να ρωτήσω καθότι δεν το έχω ξαναδοκιμάσει : μπαίνω στο χρωματοπωλείο και ζητάω απλά διαλυτικό πολυουρεθάνης ; ή υπάρχουν διαφορές ανά εταιρία πχ. πυκνότητα σύσταση κλπ. ; Tamiya δηλαδή γιατί είναι πιο "ελαφρύ" ; μη πάρω τίποτα άλλο και παιξει καμιά πατάτα.
να ρωτήσω και τη χαζομάρα μου : αφού τα διαλύει όλα μπορείς να αναμίξεις πχ. ακρυλικό και έναμελ αραιώνοντάς τα με διαλυτικό πολυουρεθάνης ; ή θα έχουμε ναπάλμ ; 
Βασίλη (
@GRmodeler), τα διαλυτικά πολυουρεθάνης (χρωματοπωλείου) είναι γενικότερα αρκετά πιο δραστικά από τα μοντελιστικά laquer thinners. Παρόλα αυτά είναι μια χαρά για χρήση και στον μοντελισμό. Η διαφορά από προιόν σε προιόν και από εταιρία σε εταιρία, έγκειται κυρίως στην πτητικότητα του διαλύτη, άρα και στους χρόνους στεγνώματος. Στην περίπτωση μας, μας βολεύουν μάλλον οι σχετικά γρήγοροι διαλύτες, γιατί όσο πιο πολύ μένει υγρό πάνω στο μοντέλο το χρώμα, άρα και ο διαλύτης, τόσο πιο πολύ κινδυνεύουμε να "δαγκώσει" περισσότερο απ' όσο πρέπει στο πλαστικό και να δημιουργήσει ελαφρώς σαγρέ επιφάνεια

Πολύ καλά και δοκιμασμένα από αρκετούς μοντελιστές συμπεριλαμβανομένου κι εμού, είναι τα διαλυτικά 740, 741 και 742 της ελληνικής
Body. Επίσης η ίδια έχει εξαιρετικά αστάρια και απίστευτο σπρέυ με υφή, για επικάλυψη πρό βαφής, βομβών σε αεροπλάνα και αντιολισθητικών επιφανειών σε άρματα.
Όσο για την ανάμειξη λάκερ με έναμελ, δε το έχω δοκιμάσει και ούτε πρόκειται
ΜΦΧ