Ωραία ιδέα.
Προφανώς δεν φτιάχνεις γειτονιά, αλλά μια αυλή από αυτές που όλοι οι γύρω των 60 θυμόμαστε και μάλλον δεν υπάρχει πλέον καμμιά στην Ελλάδα.
Υπάρχουν πολλές παλιές Ελληνικές ταινίες που είχαν σαν χώρο γυρισμάτων μια τέτοια αυλή.
Συνήθως ήται ισόγειες απλές κατασκευές. Αν υπήρχε ένα σπίτι στον πάνω όροφο αυτό συνήθως ήταν του "πλούσιου" ιδιοκτήτη.
Ολόκληρες οικογένειες ζούσαν στα συνήθως μονόχωρα ισόγεια σπιτάκια.
Τεχνικά δεν έχω άποψη. Πάντως τα κάγκελα ήταν συνήθως μια απλή ξύλινη κατασκευή. Το ωραίο "μεταλλικό" στοιχείο που έχεις επιλέξει μοιάζει πολύ "ακριβό" για την περίσταση.
Αυτά τα σπίτια είχαν σχετικά λίγο φως. Μια απλή λάμπα συνήθως κιτρινωπής απόχρωσης. Λογικά κάπως έτσι θα πρέπει να "φωτίσεις" τα εσωτερικά των σπιτιών.
Για πηγή φωτός στην αυλή έχω τις αμφιβολίες μου. Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις θα υπήρχε, δεν νομίζω πως ήταν ο κανόνας.
Αυτά προς το παρόν.
Όσο έρχονται οι αναμνήσεις θα τα λέμε.
Πάντως σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να τις θεωρήσεις ως υπόδειξη.