Εκπληκτική δουλειά,ψιλοζηλεύω!!
Να σαι καλά Στάθη, σε ευχαριστώ πολυ!!
Εξαιρετική δουλειά,ειδικά στο folding system τα έδωσες όλα...είναι σαν το πραγματικό να ξέρεις..και επίσης χαίρομαι για την υπομονή σου που έφτιαξες ακόμα και τη ράβδο συγκράτησης των πτερύγων!
Ευχαριστώ και πάλι Αλέξανδρε!! Αφού το βάψιμο εκ των πραγμάτων αργούσε, είπα να τα δώσω όλα στο κατασκευαστικό. Ο μηχανισμός αναδίπλωσης δεν είναι τέλειος, έγινε πιο απλοϊκός σε σχέση με τον πραγματικό, αλλά για τα δικά μου δεδομένα είναι αποδεκτός κι έτσι.
Για να μάθουμε κάτι και σήμερα, θα το βάψεις πρώτα άσπρο και μετα το βασικό, για να έχεις κάτι σαν φωτίσματα από κάτω ανάλογα τη στρώση που θα ψεκάσεις στο βασικο, Η υπάρχει κάποιος άλλος λόγος ; πχ chipping ;
Κατά τα άλλα, νομίζω οτι η κατασκευή τα σπάει !
Να σαι καλά dsk!! Σε ευχαριστώ πολύ!! Το λευκό, όπως περιέγραψε και ο Μάνος (Blitz-x) θα βαφτεί πρώτο για να υπάρχει κατάλληλο υπόστρωμα για το ανοιχτόχρωμο πορτοκαλοκόκκινο. Σε όλα τα ανοιχτά χρώματα , κίτρινα , πορτοκαλί, κόκκινα πάντα βάφω λευκό από κάτω και η τελική απόχρωση βγαίνει σωστή.
Πριν 8-10 χρόνια είχα φτιάξει ένα Red Arrows Hawk της Airfix. Είχα βρει το κατάλληλο κόκκινο μετά από δοκιμές σε λευκό χαρτί και το ψέκασα απ' ευθείας στο γκρι πλαστικό. Όταν στέγνωσε, η απόχρωση ήταν άλλη από αυτή που είχα στο χαρτί. Οπότε συνέχισα το βάψιμο και αν θυμάμαι καλά είχα ψεκάσει σύνολο 7-8 στρώσεις χρώματος. Αν δεν ήταν βαθιές οι γραμμώσεις της Airfix δεν θα φαίνονταν καν από τα πολλές στρώσεις από κόκκινο που έπεσαν μέχρι να μου αρέσει το χρώμα. Αν είχα βάψει με λευκό πρώτα, το κόκκινο θα ήταν έτοιμο με 1-2 ελαφρές στρώσεις και μόνο.
Πολύ όμορφη η δουλειά σου σε αυτό το ασχημόπαπο! Πραγματικά από τα λίγα ελικόπτερα που θέλω να φτιάξω. Καλά βαψίματα.
Να σαι καλά The Saint!! Σε ευχαριστώ πολύ. Σε κάποιο από τα επόμενα (ίσως Βρετανικό Wessex) θέλω να κόψω και την ουρά να την κάνω σπαστή. Είναι εντυπωσιακό ελικόπτερο, παρά την ασχήμια του.
Για να αποδοθεί με τη σωστή του τονικότητα το πορτοκαλί (και όχι πιο μουντό) και για να μην χρειαστούν πολλά χέρια
ΜΦΧ
Το αυτό ακριβώς!
Πολύ ωραία δουλειά στις προσθήκες υπερλεπτομέρειας.
Να σαι καλά Κώστα!! Σε ευχαριστώ πολύ!!