Αποστολέας Θέμα: GWH 1/48 F-15I Ra am  (Αναγνώστηκε 1346 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
    • IG: iceman_models
GWH 1/48 F-15I Ra am
« στις: Μαΐου 20, 2021, 06:03:55 μμ »
Καλησπέρα σας,

Το συγκεκριμένο είναι ένα project που ξεκίνησα όσο περίμενα να στεγνώσουν τα βερνίκια στο F16. Μέχρι στιγμής έχουν βαφτεί μόνο το cockpit και τα καθίσματα, το κυρίως χρώμα είναι μαύρο XF-1 ανοιγμένο με λίγο γκρι. Για αρχή τα πετάλια και το μέρος που πατάνε οι πιλότοι βάφτηκαν με jet exhaust για να γίνει λίγο chipping.

Το κιτ δείνει χαλκομανίες για τις οθόνες, ωστόσο επείδή δεν θα τοποθετηθούν πιλότοι, βάφτηκαν με γυαλιστερό μαύρο και αργότερα θα περαστούν με clear πράσινο για να βγάλουν μία πρασινάδα.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω πολλές φωτογραφίες του F 15I, οπότε οι διακόπτες βάφτηκαν με βάση τα F 15C και F 15E. Μόνο Το μόνο που ίσως αλλάξω χρώμα είναι το ταψί κάτω από τον σωλήνα οξυγώνου του πιλότου.
Οι λεπτομέριες έγιναν πάλι με enamel χρώματα και οδοντογλυφίδα.

Τέλος θα ήθελα να μου προτίνετε ένα χρώμα wash για να περάσω πάνω στο μαύρο.
Θάνος

IG: iceman_models

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
Απ: GWH 1/48 F-15I Ra am
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 20, 2021, 07:51:41 μμ »
καλή αρχή και καλή συνέχεια.ωραίο θέμα.θα το παρακολουθώ στενά :mrgreen: :mrgreen:

επίσης αν θέλεις κάνε και ένα μίνι review κατά την κατασκευή να δούμε πως είναι σαν κιτ (εφαρμογή , λεπτομέρειες , οπλισμος κλπ)

το πιλοτήριο στα f-15i νομίζω (δεν είμαι σίγουρος ) οτι είναι γκρι σκούρο και όχι μαύρο όπως τα f-15e.

κάπου το είχα διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι που.

αν θέλεις ψάξτο λίγο παραπάνω

::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 20, 2021, 07:59:01 μμ »
καλή αρχή και καλή συνέχεια.ωραίο θέμα.θα το παρακολουθώ στενά :mrgreen: :mrgreen:

επίσης αν θέλεις κάνε και ένα μίνι review κατά την κατασκευή να δούμε πως είναι σαν κιτ (εφαρμογή , λεπτομέρειες , οπλισμος κλπ)

το πιλοτήριο στα f-15i νομίζω (δεν είμαι σίγουρος ) οτι είναι γκρι σκούρο και όχι μαύρο όπως τα f-15e.

κάπου το είχα διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι που.

αν θέλεις ψάξτο λίγο παραπάνω

::keep_mod::

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Αν είναι θα ανεβάσω φωτογραφίες από τις καρτέλες

Το κοκπιτ από τις λίγες φωτογραφίες που βρήκα ήταν μαύρο είχαν κάποιες και οι οδηγίες

https://images.app.goo.gl/3isS1d11b6zFTPB16

Θάνος

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 20, 2021, 08:28:59 μμ »
τι να σου πω ..είναι και αυτοί οι Ισραηλινοί .....κάνε ένα στεγνό πινέλο με ένα σκούρο γκρι και πιστεύω είσαι κομπλέ.αυτό θα έκανα (...και θα κάνω στο δικό μου όταν έρθει η ώρα) και δεν θα ασχολούμουν παραπάνω :wink: :wink:.

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 20, 2021, 08:36:13 μμ »
τι να σου πω ..είναι και αυτοί οι Ισραηλινοί .....κάνε ένα στεγνό πινέλο με ένα σκούρο γκρι και πιστεύω είσαι κομπλέ.αυτό θα έκανα (...και θα κάνω στο δικό μου όταν έρθει η ώρα) και δεν θα ασχολούμουν παραπάνω :wink: :wink:.

Πράγματι εδώ φωτογραφίες για οπλισμό δεν βρίσκεις εύκολα....

ίσως το κάνω έτσι και δεν βάλω wash

Τι τύπο χρώματος να χρησιμοιήσω, δεν το έχω ξανακάνει;
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 20, 2021, 10:18:54 μμ »
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το στεγνό πινέλο είτε λάδι ζωγραφικής, είτε ακρυλικό χρώμα από αυτά που χρησιμοποιούνται για βάψιμο μινιατούρας είτε enamel. Απλά αν σκοπεύεις να κάνεις wash (που κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται), θα πρέπει να προσέξεις μην σου σηκώσει το χρώμα του στεγνου πινέλου...

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 20, 2021, 10:46:27 μμ »
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το στεγνό πινέλο είτε λάδι ζωγραφικής, είτε ακρυλικό χρώμα από αυτά που χρησιμοποιούνται για βάψιμο μινιατούρας είτε enamel. Απλά αν σκοπεύεις να κάνεις wash (που κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται), θα πρέπει να προσέξεις μην σου σηκώσει το χρώμα του στεγνου πινέλου...

Οκ Ευχαριστώ πολύ!
Αν είναι θα δοκιμάσω τι με βολεύει σε κάποιο κομμάτι.
Wash έλεγα να κάνω γιατί ίσως κατάφερνα να πετύχω τα σημεία που ασπρίζει το χρώμα και δεν είναι σε άκρα.

Και έτσι όπως είναι μου αρέσει απλα δεν υπάρχει αντίθεση
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 03, 2021, 01:55:21 μμ »
Καλησπέρα,

Τελικά η παλαίωση έγινε χρησιμοποιώντας μολύβια νερού, ενώ οι οθόνες περάστηκαν με πρασινωπό γυαλιστερό βερνίκι.

Επίσης βάφτηκαν και τα καθύσματα.

Θάνος

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 03, 2021, 02:07:48 μμ »
Ωραία δουλειά στο κοκπιτ ! Αναμένω τη συνέχεια !

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 03, 2021, 02:10:58 μμ »
Ωραία δουλειά στο κοκπιτ ! Αναμένω τη συνέχεια !

Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 03, 2021, 07:13:47 μμ »
Πολύ καλό αναμένω και εγώ την συνέχεια .

Αποσυνδεδεμένος LEFTERIS1979

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 04, 2021, 01:23:17 πμ »
Μια πρόταση. Αν κάτω από το μαύρο έχει απευθείας πλαστικό η γκρι ασταρι μπορεί με το κοπιδι να ξύσεις τη μπογιά από τα κουμπιά της κονσόλας και να τα αναδείξεις. Στο δεξί χέρι του συγκυβερνήτη υπάρχει αρκετή λεπτομέρεια που μπορείς να τονίσεις. Διαφορετικά στεγνο πινέλο η βάψιμο με οδοντογλυφίδα. Ωραίο φινίρισμα στα καθίσματα και τις πλευρικές κονσόλες.

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 04, 2021, 01:46:32 πμ »
Μια πρόταση. Αν κάτω από το μαύρο έχει απευθείας πλαστικό η γκρι ασταρι μπορεί με το κοπιδι να ξύσεις τη μπογιά από τα κουμπιά της κονσόλας και να τα αναδείξεις. Στο δεξί χέρι του συγκυβερνήτη υπάρχει αρκετή λεπτομέρεια που μπορείς να τονίσεις. Διαφορετικά στεγνο πινέλο η βάψιμο με οδοντογλυφίδα. Ωραίο φινίρισμα στα καθίσματα και τις πλευρικές κονσόλες.

Σε ευχαριστώ πολύ για την ιδέα. Η αλήθεια είναι πως το πρόσεξα αφού ανέβασα τις φωτογραφίες και έβαψα ξανά τα κουμπιά του συγκυβερνητη.
Θα δοκιμάσω την τεχνική σε ορισμένα σημεία που δεν μπορούν να βαφτούν!

Πολύ καλό αναμένω και εγώ την συνέχεια .

Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 05, 2021, 09:38:43 μμ »

Ήρθε η στιγμή του πρώτου mini review, όσο προχωράει η κατασκευή θα γίνουν κι άλλα!!!!Στο πρώτο θα κάνω κάποιες συγκρίσεις με παρεμφερή κομμάτια είτε ρητίνης είτε της Kinetic, συγχωρέστε με εάν είναι ελλιπές είναι το 5ο διαφορετικό κιτ της 1 48 που πιάνω στα χέρια μου....

Λίγα λόγια για το κιτ:

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 και βασίζεται σε tool του 2013, ενώ είναι το πρώτο αεροσκάφος της γενιάς του Strike Eagle που παρουσίασε η GWH. Το κουτί του είναι αρκετά ογκώδες και περιέχει 48 καρτέλες ανοιχτού γκρι πλαστικού, 1 διάφανου, 1 PE και 2 καρτέλες χαλκομανιών. Το μεγάλο πλήθος οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε κομμάτι του εξοπλισμού του αποτελείται από την δικιά του καρτέλα. Το πλαστικό είναι σχετικά μαλακό (από το λίγο τρίψιμο μέχρι στιγμής), ενώ σε ορισμένα κομμάτια υπάρχουν θέματα χύτευσης. Οι οδηγίες του είναι αναλυτικές, δεν μπορώ να εκφράσω άποψη ακόμα για τις χαλκομανίες, ωστόσο νομίζω ότι δεν κολλάνε τόσο καλά.

Το πριτσίνωμα είναι πλήρες και οι γραμμές πολύ καθαρές. Η θέση που μπαίνει το αερόφρενο φαίνεται να έχει ικανοποιητική λεπτομέρια, εαν αυτό μείνει ανοικτό. Ωστόσο οι φωλιές των τροχών είναι σχετικά απλές, ενώ δεν παρέχονται επιπλέον κομμάτια γι'αυτές. Στην τέταρτη φωτογραφία φαίνεται μία γραμμή που έχει αφήσει το καλούπι, πιστεύω πως για κιτ τέτοιου budget (80+ Μ.Ο. τιμής πώλησης) το συγκεκριμένο είναι ανεπίτρεπτο.

Οι εισαγωγές έχουν κάποια injector pins, ενώ η εφαρμογή τους είναι σχετικά καλή, με εξαίρεση την μία εκ των δύο, δεν ξέρω αν είναι θέμα μόνο του δικού μου κιτ όμως (μπορεί να έρθει κομπλέ όμως). Για το μπροστά μέρος δίνεται η επιλογή 2 διαφορετικών θέσεων.

Το κιτ περιέχει ολόκληρους τους κινητήρες, εξωτερικά δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη λεπτομέρια και δεν δίνεται επιλογή ανοικτών πάνελ, ούτως ώστε να φαίνονται (προσωπικά δεν θα τους βάψω). Οι εξαγωγές τους για πλαστικές είναι αρκετά λεπτομερείς!!

Οι τροχοί και αυτοί είναι αρκετά λεπτομερείς για πλαστικά κομμάτα, ωστόσο σε ένα άλλο Forum διάβασα πως οι διαστάσεις τους έχουν λάθη. Στις φωτογραφίες γίνεται σύγκριση με τους αντίστοιχους της Reskit.

Τα σκέλη των τροχών είναι αρκετά καλά, καλωδιώσεις θα προστεθούν αργότερα (τουλάχιστον θα το προσπαθήσω) με σύρμα    μολύβδου, που περιμένω να μου έρθει.

Από εξοπλισμό το συγκεκριμένο κιτ φέρει: 4x gbu 12, 3x gbu 38, 1x gbu 31, 1x agm 142, 1x agm 130a, aaq 13, axq 14, aaq 14, 2x python 4, 2x aim 120b και 2 υποπτερυγικές δεξαμενές.

Οι python και οι amraam αποτελούνται από ένα κομμάτι. Ο amraam είναι πιο λεπτομερής (και φέρει λεπτομέριες από την μεριά της ζεύξης) από αυτόν της Kinetic και έχει επίσης και πιο λεπτά πτερύγια.

Πιο λεπτομερή είναι και τα ατρακτίδια

AAQ 14

AAQ 13

gbu 12

gbu 38

gbu 31

To κιτ φέρει και ορισμένα κομμάτια άλλων εκδόσεων για το κοκπιτ, αλλά και για τους τροχούς. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής του σε F 15E, του λείπει το AN/AAQ-33 Sniper Pod και ο οπλισμός, βέβαια φέρει τον κεντρικό πυλώνα που ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ στο F15 E #L4822 και το σωστό εμπρόσθιο μέρος του ανεμιστήρα των κινητήρων, όλες οι άλλες καρτέλες είναι ίδιες.

Σε γενικές γραμμές είναι πολύ λεπτομερές κιτ, ωστόσο κάποια θεματάκια όπως αυτά που ανέφερα πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε κιτ αυτής της τιμής, ίσως και να είναι λίγο overpriced, δεν έχω πιάσει F 15 άλλων εταιριών και δεν είμαι ο κατάλληλος να το κρίνω, ίσως στο μέλλον να μπορώ να το κάνω για τώρα δεν σκοπεύω να φτιάξω άλλο F 15. Σε επόμενο επεισόδιο θα γίνει σύγκριση συναρμολογημένων GBU 12 και GBU 38 της GWH, Kinetic και Eduard, GBU 31 της GWH και Kinetic καθώς και σχόλια πάνω στην κατασκευή.

Ας ελπίσουμε να γίνει η έκθεση στην Τεχνόπολη, για να γνωρισούμε και από κοντά και να μπορέσετε να το δείτε, μαζί με τα F16 εννοείται.

Θάνος

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 08, 2021, 09:38:30 μμ »
έχει ωραία πράγματα μέσα στο κουτί και εννοείται οτι θα βάλεις τους popeye 8) 8)
κρίμα να έχει όμως τέτοια θέματα εφαρμογής,με τέτοια τιμή ....ελπίζω να μην έχεις τα θέματα που αντιμετώπισα εγω με ένα f-15 της academy :?

επίσης ελπίζω να μην έχω τέτοια θέματα στο su-35 της G.W.H. που πήρα , γιατί και εγώ το χρυσοπλήρωσα :? :?

καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 08, 2021, 09:44:56 μμ »
έχει ωραία πράγματα μέσα στο κουτί και εννοείται οτι θα βάλεις τους popeye 8) 8)
κρίμα να έχει όμως τέτοια θέματα εφαρμογής,με τέτοια τιμή ....ελπίζω να μην έχεις τα θέματα που αντιμετώπισα εγω με ένα f-15 της academy :?

επίσης ελπίζω να μην έχω τέτοια θέματα στο su-35 της G.W.H. που πήρα , γιατί και εγώ το χρυσοπλήρωσα :? :?

καλή συνέχεια

Ναι δυστυχώς πολλά θέματα για τα λεφτά του. Ήθελα να βάλω τους Popeye αλλά διάβασα πως πλέον δεν τους φοράνε τα F 15I. Θα δω όμως έχω μέχρι τότε. Σίγουρα θα τους φτιάξω όμως.
Θάνος

Tags: