Καλησπέρα και από εμένα στο forum! Αυτό είναι το 1ο μου post στο forum, και με την ευκαιρία είπα να σας δείξω το το 1ο μου ολοκληρωμένο μοντέλο (Curtiss P-40B Warhawk, Airfix, No. A01003B, Scale: 1:72).
Είναι ένα εύκολο στην συναρμολόγηση κιτ για έναν αρχάριο, χωρίς πολλά κομμάτια και με μικρό κόστος, οπότε ήταν καλή επιλογή για εμένα. Ήταν καλή ευκαιρία να δοκιμάσω διάφορες τεχνικές. Σίγουρα έχει πολλά λάθη και αντιμετώπισα όλα τα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας αρχάριος (πχ. τα μικροσκοπικά πυροβόλα σπάσανε και χάθηκαν για πάντα στο χαλί, όλοκληρα κομμάτια χρώματος ξεκόλλησαν μέχρι και το πλαστικό και επιδιόρθωθηκαν ένα ένα, σπασμένα και επανακολλημένα σκέλη προσγείωσης, σπασμένο και επανακολλημένο control stick, κτλ.), αλλά το τελικό αποτέλεσμα μου αρέσει. Δεν χρησιμοποίησα κάποιο βελτιωτικό, το μοντέλο είναι ΟΟΒ.
Ολοκληρώθηκε σταδιακά σε πάροδο 5 μηνών, με μεγάλα διαλείμματα ενδιάμεσα, λόγω έλλειψης χώρου και χρόνου, αλλά με αρκετή μελέτη στο forum και στο internet ενδιάμεσα για εκμάθηση και ιδέες (αν υπήρχε σύμπτυξη χρόνου θα έλεγα καθαρά 2-3 εβδομάδες ήταν το χτίσιμο, βάξιμο, διορθώσεις, κτλ.).
Βάφτηκε με αερογράφο χρησιμοποιώντας ακρυλικά της ΑΚ. Το camouflage και τα χρώματα δεν είναι το standard που προτείνονται στο φυλλάδιο οδηγιών και στο εξώφυλλο του κουτιού του κιτ (είπα να πειραματιστώ με masking κτλ.). Λεπτομέρειες έγιναν κυρίως με πινέλο και μαρκαδόρους και μολύβια σε σημεία. Για weathering έκανα ένα απλό wash, και χρησιμοποίησα λίγα λάδια και κιμωλία.
Εμπρός λοιπόν για το επόμενο!