Αποστολέας Θέμα: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)  (Αναγνώστηκε 1081 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikiforosp

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Age: 19
  • modelclub.gr
Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« στις: Δεκεμβρίου 09, 2023, 12:54:33 πμ »
Edit: ωχ, πολύ σεντόνι βγήκε η ερώτηση, συνοπτικά:
Spoiler (hover to show)

Καλησπέρα σας,

Τελευταία έχω φάει ένα τρελό κόλλημα με τα τζιπ και θέλω να φτιάξω ένα στα χρώματα του Ελληνικού Στρατού, τετράχρωμη παραλλαγή και δε συμμαζεύεται - γύρω στο '95 το έχω στο μυαλό μου. Δε ξέρω ακόμα αν θα είναι Willys MB, M38A1 (βέβαια τσιμπημένο το σετ της AFV Club και δε το βρίσκω πουθενά), Ford M151 ή ίσως Mercedes 240GD (αν και απ'ότι είδα εδώ, το κιτ της Revell θέλει μπόλικες τροποποιήσεις για να είναι ακριβές... αν και ίσως να το πάρω τελικά και να πω "ε, σιγά τώρα", σταυρώστε με  ::glossa:: είναι ωραίο όχημα). Έχει η Tamiya ένα καλό Willys MB σε 1/35, και απ'ότι έχω ακούσει το M151A2 της είναι επίσης καλό (και υπάρχει πάντα και το Academy) οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί. Θα βγάλει και η Ace ένα Volkswagen Iltis σε 1/35 οπότε όλα καλά.

Το πρόβλημα είναι η φιγούρα που θέλω να συμπεριλάβω στο πρότζεκτ. Γουστάρω πολύ να βάφω φιγούρες γενικότερα, και θεωρώ ότι βελτιώνουν πολύ ένα όχημα, εξ'ου η επιμονή να βρω ανθρωπάκο να βάλω να το οδηγάει το ρημάδι. Προφανώς, δε φτιάχνει κανείς φιγούρες για τον ΕΣ συγκεκριμένα, οπότε σκόπευα να χρησιμοποιήσω Αμερικάνους από Βιετνάμ, ή κάτι τέτοιο... αλλά σε οδηγό Jeep, ή παρόμοιου οχήματος (είχανε και το MUTT στο Βιετνάμ τρομάρα τους) τίποτα δε βρίσκω. Αρχικά ήθελα να φοράει και καπέλο τζόκεϊ αντί για κράνος, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα ότι πολλά ζητάω :lol:

Και τα δύο κιτ της Tamiya (MB και M151A2) περιλαμβάνουν φιγούρες, αλλά αυτή στο MB είναι τελείως G.I., με το M41 Parsons jacket και τις γκέτες,  και νομίζω θα ήθελε πολύ δουλειά (ίσως και να μην σώζεται καθόλου, δεν ξέρω, αλλά όπως και να 'χει με την γλυπτική δεν το 'χω και δεν έχω όρεξη να το "βρω" τώρα) ενώ η φιγούρα που περιλαμβάνεται στο M151A2 είναι λίγο... παλιά φιγούρα Tamiya, καταλαβαίνετε (ή τουλάχιστον έτσι κρίνω από τις φωτογραφίες, συν το ότι δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τις πιο παλιές φιγούρες Tamiya, και το κιτ είναι του '83). Δεν βρίσκω καν καμιά φιγούρα Αμερικάνου Β'ΠΠ, με την M1943 στολή που άντε, είναι λίγο πιο κοντά στην μεταγενέστερη, Βιετνάμ κλπ.

Έχετε καμία ιδέα, λοιπόν, τι θα μπορούσα να κάνω για τον οδηγό του καημένου του τζιπ? Καμία φιγούρα/σετ φιγούρες που θα μπορούσαν να ταιριάζουν, με λίγο greenstuff και λίγο κόψε-ράψε ας πούμε? Σίγουρα μια επιλογή είναι να αγοράσω ένα σετ ρητινένια κεφάλια (πχ από Alpine Miniatures) για την φιγούρα του M151A2 (M1 κράνος, σωστά?) αλλά θα ήθελα και καμία άλλη επιλογή κατά προτίμηση, ειδικά αν αποφασίσω τελικά να πάρω κάποιο από τα άλλα οχήματα που ανέφερα (MB, 240GD, κλπ). Έχω επίσης βρει μια φιγούρα που νομίζω ταιριάζει ωραία, αλλά δυστυχώς είναι μέρος του M966 TOW της Academy, ένα κιτ το οποίο δε σκοπεύω να αγοράσω (και δε μ αρέσουν και τα Humvees).Όσοι έχετε έρθει αντιμέτωποι με τέτοιο πρόβλημα τι κάνατε?

Το έψαξα και εδώ στο φόρουμ αλλά δεν κατάφερα να βρω τίποτα - κάνα δυο πρότειναν τη χρήση φιγούρων από Βιετνάμ με διαφορετικά όπλα (G3 ή FN-FAL ξέρω γω) αλλά ως εκεί, τίποτα συγκεκριμένα για οδηγούς (φυσικά). Αν κάτι μου διέφυγε ή δεν έψαξα σωστά ζητώ συγγνώμη, είμαι τελείως καινούριος στο φόρουμ.

Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 3603
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 09, 2023, 09:32:59 πμ »
Πράγματι, εγώ που απολύθηκα από την αεροπορία το 1993, η στολή που φοράγαμε ήταν σε γενικές γραμμές πολύ κοντά στην αμερικάνικη του Βιετνάμ, αλλά σε μπλε χρώμα (ή σε μια ειδική παραλλαγή). Στο Στρατό Ξηράς απλά άλλαζε το χρώμα.

Μια εύκολη και φτηνή λύση είναι αυτό το σετ (δίνει και επιλογή τζόκεϊ εκτός από το κράνος Μ1).  Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις την εξάρτηση ανάλογα με το πόση ακρίβεια θέλεις να δώσεις. G3 μπορείς να βρεις σχετικά εύικολα π.χ. το συγκεκριμένα το έχω στο στοκ μου και είναι πολύ καλό.


Δεν θα μπω στη συζήτηση για το όχημα, επειδή δεν γνωρίζω καλά και επειδή υπάρχουν άλλοι εδώ που είναι πραγματικοί γνώστες. Πάντως νομίζω ότι willys jeep δεν υπήρχαν πια τη δεκαετία του 1990 (η αεροπορία είχε όμως ακόμη τα Ρόμελ, το VWType 181 (δεκαετίας 1960 και ας έμοιαζαν με το Kubelwagen) και Mercedes 240. Βέβαια στην αεροπορία είχαμε ακόμη  ελαφρά όπλα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όπως το Bren, το M1 και το M1A1 άρα δεν αποκλείω τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος nikiforosp

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Age: 19
  • modelclub.gr
Απ: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 09, 2023, 09:58:57 πμ »
Ευχαριστώ πολύ! Ειλικρινά απορώ πως μου ξέφυγε το συγκεκριμένο σετ, μια χαρά φαίνεται και είναι και οικονομικό.

Και μένα μου φαίνεται κουλό, αλλά ο πατέρας μ που απολύθηκε το '97 (αν θυμάμαι καλά) μου είπε ότι είχανε (όχι πολλά βέβαια, μερικά ψιλοπαρατημένα) αν και ίσως να τα μπερδεύει με τα M38(A1), πάντως εννοείται τα πιο πολλά ήταν Mercedes. Και στο pdf που έχει η LM Decals για το αντίστοιχο σετ decals, αναφέρεται αν θυμάμαι καλά ότι υπήρχαν Willys MBs στον στρατό μέχρι και δεκαετία του '90. Αλλά τέλος πάντων δε πειράζει και πολύ, εγώ ένα τζιπακι βαμμένο με τετράχρωμη παραλλαγή θέλω να φτιάξω στην τελική :lol: ας είναι και 80s.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Αποσυνδεδεμένος Peter75

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 102
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
Απ: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 09, 2023, 03:55:43 μμ »
Υπηρέτησα 1995 - '97 αεροπορία, νομίζω υπήρχε Willys σε κάποια μονάδα που υπηρέτησα
απ' ότι θυμάμαι αλλά μάλλον ήταν Μ38(Α1) και το χρησιμοποιούσαμε εντός μονάδας μόνο...🤔

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

  • ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Μηνύματα: 8294
  • Age: 54
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 10, 2023, 10:16:52 πμ »
Απολύθηκα 12/93 από μονάδα πρώτης γραμμής του ΕΣ. Από τζιπάκια σε μονάδες πρώτης γραμμής του ΕΣ δεκαετία 90, μπορείς να παίξεις στα σίγουρα μόνο με GD240, M151A1 και ελάχιστα Μ38Α1, που και αυτά τα τελευταία συνήθως δεν βγαίνανε σχεδόν καθόλου δρομολόγια εκτός στρατοπέδου. Τα Willys (Μ38) απλά ξέχνα τα γενικότερα για 90s και σίγουρα για μονάδες πρώτης γραμμής. Ίσως να υπήρχαν τίποτα ξεχασμένα σε μονάδες Αθήνας Θεσσαλονίκης ή κάποιων επαρχιακών πόλεων, αλλά πάντως όχι της μεθορίου.

Από πινακίδες σε αυτά που σου ανέφερα παραπάνω έπαιζαν οι κλασσικές πινακίδες του στρατού (μόνο νούμερο), και σε κάποια από τα νησιά του Αιγαίου υπήρχε το πρόθεμα "ΕΑ" πριν το νούμερο (Ενίσχυση Αστυνομίας).

Από βαψίματα στον ΕΣ το 95% ήταν με την παραφθαρμένη MERDC που χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα ο ΕΣ (η επονομαζόμενη Ελληνική), σχεδόν καθόλου ολοπράσινα και ένα 5% σε κάποια από τα νησιά του Αιγαίου κάποια (λίγα από τα οχήματα κάθε μονάδας) μπλέ, όσα δηλαδή έπρεπε να κυκλοφορούν συστηματικά εντός πόλεων (πχ ώνια, ταχυδρομείο, διοικητικά κλπ.).

Όσο αφορά τις στολές, το '93 τουλάχιστον, παίζανε κατά 90% οι Ελληνικής ραφής φαιοπράσινες, κατά ένα 5% οι τελευταίες αμερικάνικης ραφής φαιοπράσινες με ύφασμα "ψαροκόκκαλο" (τύπου βιετνάμ που λές κι εσύ) και κατά 5% οι Ελληνικής ραφής και παραλαγής από ύφασμα rip-stop. Αυτές τις είχαν μόνο μονάδες ειδικών δυνάμεων, στρατονόμοι και οι ΑΜίτες όλων των μονάδων, που ήταν στις πύλες των μονάδων. Και επίσης υπήρχε απόθεμα από τις τελευταίες στις αποθήκες των μονάδων, τις οποίες θα μας διένειμαν σε περίπτωση που θα γινόταν το μπάμ με τους απέναντι.

Για το πώς έμοιαζαν οι ελληνικής ραφής φαιοπράσινες, πάρε μια φωτό της αφεντομουτσουνάρας μου το καλοκαίρι του '93. Οι οδηγοί δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη στολή. Παράδειγμα κι εγώ που εκτός πολλών άλλων ήμουν και οδηγός.



Για την φιγούρα άρα, μπορείς να πάς στα σίγουρα με έναν οποιονδήποτε αμερικανό οδηγό από σέτ με θέμα Βιετνάμ, με φαιοπράσινη. Αναλόγως του όπλου/σώματος στο οποίο θέλεις να τον... κατατάξεις, θα φοράει είτε τζόκεϊ (το πολυπληθέστερο), είτα μπερέ (το λιγότερα συχνό), ενώ όλοι ανεξαρτήτως όπλου/σώματος, σε περιπτώσεις ένοπλης υπηρεσίας, ασκήσεων κλπ. κράνος με υφασμάτινο κάλυμμα ελληνικής παραλαγής. Αυτά (τα κράνη) του Βιετνάμ πάλι σου κάνουν μια χαρά την δουλειά σου.

Για την επιλογή του οχήματος η πιο εύκολη και σίγουρη λύση, από άποψη εύρεσης του κίτ (M38A1) και για να μην απαιτούνται τροποποιήσεις (GD240), μπορείς να πάς με ένα M151A1 που βρωμάει ο τόπος από κίτ και είναι και φτηνά.

Αυτά τα ολίγα  :mrgreen:

 ::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος nikiforosp

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Age: 19
  • modelclub.gr
Απ: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 10, 2023, 10:44:40 πμ »
Blitz ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, λογικά θα παίξω με M151A1 ναι (κρίμα γιατί ομορφουλι το Willys MB :( αν και δε με αποτρέπει κανείς απ' το να πάω πριν τα 90s :wink: ή να αναπαραστησω το ένα παρατημένο ψιλοσαράβαλο που θα υπήρχε σε κάνα στρατόπεδο στην κωλοπετεινίτσα, δεν έχω κανένα κόλλημα να τον έχω πρώτη γραμμή τον καψερο με το τζιπακι :wink: :wink: [αλλά μάλλον θα το ξεχάσω ναι]).

Δεν ήξερα ότι "αργήσανε" τόσο να υιοθετήσουν τις στολές με την παραλλαγή, ο πατέρας μ που υπηρέτησε λίγο αργότερα (τέλη 90s) τέτοια φορούσε. Βέβαια με σώζει και απ' το να κάτσω να βάφω τέτοια παραλλαγή σε 1/35 φιγουριτσα, πρέπει να είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα.

Για την ψευτοMERDC έχω βγάλει την άκρη και με τα χρώματα, και με το template (το οποίο έτσι κι αλλιώς αμφιβάλλω ότι ακολουθούνταν κατά γράμμα), όσο για τον οδηγό, μάλλον θα κινηθώ στο σετ της Master Box που πρότεινε ο κ Κωστής πιο πάνω (ίσως και κανένα κεφάλι Hornet, αναλόγως) αλλά για την φαιοπρασινη στολή, μήπως υπάρχει καμία πρόταση για χρώμα (σε Vallejo?) ή έχει να πέσει colour matching με το μάτι?

Τελευταία ερώτηση, υπάρχει κανένας λόγος για M151A1 και όχι Α2? Τα χρησιμοποιούσαν ακόμα τότε οι Αμερικανοί τα Α2 και μας στέλνανε μόνο τα παλιά? Νόμιζα το χαν γυρίσει στα Humvees (που, επί τη ευκαιρία, δεν πιάνει μια μπροστά στο humble τζιπακι κατ' εμέ  ::glossa::)

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος sluff

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 4057
  • Age: 47
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 10, 2023, 07:35:56 μμ »
Συμφωνω με τους προλαλησαντες,Willys MB μονο κανα παρατημενο σε μοναδα γ κυκλου,οποτε για δεκαετια 90 εχεις επιλογες,μερσεντες 240,M151 με πολλες φορες παραλλαγη βαμμενη με πινελο οπως να ναι και Μ38 σε ρολο εσωτερικο βοηθητικο.Το μερσεντες θελει τοσες πολλες μετατροπες που εγω προσωπικα μια φορα προσπαθησα και το παρατησα..Καλη επιτυχια και ανεβασε το προτζεκτ γιατι ειναι πολυ ενδιαφερον. ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος nikiforosp

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Age: 19
  • modelclub.gr
Απ: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 10, 2023, 10:11:11 μμ »
Ακόμα δυσκολεύομαι να αποχωριστώ την ιδέα του Willys MB - παρατημένο, με φουλ λερώματα και φθορά ίσως να είχε ενδιαφέρον έστω από πλευράς μοντελισμού, ακόμα κι αν δεν ήταν 100% "ιστορικά ακριβές"... βλ. φωτογραφίες στις οδηγίες της LM Decals (καλά, εδώ φαίνεται να είναι σε χωματερή-τύπου-κατάσταση, αλλά τέλος πάντων).

Σημαντικός παράγοντας και οι κριτικές των δύο κιτ Tamiya, το Willys MB τους είναι 10 χρόνια νεότερο από το M151A2 τους (το οποίο apparently έχει κάποιες ανακρίβειες - όχι ότι θα τις πρόσεχα, αλλά τώρα που ξέρω ότι υπάρχουν δε θα μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια), συν το ότι το Willys έχει διάφανα κομμάτια για τους προβολείς (και δεν έχω όρεξη να ψάχνω aftermarket) :(. Τι να πω, με "ψήνει" πιο πολύ το MB απ' το M151, τι να πω. Βλακώδη κολλήματα, ξέρω :roll:

Τέλος πάντων, ας αφήσουμε την ίσως αδικαιολόγητη μανία μου  με το Willys, μήπως τυχόν παρέλαβε ποτέ ο στρατός γερμανικά Mercedes τα οποία απλώς ξαναέβαψε (πράγμα που θα επέτρεπε την χρήση του κιτ της Revell out of the box)? Το έψαξα και δεν βρήκα κάτι, αλλά η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία, είναι ωραίο όχημα αν και δεν πρόκειται να μπλέξω με τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Θα ανεβάσω σίγουρα το πρότζεκτ μόλις το ξεκινήσω :D

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 3603
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 10, 2023, 10:17:45 μμ »
ʼμα θες να κάνεις ντε και καλά willys και μάλιστα ελληνικό γιατί δεν το κάνεις σε άλλη εποχή; Θα βρεις εδώ πολλές ωραίες ιδέες για αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikiforosp

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Age: 19
  • modelclub.gr
Απ: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 10, 2023, 10:27:36 μμ »
Πολύ σωστός βασικά, ίσως να πάω σε νωρίτερη εποχή έχεις δίκιο. Θα δω, δεν απορρίπτω πάντως το M151 (τη Mercedes δε με βλέπω όμως, εκτός άμα όπως είπα πήραμε τίποτα γερμανικές και τις ξαναβαψαμε απλώς)

Όσο και να πρήζω εγώ με το Willys ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες από όλους :D

Βρίσκω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι του μοντελισμού είναι συχνά τέτοιες επιλογές ρε παιδί μου ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 3603
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 10, 2023, 10:32:57 μμ »
Βρίσκω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι του μοντελισμού είναι συχνά τέτοιες επιλογές ρε παιδί μου
Έτσι είναι. Ξεκινάς να φτιάξεις κάτι που σου αρέσει ή απλά να χαλαρώσεις και μετά αρχίζεις τα είναι σωστό για την εποχή ο υποτύπος, είχε τρία μπουλόνια παραπάνω σε εκείνη την πλευρά, είναι σωστό το air condition, ποιο χρώμα να βάλω στις φωλεές του συστήματος προσγείωσης για το Δεκέμβριο του 1941 και πάει η χαρά, χάνεσαι σε όλα αυτά...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

  • ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Μηνύματα: 8294
  • Age: 54
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 11, 2023, 01:26:38 πμ »
...
αλλά για την φαιοπρασινη στολή, μήπως υπάρχει καμία πρόταση για χρώμα (σε Vallejo?) ή έχει να πέσει colour matching με το μάτι?
...
Color matching. Δες την φωτογραφία μου. ʼλλο ύφασμα το χιτώνιο, άλλο το παντελόνι = άλλο χρώμα το ένα, άλλο το άλλο = άλλος τρόπος ξεθωριάσματος από τα πλυσίματα το ένα, άλλος το άλλο. Τα υφάσματα/χρώματα ήταν ότι νά 'ναι.


...
υπάρχει κανένας λόγος για M151A1 και όχι Α2? Τα χρησιμοποιούσαν ακόμα τότε οι Αμερικανοί τα Α2 και μας στέλνανε μόνο τα παλιά?
...
Φλεβάρη '93 προσωπικά είδα Α2 στο 308ΠΕΒ προερχόμενα από Κόλπο, παραχώρηση από τους Αμερικάνους, που είχαν έρθει στο εργοστάσιο για επισκευή/βαφή. Εφόσον μιλάς γενικά για 90s παίζανε και Α2.


 ::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος sluff

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 4057
  • Age: 47
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 11, 2023, 09:07:10 μμ »
μήπως τυχόν παρέλαβε ποτέ ο στρατός γερμανικά Mercedes τα οποία απλώς ξαναέβαψε (πράγμα που θα επέτρεπε την χρήση του κιτ της Revell out of the box)? Το έψαξα και δεν βρήκα κάτι, αλλά η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία, είναι ωραίο όχημα αν και δεν πρόκειται να μπλέξω με τις απαραίτητες τροποποιήσεις.



Οχι οσο και να ηθελα να σου γραψω ναι..Ποτε ο ΕΣ δεν παρελαβε μεταχειρισμενα 240 απο γερμανια,ολα ειναι κατασκευης ελβο..

Αποσυνδεδεμένος nikiforosp

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Age: 19
  • modelclub.gr
Απ: Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 12, 2023, 09:33:37 μμ »
Update: Ευχαριστώ σε όλους για τις πληροφορίες, τελικά αποφάσισα να πάρω το M38A1 της AFV Club, που το βρήκα επιτέλους κάπου in stock, είναι και Willys και "ιστορικά ακριβές" για την εποχή, απ' όλα δηλαδή.

Όσο για τις φιγούρες (που είναι και ο λόγος που έφτιαξα αυτό το thread εξ'αρχής), λογικά θα χρησιμοποιήσω αυτό το σετ της Master Box που προτάθηκε πριν από λίγες μέρες.

Θα ποστάρω στα υπό κατασκευή όταν το αρχίσω, μην ανησυχείτε :lol:

Tags: