ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Armor/AFV: Γενική συζήτηση-Reference

Φιγούρα-οδηγός τζιπ Ελληνικού Στρατού? (1/35)

<< < (2/3) > >>

nikiforosp:
Blitz ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, λογικά θα παίξω με M151A1 ναι (κρίμα γιατί ομορφουλι το Willys MB :( αν και δε με αποτρέπει κανείς απ' το να πάω πριν τα 90s :wink: ή να αναπαραστησω το ένα παρατημένο ψιλοσαράβαλο που θα υπήρχε σε κάνα στρατόπεδο στην κωλοπετεινίτσα, δεν έχω κανένα κόλλημα να τον έχω πρώτη γραμμή τον καψερο με το τζιπακι :wink: :wink: [αλλά μάλλον θα το ξεχάσω ναι]).

Δεν ήξερα ότι "αργήσανε" τόσο να υιοθετήσουν τις στολές με την παραλλαγή, ο πατέρας μ που υπηρέτησε λίγο αργότερα (τέλη 90s) τέτοια φορούσε. Βέβαια με σώζει και απ' το να κάτσω να βάφω τέτοια παραλλαγή σε 1/35 φιγουριτσα, πρέπει να είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα.

Για την ψευτοMERDC έχω βγάλει την άκρη και με τα χρώματα, και με το template (το οποίο έτσι κι αλλιώς αμφιβάλλω ότι ακολουθούνταν κατά γράμμα), όσο για τον οδηγό, μάλλον θα κινηθώ στο σετ της Master Box που πρότεινε ο κ Κωστής πιο πάνω (ίσως και κανένα κεφάλι Hornet, αναλόγως) αλλά για την φαιοπρασινη στολή, μήπως υπάρχει καμία πρόταση για χρώμα (σε Vallejo?) ή έχει να πέσει colour matching με το μάτι?

Τελευταία ερώτηση, υπάρχει κανένας λόγος για M151A1 και όχι Α2? Τα χρησιμοποιούσαν ακόμα τότε οι Αμερικανοί τα Α2 και μας στέλνανε μόνο τα παλιά? Νόμιζα το χαν γυρίσει στα Humvees (που, επί τη ευκαιρία, δεν πιάνει μια μπροστά στο humble τζιπακι κατ' εμέ  ::glossa::)

Ευχαριστώ!

sluff:
Συμφωνω με τους προλαλησαντες,Willys MB μονο κανα παρατημενο σε μοναδα γ κυκλου,οποτε για δεκαετια 90 εχεις επιλογες,μερσεντες 240,M151 με πολλες φορες παραλλαγη βαμμενη με πινελο οπως να ναι και Μ38 σε ρολο εσωτερικο βοηθητικο.Το μερσεντες θελει τοσες πολλες μετατροπες που εγω προσωπικα μια φορα προσπαθησα και το παρατησα..Καλη επιτυχια και ανεβασε το προτζεκτ γιατι ειναι πολυ ενδιαφερον. ::thumbleft::

nikiforosp:
Ακόμα δυσκολεύομαι να αποχωριστώ την ιδέα του Willys MB - παρατημένο, με φουλ λερώματα και φθορά ίσως να είχε ενδιαφέρον έστω από πλευράς μοντελισμού, ακόμα κι αν δεν ήταν 100% "ιστορικά ακριβές"... βλ. φωτογραφίες στις οδηγίες της LM Decals (καλά, εδώ φαίνεται να είναι σε χωματερή-τύπου-κατάσταση, αλλά τέλος πάντων).

Σημαντικός παράγοντας και οι κριτικές των δύο κιτ Tamiya, το Willys MB τους είναι 10 χρόνια νεότερο από το M151A2 τους (το οποίο apparently έχει κάποιες ανακρίβειες - όχι ότι θα τις πρόσεχα, αλλά τώρα που ξέρω ότι υπάρχουν δε θα μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια), συν το ότι το Willys έχει διάφανα κομμάτια για τους προβολείς (και δεν έχω όρεξη να ψάχνω aftermarket) :(. Τι να πω, με "ψήνει" πιο πολύ το MB απ' το M151, τι να πω. Βλακώδη κολλήματα, ξέρω :roll:

Τέλος πάντων, ας αφήσουμε την ίσως αδικαιολόγητη μανία μου  με το Willys, μήπως τυχόν παρέλαβε ποτέ ο στρατός γερμανικά Mercedes τα οποία απλώς ξαναέβαψε (πράγμα που θα επέτρεπε την χρήση του κιτ της Revell out of the box)? Το έψαξα και δεν βρήκα κάτι, αλλά η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία, είναι ωραίο όχημα αν και δεν πρόκειται να μπλέξω με τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Θα ανεβάσω σίγουρα το πρότζεκτ μόλις το ξεκινήσω :D

Kostis Pap:
ʼμα θες να κάνεις ντε και καλά willys και μάλιστα ελληνικό γιατί δεν το κάνεις σε άλλη εποχή; Θα βρεις εδώ πολλές ωραίες ιδέες για αυτό το θέμα.

nikiforosp:
Πολύ σωστός βασικά, ίσως να πάω σε νωρίτερη εποχή έχεις δίκιο. Θα δω, δεν απορρίπτω πάντως το M151 (τη Mercedes δε με βλέπω όμως, εκτός άμα όπως είπα πήραμε τίποτα γερμανικές και τις ξαναβαψαμε απλώς)

Όσο και να πρήζω εγώ με το Willys ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες από όλους :D

Βρίσκω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι του μοντελισμού είναι συχνά τέτοιες επιλογές ρε παιδί μου ::glossa::

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση