Καλημέρα φίλοι μου!
Η εβδομάδα 13 αφιερώθηκε στους τροχούς, στάδιο 17 των οδηγιών (αφορά στους μπροστινούς τροχούς, αλλά και οι πίσω κατασκευάζονται με το ίδιο μοτίβο).

Δοκιμάστηκαν διάφορες τεχνικές και σειρές συναρμολόγησης πριν καταλήξω σε μια (για μένα) βέλτιστη προσέγγιση, την οποία και παρουσιάζω πιο διεξοδικά παρακάτω, μιας και, όπως κατάλαβα, είμαι ο πρώτος στο φόρουμ που καταπιάνομαι με ακτινωτούς τροχούς της MFH. Ας σημειώσω ότι οι ακτινωτοί τροχοί των Pocher Classic μου φαίνονται παιχνιδάκι μπροστά σ' αυτούς εδώ. Ξεκινάμε λοιπόν:
Οι πλήμνες έχουν στα δύο άκρα τους σημειωμένα τα σημεία που πρέπει να ανοιχτούν τρύπες για να υποδεχτούν τις ακτίνες. Με τρυπανάκι 0,6 mm ανοίγονται τρύπες πλάγια, περίπου στην υποδεικνυόμενη γωνία:

Αφού στερεωθούν στεφάνη και πλήμνη στο jig που δίνει το κιτ, οι εσωτερικές ακτίνες τοποθετούνται με ελάχιστη CA στο άκρο που χώνεται στην πλήμνη. Αφού συμπληρωθεί το πρώτο επίπεδο ακτίνων εισάγονται εύκολα από την πλευρά της στεφάνης οι θηλές και στερεώνονται στην κατάλληλη θέση πάλι με ελάχιστη CA. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετείται το δεύτερο επίπεδο εσωτερικών ακτίνων. Στη συνέχεια τοποθετείται και η βαλβίδα (άνοιγμα οπής 0,9 mm):

Οι εξωτερικές ακτίνες τοποθετούνται με την θηλή ήδη περασμένη, καθώς το εξωτερικό τους άκρο «χάνεται» μέσα στη στεφάνη και είναι δύσκολο να το πετύχουμε απ' έξω. Μετά την συμπλήρωση του πρώτου εξωτερικού επιπέδου αφαιρούμε την στερέωση της πλήμνης στο jig για να αποφύγουμε τυχόν άπλωμα της CA κατά την εισαγωγή του τελευταίου επιπέδου ακτίνων.

Στο τέλος στερεώνονται τα άκρα των ακτίνων στην στεφάνη με σταγόνες CA απ' έξω και τα προεξέχοντα από την στεφάνη άκρα των εσωτερικών ακτίνων κόβονται με πένσα. Τα λάστιχα φοριούνται χωρίς δυσκολία. Παραθέτω εικόνες από τα διάφορα στάδια από την συμπλήρωση ενός τροχού. Με τις παύσεις μεταξύ διαδοχικών σταδίων, η κατασκευή ενός τροχού παίρνει περίπου μια μέρα.

Tην εβδομάδα 14 ολοκληρώθηκε κι αυτή η κατασκευή με την τοποθέτηση των τροχών, των καπό και των λάστιχων στις δέστρες, :

Και οι καθιερωμένες φωτογραφίες του μοντέλου στο κουτί του:

Περισσότερες φωτό και αξιολόγηση του κιτ στα τελειωμένα. Χίλια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας αυτούς τους 4 μήνες! Να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!