ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία
HMS Bounty Jolly boat
Μάριος:
Καλησπέρα σε όλους και Καλά Χριστούγεννα.!!
Επανήλθα και είμαι πολύ χαρούμενος διότι αποφάσισα να επιστρέψω στο χόμπι μετά από πολύ καιρό. Η πρώτη προσπάθεια ήταν πριν πολλά χρόνια με το Roar Ege Viking ship, το οποίο και λόγω μετακόμισης δεν το ολοκλήρωσα ποτέ επειδή χάθηκαν κομμάτια. Έχω προσπαθήσει να το φτιάξω όπως μπορώ με ο,τι ξυλεία είχε περισσέψει. Θα ενημερώσω για την πορεία.
Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω ένα νέο μοντέλο και εύκολο για "να μάθω". Αγόρασα λοιπόν τη σωστικη λέμβο του Bounty.
Σε αυτό το σημείο να πω ότι δεν ήθελα να ανοίξω θέμα στο forum κατά τη διάρκεια κατασκευής, γιατί ήθελα να το φτιάξω μόνος το καράβι, χωρίς να ακούσω τα σχόλια άλλων μοντελιστων. Πολλές φορές νιώθω ότι κάποια σχόλια στο φόρουμ αντί να υποστηρίζουν τη δουλειά κάποιου, τον απογοητεύουν και του κόβουν τα φτερά. Ίσως είναι λάθος η αντίληψη μου.
Το ολοκλήρωσα λοιπόν σε διάστημα σχεδόν 2.5 μηνων (λίγο; πολύ; δεν ξέρω). Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί για πρώτο ολοκληρωμένο μοντέλο είναι κατά την γνώμη μου πολύ ωραίο και θεωρώ πως έχω προοπτικές (ψωνιστηκα χαχα 😜). Στο μόνο κομμάτι που δεν ακολούθησα τις οδηγίες ήταν το χρώμα. Το παλιό μοντέλο της artesania latina μου άρεσε περισσότερο, οπότε αποφάσισα να το κάνω έτσι. Το νέο μοντέλο έχει και μπλε αποχρώσεις κτλ και δεν μου άρεσε τόσο. Θα ήταν και μια έξτρα δυσκολία για μένα. Παρόλα αυτά και πάλι η απόχρωση ήταν αυτή που άρεσε σε μένα και δεν ακολούθησα τα ίδια χρώματα με τις οδηγίες.
Πολλά είπα. Θα σταματήσω εδώ και θα περιμένω εντυπώσεις από όλους. Κι ας πληγωθώ, περιμένω την κριτική σας 😜 Ευχαριστώ πολύ !!!
KWSTAS:
Καλή επάνοδο να σου ευχηθώ και να σου πω ότι
το μοντέλο σου φαίνεται πολύ καλοφτιαγμένο.
Αναμένω να δω το Viking ship, καθώς είναι
από τα αγαπημένα μου θέματα.
Σχετικά με τα σχόλια, δυστυχώς ο γραπτός λόγος
δεν επιτρέπει να διαπιστώσεις το ύφος του γράφοντα
και δημιουργούνται παραξεγήσεις. Από την άλλη κάποια
σχόλια είναι επίτηδες πιο "αιχμηρά", όχι από κακία αλλά
σαν παρώτρυνση για διόρθωση λαθών και περαιτέρω
βελτίωση των τεχνικών.
Καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνεις.
dsk:
--- Παράθεση από: KWSTAS στις Δεκεμβρίου 24, 2023, 05:52:49 μμ ---Σχετικά με τα σχόλια, δυστυχώς ο γραπτός λόγος
δεν επιτρέπει να διαπιστώσεις το ύφος του γράφοντα
και δημιουργούνται παραξεγήσεις. Από την άλλη κάποια
σχόλια είναι επίτηδες πιο "αιχμηρά", όχι από κακία αλλά
σαν παρώτρυνση για διόρθωση λαθών και περαιτέρω
βελτίωση των τεχνικών.
Καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
+1
Για τη λέμβο δεν εχω πολλά να πω μιας και δεν ειμαι ειδικός. Σίγουρα όμως μου αρέσει πολύ !
Καλή συνέχεια λοιπόν και μη μασάς ! Ανέβαζε φωτός και την επόμενη φορά θέλουμε και κατασκευαστικό !
Καλά Χριστούγεννα ! ::salut::
Μάριος:
Ευχαριστώ πολύ και τους 2!!!
Όσο για αυτό που είπα για τα σχόλια έχετε δίκιο. Γι'αυτό είπα ότι ίσως έχω λάθος αντίληψη. Σε επόμενο μοντέλο θα ανεβάσω και το κατασκευαστικό κομμάτι.
Kostis Pap:
Όμορφη κατασκευή και πιστεύω ότι είσαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια. Οι λέμβοι της Artesania Latina είναι πολύ φιλικοί στους αρχάριους. Είχα ξεκινήσει με τη λέμβο του Τιτανικού και του Elcano και είχα ευχαριστηθεί πολύ από τη διαδικασία και το αποτέλεσμα. Η λέμβος του Bounty έχει και τη μεγάλη και πολυτραγουδισμένη ιστορία της ανταρσίας.
Περιμένουμε το επόμενο και την ολοκλήρωση του πλοίου των Βίκινγξ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση