Καλησπέρα από εμένα,
Και μιας και το section με τα ελικόπτερα είναι ανενεργο αρκετο καιρο ,θα ανεβάσω εγώ το τελευταίο ολοκληρωμένο μου.
Όπως λέει και ο τίτλος πρόκειται για το αρχαίο κιτ της Αirfix (ένα κομμάτι είχε ανάγλυφο το 1977
)το οποίο όμως εξακολουθεί να είναι σωστότερο ,στις αναλογίες και διαστάσεις τουλάχιστον, από την άλλη ,διαθέσιμη επιλογή ,το κιτ της Italeri.Το Fujimi δεν το εχω βρει πουθενά να το δω από κοντά ,εκτός του ότι είναι και πολύ ακριβο για 1/72.
Ε, γενικά ταλαιπωρία το κιτ ,σκληρο πλαστικο που ιδιαίτερα τα μικρά κομμάτια έσπαγαν μόνο που τα κοίταζες ,εφαρμογή στο περίπου ενώ και η εσωτερική λεπτομέρεια ,ιδιαίτερα στην καμπίνα ήταν σχεδόν...ανύπαρκτη.
Βρήκα το BigED set για το MH-53Ε της Italeri από το οποίο χρησιμοποίησα αρκετά κομμάτια για το πιλοτήριο ,κάποια λίγα για την καμπίνα και κάποια για εξωτερικές λεπτομέρειες .Στα πλαινα της καμπίνας και την οροφή τοποθετήθηκε επένδυση (από αλουμίνιο μπακλαβαδωτο από κουτιά νεσκαφέ) ,ενώ κατασκευάστηκαν και οι εστορες για τα minigun (Τα minigun προήλθαν απο το UH-1D της Italeri) και τα κουτιά των πυρομαχικών τους.
Τα σήματα του κιτ προφανώς ήταν για πέταμα ,οπότε χρησιμοποιήθηκαν αυτά από το HH-53 της Italeri που ήταν ,ας πούμε καλυτέρα (hint-δεν ήταν και πολύ..).
Το κυρίως στροφείο είναι και αυτό από το Italeri μιας και προσπαθώντας να καμπυλώσω τα πτερύγια στον φούρνο (τα πτερύγια του airfix έχουν μεγάλη καμπύλη ,δυστυχώς όμως ανάποδη ,προς τα επάνω) ,φυσικά κατάφερα να το καταστρέψω.
Εν κατακλείδι ,χαίρομαι που τέλειωσε και μπήκε στην βιτρίνα .Από μακριά φαίνεται εντυπωσιακο ελικόπτερο (κοντά μόνο μην πάτε
).Πάμε γι' άλλα.