Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση βαψίματος μοντέλου  (Αναγνώστηκε 878 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Santourtzis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Ερώτηση βαψίματος μοντέλου
« στις: Μάιος 17, 2021, 04:47:13 μμ »
Καλησπέρα, έχω ένα μοντέλο της Revell στην κλίμακα 1:72, το Supermarine Spitfire Mk V και έχω τα εξής χρώματα:ocean grey,dark green, medium grey και black.Μπορείτε να μου αριθμήσετε την σειρά προτεραιότητας των χρωμάτων;

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Ερώτηση βαψίματος μοντέλου
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 17, 2021, 05:23:41 μμ »
Ο γενικός κανόνας είναι να ξεκινάμε από το ανοιχτότερο χρώμα και βαθμιαία να προχωράμε προς το πιο σκούρο.  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Santourtzis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 19, 2021, 01:36:16 μμ »
Από ότι καταλαβαίνω να ξεκινήσω με 1 ocean grey, 2 medium sea grey 3 dark green.Μαύρο να περάσω στο τέλος ή δεν θα βγει ωραίο; Γιατί στις οδηγίες δεν το αναφέρει.Είναι το πρώτο μου μοντέλο για αυτό ρωτάω τόσα.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 19, 2021, 02:56:45 μμ »
΄Οπως είπε και ο Δημήτρης, ξεκινάς από τα ανοιχτότερα χώματα προς τα σκουρότερα. Η σειρά που είπες είναι σωστή. Το μαύρο που λένε οι οδηγίες είναι μόνο για τα πτερύγια της έλικας και τους τροχούς. Μπορείς να βάλεις λεπτή κίτρινη λωρίδα στις άκρες των φτερών, μετά από μασκάρισμα. Φυσικά για να βάψεις το καμουφλάζ θα πρέπει να έχεις τελειώσει την βαφή και συγκόλληση του εσωτερικού.
Αραιωμένο μαύρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για σκιάσεις, αλλά καλύτερα άστο για τώρα και όταν αποκτήσεις αρκετή εμπειρία το επιχειρείς.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 19, 2021, 08:27:58 μμ »
Από ότι καταλαβαίνω να ξεκινήσω με 1 ocean grey, 2 medium sea grey 3 dark green.Μαύρο να περάσω στο τέλος ή δεν θα βγει ωραίο; Γιατί στις οδηγίες δεν το αναφέρει.Είναι το πρώτο μου μοντέλο για αυτό ρωτάω τόσα.
Δες τα παρακάτω δύο βίντεο από το κανάλι μας στο YouTube. Θεωρώ πως θα σου λυθούν πάρα πολλές απορίες. Παρόλα αυτά, ότι θέλεις ρωτάς :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Tags: