Καλός ήρθες στην παρέα φίλε μου σου εύχομαι και εγώ καλές κατασκευές να έχεις. Συνεχίζοντας τις συμβουλές που σου δίνουν οι φίλοι παραπάνω εγώ σου προτείνω να διαλέξεις ένα μοντέλο χωρίς πολλές λεπτομέρειες και μπιχλιμπιδια για αρχή 72αρη αγόρασε τα χρώματα με το διαλυτικό τους (θα σου έλεγα ότι αγοράσεις να είναι της ίδιας μάρκας ) πάρε ένα στόκο και δύο βερνίκια ένα gloss για να βάλεις τα σήματα και ένα matt για το τελικό φινίρισμα και ξεκινά .
Επίσης πολύ βασικό είναι οπωσδήποτε ένα μοντέλο δοκιμών ότι πιο φθηνό βρεις το οποίο θα το έχεις πάντα δίπλα σου θα κάνεις τις δοκιμές σου και μετά θα τις εφαρμόζεις στο κύριος μοντέλο.
Μην φορτώνεις για αρχή άλλο το κεφάλι σου με πληροφορίες (ασταρια lucker thiner κλπ κλπ) που όντως είναι χρήσιμες για το χόμπυ μας αλλά το μόνο που σου κάνουν τώρα είναι να σε μπερδεύουν παρά να σε βοηθάνε και ξεκινά και θα δεις ότι όσο προχωράς τόσο θα έρχονται και θα κολλάνε όλα αυτά τα οποία βλέπεις και ακούς.

*Δεν ξέρω εάν θα ξεκινήσεις με αερογραφο η πινέλο η απόφαση είναι δικιά σου να ξέρεις πάντως ότι τα καλύτερα χρώματα για πινέλο κατά γενική ομολογία είναι τα humbrol υπάρχουν και ένα δύο μάρκες ακόμα αλλά δεν τις βρίσκεις εύκολα τουλάχιστον στην Αθήνα , για τον αερογραφο τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα αφού υπάρχουν αρκετές επιλογές σε μάρκες για να διαλέξεις.