Αποστολέας Θέμα: Τι σπρέι να πάρω;  (Αναγνώστηκε 1682 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Cycleman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Τι σπρέι να πάρω;
« στις: Μαρτίου 09, 2021, 02:39:09 πμ »
Παίδες καλημερα.

Είχα ανοίξει ένα θέμα για αερογραφο και τα παιδιά μου είπαν ότι τελικά γι αυτό που θέλω να κάνω δεν τον χρειάζομαι τόσο. Μου είπαν 2 3 πράγματα αλλά μετά από διάβασμα ειπα να ρωτησω δυο 3 πράγματα.

Εγώ τυπώνω πλαστικά pla οχι να τα βλέπω αλλά για χρήση. και θέλω κάποια Απλα να τα βερνικώσω ή εάν οχι βερνικι ότι άλλο ώστε να αντέξουν στον χρονο.... και αλλά να τα βάψω όσο το δυνατόν πιο εύκολα...χωρίς τριψιματα και τέτοια. Εάν χρειάζεται και primer χωρίς τρίψιμο και αυτο δεκτό.

Εκανα το λάθος και βιάστηκα. Πήρα τα εξής
https://www.skroutz.gr/s/27015837/Acrylicos-Vallejo-Hobby-Paint-Spray-White-264g-400ml.html
https://www.skroutz.gr/s/27016659/Acrylicos-Vallejo-Acrylic-Satin-Varnish-400ml.html
https://www.skroutz.gr/s/20181524/Motip-Dupli-Σπρέι-Βερνίκι-Σατινέ-2K-400ml.html?from=account_favorites

Δεν ξερω εάν το βερνικι σε σπρέι Vallejo μπορεί να πιάσει στο πλαστικό αμέσως. Δοκίμασα βερνικι νυχιών...τα ακριβά είχαν αποτέλεσμα αλλά στεγνώνουν αργά και είναι ακριβά γτ θέλω για αρκετά μεγάλες επιφάνειες...20εκ. Το σπρέι βερνικι motip είναι 2κ και από ότι διάβασα μόλις σπάσεις και το 2ο στοιχείο έχει ζωη κάτι ώρες που και πάλι δεν ξερω εάν κάνει δουλειά. Έχει κανείς γνώμη ;

Και κάποιες απορίες...
Ειδα την εταιρία rust oleum αλλά δεν ειδα Ελλάδα κάποιος να τα πουλάει. Ξέρει κανείς;
Ειδα κάποια που λένε primer and paint...αυτά μετά θέλουν τρίψιμο;
Υπάρχει χρωμα και βερνικι σε ένα σπρέι;
Tο Vallejo λευκό που παράγγειλα σε κάποια ελληνικά μαγαζιά λέει ασταρι και χρωμα....ισχύει η οχι;

Αυτά για αρχη

Αποσυνδεδεμένος hellenicopter

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη...
  • A.S.A.P.: As Scale As Possible
    • Hellenicopter
Απ: Τι σπρέι να πάρω;
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 09, 2021, 09:08:45 πμ »
Καλημέρα,
Σου έστειλα ακόμα ένα ΠΜ, τσέκαρέ το.Για αντοχή στον χρόνο ίσως το ίδιο το πλαστικό (PLA) να μην είναι ενδεδειγμένο. Νομίζω για αντοχή στον χρόνο (υπεριώδεις και πολλά χημικά) το καλύτερο ίσως να είναι το PET.
Το 2Κ νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή από την λίστα που ανέφερες.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Cycleman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 09, 2021, 04:15:51 μμ »
σε ευχαριστώ.

κάποιος άλλος φίλος μήπως έχει κάποια άλλη γνώμη να μου πει;

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 09, 2021, 04:59:09 μμ »
Εξαρτάται τι εννοείς αντοχή. Για αντοχή στις καιρικές συνθήκες πρέπει να τα βάψεις με οποιοδήποτε χρώμα ή με βερνίκι UV (ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες). Για αντοχή στο πιάσιμο θέλεις ένα πολύ γερό αστάρι, κατά προτίμηση ουρεθάνης (urethane), και μετά χρώμα. Αλλά και πάλι δύσκολα θα κρατήσει το χρώμα για συχνό πιάσιμο. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε σπρέι και για τις δύο περιπτώσεις σε όλα τα χρωματοπωλεία. Για αντοχή στη θερμότητα ή σε κρούση, θέλεις άλλο υλικό. Μπορείς να βρεις πάρα πολλές πληροφορίες στο all3d.

Αποσυνδεδεμένος Cycleman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 09, 2021, 05:43:45 μμ »
είναι απαραίτητο το τρίψιμο στο ασταρωμα;

θα με βοηθούσε να μου προτείνεις ασταρι,χρωμα και βερνίκι για πιάσιμο και uv για να τα παραγγειλω μεσω ιντερνετ.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 09, 2021, 11:10:21 μμ »
Το τρίψιμο βοηθάει να πιάσει καλύτερα το αστάρι αλλά δεν είναι εντελώς απαραίτητο. Βοηθάει λίγο κι ένα απλό πλύσιμο με νερό και υγρό πιάτων ή με φωτιστικό οινόπνευμα. Ούτε αυτό είναι απαραίτητο.
Θα σου προτείνω από αστάρια της Gunze (Mr. Surfacer κλπ.), τα οποία έχω δοκιμάσει σε PLA και πιάνουν πολύ καλά. Για χρώμα πάνω στο αστάρι νομίζω ότι είναι καλό ότι και να βάλεις. Έχω δοκιμάσει ένα σπρέι χρώμιο αλλά δεν θυμάμαι την μάρκα (μάλλον minos) κι έπιασε πάρα πολύ καλά. Η Leroy Merlin έχει και minos αλλά και rustoleum - primer, χρώματα και βερνίκια UV. Νομίζω ότι εκεί θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι.

Αποσυνδεδεμένος Cycleman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 10, 2021, 12:56:17 πμ »
Φίλε σε ευχαριστω

Της Gunze που λες δεν με βολεύει γιατί είναι μικρή ποσότητα σε σχεση με την τιμή και είναι σε πινέλο. Πχ κάτι βάζα που θέλω να φτιάξω με διάφορες γραμμώσεις θα ναι μανίκι και ασύμφορο. Εάν ξερεις τπτ σε σπρέι ασταρι να προτείνεις!

Αποσυνδεδεμένος hellenicopter

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη...
  • A.S.A.P.: As Scale As Possible
    • Hellenicopter
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 10, 2021, 06:06:13 μμ »
Καλησπέρα,
Η Gunze έχει αστάρια και σε σπρέυ, ψάξε και θα βρεις να μην βάζω συνδέσμους καταστημάτων στο μήνυμα (θα σου στείλω και ΠΜ).

Για 3Δ εκτύπωση συχνά καλό είναι το 500άρι που "ισοπεδώνει" σχετικά την διαστρωμάτωση και έχει πολύ καλή πρόσφυση (ψιλοβρωμάει βέβαια αλλά είναι το τίμημα για την πρόσφυση).
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Cycleman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 11, 2021, 06:29:24 πμ »
Σας ευχαριστω όλους.

Κάποιες πληροφορίες θα ηθελα....λεω να κάνω 3 χέρια ασταρωμα, 3 χρωμα, 3 βερνικι....έτσι δεν πάει;επισης πόση ώρα μετά από κάθε χέρι;

Tags: