ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Βάψιμο,Χρώματα & Βερνίκια

;;;;;;;;;

(1/2) > >>

Νίκος:
Φίλοι μου για σας.
Κάποιοι μοντελστές χρησιμοποιούν την τεχνική του ασταρόματος, με υγρό σόκο surfaser 1000. Στην περίπτωση αυτή το surfaser, δεν πρέπει να είναι αραιωμένο; Με τι διαλυτικό και σε τι αναλογία; Και όταν ψεκάζεται, πόση πίεση θέλει; Σας ευχαριστώ για κάθε απάντηση.   

dsk:
ο Περικλής στο παρακάτω βιντεο,
 

(πήγαινε στο 11¨01)  για τον 1200 Mr. Surfacer,

χρησιμοποιει αραίωση με 50% leveling thinners και 15 PSI.

nasos77:

Το διαλυτικό για το συγκεκριμένο προϊόν ειναι το lacquer thinner. Έχει η TAMIYA και η GUNZE. Σε καταστήματα σιδηρικων και χρωμάτων υπάρχει και της BODY.

Η αναλογία είναι περίπου 5 μέρη χρώματος με 6 μέρη διαλυτικό. Αλλά προσοχή… η αναλογία ποικίλει… πρέπει να δοκιμάσεις. Ο τρόπος που γίνεται αυτή η δοκιμη αναλύεται διεξοδικά σε μια σειρά από μικρά βίντεο που θα βρεις στο κανάλι της ιστοσελίδας στο youtube. Εδώ που άνοιξες το νήμα σου πρώτο πρώτο… περί χρωμάτων…videos. Δες και τα 9 επεισόδια. Αναφέρεται στα χρώματα αλλά θα σου λυθούν πολλές απορίες.

Ψάξε και μέσα στο furom θα βρεις πολλές ανάλογες ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους.
Κάνε αναζήτηση…
  ::salut::

Kostis Pap:
Προτιμώ να ασταρώνω με υγρό στόκο σε σπρέι Mr. Surfacer 1000 ή 1500, παρά να μπλέκω με αραιώσεις και διαλυτικά και να έχω να καθαρίσω μετά τον αερογράφο από τον υγρό στόκο. Είναι ακριβότερη λύση αλλά νομίζω ότι αξίζει το έξτρα κόστος.

Νίκος:
Σας ευχαριστώ όλους. Οι απαντήσεις σας, ήταν πολύ διαφωτιστικές.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση