Αποστολέας Θέμα: Ερωτήσεις από έναν αρχάριο!!  (Αναγνώστηκε 979 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Ερωτήσεις από έναν αρχάριο!!
« στις: Απρίλιος 02, 2023, 03:25:40 πμ »
Καλησπέρα  ::salut::
Παρακολουθώ το φόρουμ σας, πολλά χρόνια χωρίς να ήμουν μέλος αλλά με έχει βοηθήσει αρκετά. Με ενα μόνο μοντέλο στην κατοχή μου κι αυτό όχι τελειωμένο θεωρουμαι αρχάριος. Καθώς αποφάσισα να το τελειώσω.   ( Hachette Τιτανικός) (ναι το φτιάχνω χροοονιαααα) έχω κάποιες απορίες:

1) Το άσπρο χρώμα του καραβιού έχει κιτρινίσει και σε σημείο που εχει μπει βερνίκι και σε περίπτωση που δεν έχω βάλει πχ στις βαρκες. Διορθώνεται καπως αυτο;

2) Σε περίπτωση που κιτρινησε απο το βερνίκι αν το ξαναβαψω και δεν βάλω βερνίκι πειράζει;

3) Έχω βάψει το καράβι με ματ χρώματα απο humbrol. Αλλά ήθελα να μου βγεί ημιγυαλιστερο.Μπορω χωρίς να το βάψω ξανά με ενα βερνίκι σατινε κι οχι ματ να πετυχω μια κάποια γυαλαδα;

4) Επειδή διάβασα σε σας οτι τα ακρυλικά χρώματα δεν κιτρινίζουν μπορώ να βάψω ακρυλικό χρώμα πάνω στο ήδη υπάρχον enamel? Με πινέλο πάντα εννοώ για το άσπρο χρώμα που προείπα.

5) Στο μοντέλο υπάρχει μια γραμμή κίτρινη μεταξύ άσπρου και μαύρου χρώματος Δεν έπιανε η μπογιά με τίποτα με πολλά χέρια πέρασμα. Κάτι εναλλακτικό όπως πχ μια ταινία αυτοκόλλητη στο ίδιο χρώμα ή που να βάφεται υπάρχει; Αλλιώς πως θα μπορούσα να το βαψω; Σχεδόν ακουμπάει το μαύρο και το κίτρινο πάνω σ'αυτό δεν πιάνει η μπογιά!

Σας ζητώ συγγνώμη για το κατεβατο!! Ανυπομονώ για τις απαντήσεις σας και ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Ερωτήσεις από έναν αρχάριο!!
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 02, 2023, 11:47:00 πμ »
 ::hi::

Aπαντήσεις στις ερωτήσεις σου:
1) Το άσπρο χρώμα της εποχής, ΔΕΝ ήταν άσπρο, αλλά κιτρίνιζε (πολύ) ελαφρά. Οπότε μπορείς να το αφήσεις και έτσι. Αν επιμένεις να το "διορθώσεις", θα πρέπει να το ξαναβάψεις.
2) Όχι
3) Ναι
4) Ναι. Προτίμησε χρώματα της Vallejo, ή ΑΚ 3rd Generation που δουλεύονται πολύ καλά με πινέλο.
5) Βάψε το σημείο της γραμμής πρώτα με κάποιο ανοικτό γκρί και στη συνέχεια με άσπρο και όταν στεγνώσει (θα πρέπει να στρώσει ομοιόμοφα, δηλαδή θα χρειαστούν κάμποσα χέρια), μετά βάφεις την κίτρινη λωρίδα.

Ελπίζω να απαντήθηκαν οι ερωτήσεις σου..... Καλή συνέχεια!!!! ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 02, 2023, 08:01:00 μμ »
Επανέρχομαι με ερωτήσεις αφού αποφάσισα να διορθώσω το λευκο χρώμα με ακρυλικό. Επειδή δεν εχω ασχοληθεί με ακρυλικά χρώματα.
1) Πρέπει να προσέξω κατι; Πρέπει να αγοράσω διαλυτικό οπως στα enamel; Μετα το βάψιμο μπαίνει βερνίκι πάνω από την βαφή; Και αν ναι ποιο βερνίκι μου προτείνετε;

2) Αν έχω βάψει το μισο καραβι με enamel χρώματα και το άλλο μισό με ακρυλικά θα φαίνεται διαφορά;

3) Στην προηγούμενη απάντηση του dimitris 72 στο 5 σε ακρυλικό ποιο συγκεκριμένο γκρί να βαλω σαν πρώτο πέρασμα για να πιάσει το κιτρινο μετα; Οσα έχω δει ειναι σκουρα γκρι. Γνωρίζετε κάποιο κωδικό και μαρκα;

4) για να αποφύγω μελλοντικό κιτρίνισμα στο μοντέλο μου, αυτο που λετε σε άλλο thread με τις τρεις σταγονες μπλε μεσα στο λευκο ισχύει και πρέπει να το κανω και στα ακρυλικά χρώματα;

5) Στα ακρυλικά εχω επιλογές για ματ, σατινε και γκλος;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων ξαννααα 😊

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 02, 2023, 11:17:11 μμ »
1) Τα ακρυλικά, είναι δύο ειδών: Νερού (π.χ. Vallejo, ΑΚ 3 Generation) και χημικού διαλύτη (Gunze, Tamiya, AK Real). Καλύτερα για πινέλο, είναι αυτά του νερού - τα άλλα, είναι εξαιρετικά για αερογράφο, αλλά με το πινέλο είναι προβληματικά.... Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να προσθέσεις λίγο Flowing Improver (θα το βρεις σε καταστήματα καλλιτεχνικών). Βερνίκι φυσικά και μπορείς να βάλεις: Οποιοδήποτε ακρυλικό θα κάνει τη δουλειά.
2) Όχι, αρκεί να μη μπλέξεις το ίδιο χρώμα (π.χ. άσπρο) δύο εταιριών στο ίδιο ή κοντινό σημείο του μοντέλου (καμία εταιρία δεν βγάζει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο χρώμα με κάποια άλλη).
3) Υπάρχουν πάνω από 10 κωδικοί ανοιχτών γκρι σε όλες τις εταιρίες χρωμάτων. Η ακριβής απόχρωση δεν παίζει ρόλο, αφού θα το χρησιμοποιήσεις για να "πιάσει" καλύτερα το άσπρο πριν από το κίτρινο. Προσωπικά, θα χρησιμοποιούσα είτε Silver Grey, είτε Sky Grey, είτε Ivory.
4) Δεν το γνωρίζω. Τα ακρυλικά βερνίκια πάντως είναι πιο ανθεκτικά στο κιτρίνισμα (αλλά λιγότερο ανθεκτικά σε προστασία) από τα enamel.
5) Όχι πάντα - εξαρτάται από την απόχρωση και την εταιρία... Αν θέλεις να αλλάξεις τη στιλπνότητα κάποιου χρώματος, χρησιμοποιείς το ανάλογο βερνίκι. ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 02, 2023, 11:27:46 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μολις ξεκινήσω το βάψιμο αν έχω καποια απορια θα σας ξαναενοχλησω. Χίλιαα ευχαριστωω!!! 🙂

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 29, 2023, 12:31:13 πμ »
Επανηλθα με νέα ερώτηση που δεν βρίσκω απάντηση τουλάχιστον για ξύλινο μοντέλο και όχι πλαστικό.
Επειδή τα έχω κάνει χάλια απο παλιά τα χρώματα του καραβιού μου ρθε να τα αλλάξω. Να φύγουν ολα τα enamel και να βαφτεί ξανά με ακρυλικά της Vallejo. Π.χ το καφεμπορντο κατω κατω στο καραβι να το βάψω κεραμύδι. Το θέμα είναι οτι βαφω χύμα πάνω από το παλιό enamel χρώμα η πρέπει να το ξεβαψω;
Υπάρχει τρόπος να το ξεβαψω με κάποιο υλικό; Λογικά το άσπρο και μαύρο θα είναι εύκολο να βαφτει από πάνω το αγχος ειναι για το μπορντό χρώμα.

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 29, 2023, 10:53:01 πμ »
Όσον αφορά στο βάψιμο, τα ξύλινα με τα πλαστικά έχουν μόνο μία διαφορά: την προετοιμασία του υλικού για να δεχτεί το χρώμα: Το μεν ξύλο θέλει βελατούρα για να μην απορροφήσει το χρώμα, ενώ για το πλαστικό ένα αστάρι είναι αρκετό. Συνεπώς,εφόσον είναι ήδη βαμμένο το μοντέλο σου, απλώς το περνάς από πάνω. ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 29, 2023, 03:56:20 μμ »
Δεν έχει σημασία αν το προηγούμενο χρώμα ειναι πιο σκούρο από αυτο που θελω να βαλω; Η θα χρειαστεί μόνο πολλα χέρια; Εχω βάλει στο παλιό χρώμα το 73 της Humbrol και θέλω να περάσω από πάνω το 70909 vermillion red της Vallejo θα έχω πρόβλημα με αυτο;

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 29, 2023, 07:33:15 μμ »
Δεν έχει σημασία αν το προηγούμενο χρώμα ειναι πιο σκούρο από αυτο που θελω να βαλω; Η θα χρειαστεί μόνο πολλα χέρια; Εχω βάλει στο παλιό χρώμα το 73 της Humbrol και θέλω να περάσω από πάνω το 70909 vermillion red της Vallejo θα έχω πρόβλημα με αυτο;

Λογικά, όχι.... ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 29, 2023, 08:20:20 μμ »

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 29, 2023, 09:17:23 μμ »
Από τη στιγμή που πας απο enamel σε ακρυλικά, ΔΕΝ θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
Το μόνο που θα σε δυσκολέψει είναι αν έχεις σκούρο υπόστρωμα και θες να βάψεις με πιο ανοιχτό χρώμα. Εκεί θα χρειαστείς περισσότερα χέρια απ'οτι με ένα ανοιχτού χρώματος αστάρι ή χρώμα.
 ::salut:: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 04, 2023, 01:06:40 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Μου ήρθαν τα χρώματα και είμαι αρχάριος με τα ακρυλικά. Αγόρασα ένα thinner acrylic της humbrol κάνει για να διαλύσω τα ακρυλικά της Vallejo η έκανα πατατα; Να βάλω αυτό η νερο απο την βρύση. Ποσες σταγόνες χρώμα και πόσες νερό η thinner χρειάζεται; Τέλος μετά πως ξεπλενω τα πινέλα; :?

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 04, 2023, 07:28:09 πμ »
Απλό νεράκι κάνει και ακόμη καλύτερα απεσταγμένο.
Το thinner acrylic είναι γι αραίωση των χρωμάτων της
Humbrol  για χρήση στον αερογράφο.
Αραιώνεις τόσο ώστε να στρώνουν χωρίς πινελιές, εάν
χρησιμοποιείς πινέλο αλλιώς χρειάζεσαι το διαλυτικό τους
και retarder ( δεν τα ψεκάζω προσωπικά, μόνο με πινέλο ).
Όπως το έγραψες, τα ξεπλένεις στη βρύση με απορυπαντικό πιάτων.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 26, 2024, 05:45:43 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!
Επανήλθα με τις τελευταίες ερωτήσεις μου. Το καράβι μετα κόπων και βασάνων τελειωσε.
Έχω δύο τελευταίες ερωτησεις:
1) Στο όνομα του Τιτανικού περνώντας το μαύρο χρώμα έσβησα το χρυσαφί χρώμα του. Αν το περάσω αντί με χρώμα με ανεξίτηλο μαρκαδόρο χρυσό στα γράμματα και μετα ενα βερνίκι να μην ξανασβησει θα κανει δουλειά;

2) Ψάχνω στο διαδίκτυο για να βρω βιτρίνα για το καραβι για να μην σκονιζεται και ολες είναι μικρές και μη βολικές. Γνωρίζεται απο που θα μπορούσα να αγοράσω κάποια μεγαλη απο κάποιο μαγαζί που να χωράει ο Τιτανικός;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!! :D

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 26, 2024, 05:46:37 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!
Επανήλθα με τις τελευταίες ερωτήσεις μου. Το καράβι μετα κόπων και βασάνων τελειωσε.
1) Στο όνομα του Τιτανικού περνώντας το μαύρο χρώμα έσβησα το χρυσαφί χρώμα του. Αν το περάσω αντί με χρώμα με ανεξίτηλο μαρκαδόρο χρυσό στα γράμματα και μετα ενα βερνίκι να μην ξανασβησει θα κανει δουλειά;

2) Ψάχνω στο διαδίκτυο για να βρω βιτρίνα για το καραβι για να μην σκονιζεται και ολες είναι μικρές και μη βολικές. Γνωρίζεται απο που θα μπορούσα να αγοράσω κάποια μεγαλη απο κάποιο μαγαζί που να χωράει ο Τιτανικός;

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 26, 2024, 09:22:59 μμ »
1. Δεν θα έχεις πρόβλημα.
2. Οι περισσότεροι φτιάχνουν από πλέξιγκλας.
Ενας πολύ καλός είναι ο "the red dot".  ::arrowred:: https://www.instagram.com/thereddotlaser?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2U7Gm1z9_7Hm_KiBoKIPuCSzKZzg9U9WeRrceg8TsJWfxubYtcIdWdJnk_aem_Abym3Yb9jaPAzcSSnTvAX-onf8HY3LOIf3c3Qj5Q-LgMoUfoTCNQ3mPjCWHLq-TLGWxMsep9KTCPaftisTkem0kP

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 26, 2024, 09:48:35 μμ »
Λίγο μακριά πέφτει η Παλλήνη απο εμένα. Θα δω αν στέλνουν και στο σπίτι αλλιώς θα επανέλθω με τυχόν αλλα καταστήματα προς Περιστερί μεριά αν έχετε να μου προτείνετε.

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 27, 2024, 12:54:33 μμ »
Πολύ θα θέλαμε μερικές φωτογραφίες από την προσπάθειά σου!
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 27, 2024, 01:02:01 μμ »
Ευχαρίστως!!! Αλλά δεν ξερω πως στέλνουν φωτογραφίες. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;

Αποσυνδεδεμένος DIORAMER

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 27, 2024, 06:04:13 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!

Acryliworks  στο  Μεταξουργείο, Μυλλέρου 49-51, ΔΕ-ΠΑ κλείνει στις 1600.
Φίλε έχω γυρίσει δεκάδες μαγαζιά και αυτός είναι ο φθηνότερος από όλους
ΤΑ ΠΥΡΑΥΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 27, 2024, 08:06:27 μμ »
Eυχαριστω πολύ dioramer. Θα πάρω και απο εκεί μια προσφορά γιατί θα μπει μεγάλο μοντέλο μέσα και οι καιροί είναι δύσκολοι για ακριβά πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος DIORAMER

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 27, 2024, 08:29:34 μμ »
 ::hi:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 28, 2024, 11:43:21 πμ »
Eυχαριστω πολύ dioramer. Θα πάρω και απο εκεί μια προσφορά γιατί θα μπει μεγάλο μοντέλο μέσα και οι καιροί είναι δύσκολοι για ακριβά πράγματα.

Εχω πάρει σχετικά φθηνό καπάκι πλέξι για
βάση και είχε γρατσουνιές. Απλά το αναφέρω.

Αποσυνδεδεμένος DIORAMER

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 28, 2024, 04:34:53 μμ »
Εχω πάρει σχετικά φθηνό καπάκι πλέξι για
βάση και είχε γρατσουνιές. Απλά το αναφέρω.
Γιατί δεν του είπες κάτι? Εδώ μέσα από ότι βλέπω είσαι πολύ επικοινωνιακός

Tags: