Edit: ωχ, πολύ σεντόνι βγήκε η ερώτηση, συνοπτικά:
Καλησπέρα σας,
Τελευταία έχω φάει ένα τρελό κόλλημα με τα τζιπ και θέλω να φτιάξω ένα στα χρώματα του Ελληνικού Στρατού, τετράχρωμη παραλλαγή και δε συμμαζεύεται - γύρω στο '95 το έχω στο μυαλό μου. Δε ξέρω ακόμα αν θα είναι Willys MB, M38A1 (βέβαια τσιμπημένο το σετ της AFV Club και δε το βρίσκω πουθενά), Ford M151 ή ίσως Mercedes 240GD (αν και απ'ότι είδα εδώ, το κιτ της Revell θέλει μπόλικες τροποποιήσεις για να είναι ακριβές... αν και ίσως να το πάρω τελικά και να πω "ε, σιγά τώρα", σταυρώστε με

είναι ωραίο όχημα). Έχει η Tamiya ένα καλό Willys MB σε 1/35, και απ'ότι έχω ακούσει το M151A2 της είναι επίσης καλό (και υπάρχει πάντα και το Academy) οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί. Θα βγάλει και η Ace ένα Volkswagen Iltis σε 1/35 οπότε όλα καλά.
Το πρόβλημα είναι η φιγούρα που θέλω να συμπεριλάβω στο πρότζεκτ. Γουστάρω πολύ να βάφω φιγούρες γενικότερα, και θεωρώ ότι βελτιώνουν πολύ ένα όχημα, εξ'ου η επιμονή να βρω ανθρωπάκο να βάλω να το οδηγάει το ρημάδι. Προφανώς, δε φτιάχνει κανείς φιγούρες για τον ΕΣ συγκεκριμένα, οπότε σκόπευα να χρησιμοποιήσω Αμερικάνους από Βιετνάμ, ή κάτι τέτοιο... αλλά σε οδηγό Jeep, ή παρόμοιου οχήματος (είχανε και το MUTT στο Βιετνάμ τρομάρα τους) τίποτα δε βρίσκω. Αρχικά ήθελα να φοράει και καπέλο τζόκεϊ αντί για κράνος, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα ότι πολλά ζητάω

Και τα δύο κιτ της Tamiya (MB και M151A2) περιλαμβάνουν φιγούρες, αλλά αυτή στο MB είναι τελείως G.I., με το M41 Parsons jacket και τις γκέτες, και νομίζω θα ήθελε πολύ δουλειά (ίσως και να μην σώζεται καθόλου, δεν ξέρω, αλλά όπως και να 'χει με την γλυπτική δεν το 'χω και δεν έχω όρεξη να το "βρω" τώρα) ενώ η φιγούρα που περιλαμβάνεται στο M151A2 είναι λίγο... παλιά φιγούρα Tamiya, καταλαβαίνετε (ή τουλάχιστον έτσι κρίνω από τις φωτογραφίες, συν το ότι δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τις πιο παλιές φιγούρες Tamiya, και το κιτ είναι του '83). Δεν βρίσκω καν καμιά φιγούρα Αμερικάνου Β'ΠΠ, με την M1943 στολή που άντε, είναι λίγο πιο κοντά στην μεταγενέστερη, Βιετνάμ κλπ.
Έχετε καμία ιδέα, λοιπόν, τι θα μπορούσα να κάνω για τον οδηγό του καημένου του τζιπ? Καμία φιγούρα/σετ φιγούρες που θα μπορούσαν να ταιριάζουν, με λίγο greenstuff και λίγο κόψε-ράψε ας πούμε? Σίγουρα μια επιλογή είναι να αγοράσω ένα σετ ρητινένια κεφάλια (πχ από Alpine Miniatures) για την φιγούρα του M151A2 (M1 κράνος, σωστά?) αλλά θα ήθελα και καμία άλλη επιλογή κατά προτίμηση, ειδικά αν αποφασίσω τελικά να πάρω κάποιο από τα άλλα οχήματα που ανέφερα (MB, 240GD, κλπ). Έχω επίσης βρει μια φιγούρα που νομίζω ταιριάζει ωραία, αλλά δυστυχώς είναι μέρος του M966 TOW της Academy, ένα κιτ το οποίο δε σκοπεύω να αγοράσω (και δε μ αρέσουν και τα Humvees).Όσοι έχετε έρθει αντιμέτωποι με τέτοιο πρόβλημα τι κάνατε?
Το έψαξα και εδώ στο φόρουμ αλλά δεν κατάφερα να βρω τίποτα - κάνα δυο πρότειναν τη χρήση φιγούρων από Βιετνάμ με διαφορετικά όπλα (G3 ή FN-FAL ξέρω γω) αλλά ως εκεί, τίποτα συγκεκριμένα για οδηγούς (φυσικά). Αν κάτι μου διέφυγε ή δεν έψαξα σωστά ζητώ συγγνώμη, είμαι τελείως καινούριος στο φόρουμ.
Ευχαριστώ πολύ!