Από όσο θυμάμαι, τυπώνεις χρηστικά αντικείμενα, όπου το χρώμα πρέπει να πιάσει πολύ γερά για να μη φύγει με τη χρήση, δηλαδή το αντίθετο από το μοντελισμό ("μην αγγίζετε"). Οπότε δεν μπορώ να σου δώσω ακριβείς πληροφορίες για κάτι που δεν έχω ασχοληθεί. Σε γενικές οδηγίες ισχύουν τα παρακάτω.
Στο αστάρι πάμε από το πιο χοντρό (λιγότερους βαθμούς πχ 500) στο πιο ψιλό (πχ 1500). Το αστάρι μπορούμε να το τρίψουμε ελαφρά αν μας φαίνεται απαραίτητο.
Ο χρόνος στεγνώματος μεταξύ των χεριών χρώματος εξαρτάται από τα χρώματα που χρησιμοποιείς. Ακολούθησε τις οδηγίες της συσκευασίας. Συνήθως είναι καλύτερα να έχουν στεγνώσει καλά αλλά δες τις οδηγίες. Για να τριφτούν αστάρι, χρώμα ή βερνίκι πρέπει να έχουν στεγνώσει πάρα πολύ καλά, δηλαδή να έχει περάσει όχι το όριο για δεύτερο χέρι αλλά το όριο της τελικής αντοχής (συνήθως οι οδηγίες δίνουν αυτά τα δύο χρονικά όρια).
Το κάθε χέρι χρώμα μπορούμε να το τρίψουμε ελαφρά με ένα πολύ ψιλό και υγρό ντουκόχαρτο (2000 και άνω) πάλι αν μας φανεί απαραίτητο και αν θέλουμε να είναι εξαιρετικά λεία η επιφάνεια. Δεν τρίβουμε το τελευταίο χέρι. Αν το τρίψουμε θα χρειαστεί το ειδικό γυάλισμα που λες με κάποια γυαλιστική κρέμα. Συχνά μπορεί να είναι καλύτερο ένα τρίψιμο με καθαρό βαμβακερό ύφασμα. Αν στο τέλος περαστεί βερνίκι, τότε αυτό θα δώσει την τελική γυαλάδα, όπως συνέβη με την περίπτωση που λες.