;-)

Υπέροχη η Κορβέτα, πραγματικά και παρά τις αναποδιές ! Elle est magnifique !

Καλό Σαββατοκύριακο, ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά αυτή την χρονιά,

::keep_mod:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 15, 2025, 07:44:48 μμ »
Καλησπέρα Δημήτρη
Χαίρομαι πολύ που σ' αρέσει! Όσο για να τα πούμε από κοντά στην CH, το βλέπω λίγο δύσκολο, μιας κι από 1/1/2025 είμαι πια μόνιμος κάτοικος Ελλάδος και το σπίτι εκεί εκκενώθηκε. Οπότε σε περιμένω όταν με το καλό ξανάρθεις στα πάτρια εδάφη.
Ελπίζω να είστε όλοι καλά!

Tags: