ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Sci-Fi/Space

Bandai 1/144 "ZAKU II" (0008653)

(1/1)

trelomontelakias:
Από όταν έμαθα ότι υπήρχαν ήθελα να φτιάξω ένα αλλά τα μεταφορικά ήταν απαγορευτικά και οι τιμές στο ebay πολύ τσιμπημένες...
Όταν είδα όμως ότι αυτά τα "vintage" κιτ ήταν διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και σε νορμάλ τιμές δε μπορούσα να αντισταθώ.

Το κιτ είναι του 1980 το λέει και στα sprue αλλά είναι rebox του 90κάτι με βάση το scalemates. Eίναι άβαφο αν και το πλαστικό έχει ένα πράσινο χρώμα και χρειάζεται κόλλα.Η κατασκευή δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά επειδή έχει αρκετές λειτουργικές αρθρώσεις θέλει λίγο προσοχή για να λειτουργούν στο τέλος. Το αριστερό του χέρι το κόλλησα 10 φορές και δεν έλεγε να κάτσει, είναι τώρα με superglue και δεν γυρνάει. Το πλαστικό είναι ανθεκτικό στη "μαλακή" κόλλα και ευαίσθητο στη πιο σκληρή και θέλει προσοχή.Το βάψιμο είναι πολύ πρόχειρο με πινέλο γιατί το "εργαστήριο" είναι παροπλισμένο αρκετό καιρό και επειδή ήθελα να το τελειώσω γρήγορα. Τα χέρια πόδια κεφάλι είναι humbrol 120 το οποίο είναι 95% ίδιο με το πλαστικό του κιτ και έκανε το βάψιμο δύσκολο, το σώμα ειναι humbrol 30 , το backpack στη πλάτη humbrol 163, το μάυρο είναι gunze H77 και το κόκκινο Η3. Έχει και σπρέυ μάυρο εμπορίου που έκανα ένα ψέκασμα αλλά και μαρκαδοράκι για σκίτσο.Η χαρτοταινία ήταν και αυτή πολυκαιρισμένη και δεν κόλλαγε σωστά, διόρθωσα πολλά σημεία με το πινέλο. Δεν είναι πολύ καλό το ξέρω αλλά έχει το γενικό σχήμα και χρώματα και φαίνεται ωραίο στο ράφι από μια απόσταση. Θα ήθελα να φτιάξω άλλο ένα πιο προσεγμένο τόσο στη κατασκευή όσο και στο βάψιμο και τόσο οικονομικό που είναι το κιτ μπορεί να το κάνω και σύντομα.Μπορεί να πάρει και κάποιες λίγες πόζες:Στο ράφι και πάμε για άλλα:

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση