Αποστολέας Θέμα: F-18 Parallel Build - Της Σφήκας το ανάγνωσμα.  (Αναγνώστηκε 11809 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • Γιωργος Σαρρης
Απ: F-18 Parallel Build - Της Σφήκας το ανάγνωσμα.
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 22, 2021, 06:25:32 μμ »
Προετοιμασία unboxing, για να συμμετάσχω κι εγώ...! Έχει μια μικρή ιστορία απο πίσω του αυτό το κίτ.
Αγορασμένο προ 15ετίας+, απο Καλφάκη.

Είχε ανακοινωθεί γύρω στο 2003-4 η κυκλοφορία του απο Hasegawa και η ενημέρωση γινόταν τότε μόνο απο μοντελιστικά περιοδικά. Απ' τη στιγμή που ανακοινώθηκε καθόμουν σ' αναμμένα κάρβουνα. Το Σεπτέμβρη του '04 όμως έφυγα απο Αθήνα και μετακόμισα στην περιφέρεια... κι ακόμα δέν το είχα στα χέρια μου!
Απ' τον νέο τόπο κατοικίας μου επικοινωνούσα τηλεφωνικά κάθε 10-15 μέρες με Καλφάκη, που ήταν ο εισαγωγέας, για να μάθω αν ήρθε. Τους είχα ζαλίσει...!  Κι όταν τελικά γύρω στο 2005-6 ήρθε, ο Χρήστος Αποστολόπουλος που δούλευε εκεί υπάλληλος, μου είχε πεί: "Αμάν μ' αυτό το Super Hornet"...!!!  :mrgreen:  ::lol18::
Πάω ν' ανοίξω σακουλάκια και ν' αρχίσω τη μελέτη...  ::cofee_proi:: ::book::

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 23, 2021, 11:09:48 πμ »
Προετοιμασία unboxing, για να συμμετάσχω κι εγώ...! Έχει μια μικρή ιστορία απο πίσω του αυτό το κίτ.
Αγορασμένο προ 15ετίας+, απο Καλφάκη.

Είχε ανακοινωθεί γύρω στο 2003-4 η κυκλοφορία του απο Hasegawa και η ενημέρωση γινόταν τότε μόνο απο μοντελιστικά περιοδικά. Απ' τη στιγμή που ανακοινώθηκε καθόμουν σ' αναμμένα κάρβουνα. Το Σεπτέμβρη του '04 όμως έφυγα απο Αθήνα και μετακόμισα στην περιφέρεια... κι ακόμα δέν το είχα στα χέρια μου!
Απ' τον νέο τόπο κατοικίας μου επικοινωνούσα τηλεφωνικά κάθε 10-15 μέρες με Καλφάκη, που ήταν ο εισαγωγέας, για να μάθω αν ήρθε. Τους είχα ζαλίσει...!  Κι όταν τελικά γύρω στο 2005-6 ήρθε, ο Χρήστος Αποστολόπουλος που δούλευε εκεί υπάλληλος, μου είχε πεί: "Αμάν μ' αυτό το Super Hornet"...!!!  :mrgreen:  ::lol18::
Πάω ν' ανοίξω σακουλάκια και ν' αρχίσω τη μελέτη...  ::cofee_proi:: ::book::

Τόση αγωνία για να το πάρεις αλλά τώρα το φτιάχνεις????????

Ευτυχώς δηλαδή που κάναμε και το GB αυτό :lol: :lol: :lol:

ΑΝ αποφασίσεις για low visibility Jolly Rogers πες μου να σου δώσω εγώ after market decals. :wink: :wink: :wink: 

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 23, 2021, 12:51:21 μμ »
Καλή εβδομάδα σε όλους!

Πάμε λοιπόν: αντιγράφω από το θέμα που είχα ξεκινήσει προ λίγων μηνών.

F/A-18A "Legacy" Hornet.

Αντί Εισαγωγής...
Στα 80's μπορεί τα πράγματα να ήταν πολύ glam. O Andre Agassi φόραγε φωσφοριζέ ροζ και βεραμάν αλλά το USN ήταν μάλλον εκτός μόδας  :mrgreen: : καταργούσε τα πολύχρωμα βαψίματα και πήγαινε στις 50 αποχρώσεις του γκρι.

Το κιτ:
Hasegawa Blue Angles Hornet.
Click to see the original size. Click to see the original size.
Μπλε πλαστικό, γκολ από τα αποδυτήρια.

Ψάχνω καλύτερα, βρίσκω μέσα του και κάνα-δυο ρητινένια καθίσματα. Μπράβο στον πωλητή που μου τα άφησε. Α, και μία καρτέλα Libyan Raiders. Ok, πάμε και βλέπουμε.

Συναρμολόγηση όχι και πολύ εύκολη. Στόκος, τρίψιμο, το είχα και ως καλοκαιρινό πρότζεκτ, δεν έδωσα και ιδιαίτερη σημασία.
Προσπάθησα όμως τουλάχιστον να φτιάξω λίγο βάθος στις εισαγωγές....
Click to see the original size.

Το κόκπιτ υπερ-σπαρτιάτικο. Του έβαλα λίγο φύλλο πλαστικού για να γίνει 3D, κάρφωσα και το κάθισμα και περιμένει το βάψιμο κάποια στιγμή στο μέλλον....

Να και μία έλλειψη του κιτ: έβαλα τα ατρακτίδια αλλά για το μεγάλο η Has ΔΕΝ δίνει βάση. Εκ των υστέρων έφτιαξα ένα NIKE-o-σημο και...

Βιαστικό βάψιμο με ταβανόβουρτσα, για να δω τον συνδυασμό: Molak FS36375 πάνω, FS36495 κάτω. Το πάνω ας το λέμε σκούρο, το κάτω ανοικτό.
Click to see the original size.Τελικά όμως το σκούρο ήταν ... πολύ σκούρο.

Ας βάλω και πυλώνες και δεξαμενή, ώστε να τα βάψω πιο εύκολα.

Αυτό που ήθελα να πετύχω ήταν την ωραία μικρή αντίθεση, τόση που φαίνεται μόνο στα όρια. Εδώ φαίνεται το αρχικό βάψιμο με πολύ έντονο κοντράστ. Πλήρης απογοήτευση.

... ενώ αυτό που θέλω πρέπει να έχει τέτοιο κοντράστ:
Δεν το καταλαβαίνεις με τη μία, είναι όμως ορατό στην καμπύλη κάτω από το κόκπιτ.
Παρατήρηση, ωραία τσαχπινιά η δεξαμενή που είναι βαμμένη με το πάνω (σκούρο) γκρι... Το έβαλα έτσι αυθαίρετα και στο μοντέλο μου.

Και τα κατάφερα και δεν τα κατάφερα, αφού τελικά έριξα 50% του ανοικτού μέσα στο σκούρο.

Τελικά μπήκαν και τα βασικά πρώτα decals. Ευτυχώς που ξάνοιξα το σκούρο χρώμα, αλλιώς δεν θα φαίνονταν πάνω στην καμπούρα!
Η φωτό με φλας...
(Image removed from quote.)

Πρώτος στόχος να τελειώσουν τα decals (υπάρχουν ακόμη κάποια μικρά) και βλέπουμε. Βαψίματα στο κόκπιτ κλπ κλπ.

Στο μεταξύ υπάρχει πρόοδος με το σύστημα προσγείωσης αλλά και με τα όπλα, αναμείνατε επόμενη ενημέρωση.  ::salut::
Πόσο όμορφες πινελάτες εργασίες κάνεις..... λατρεία απλά.

τι μοίρα θα κάνεις? αν σε βάλω?

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Γιωργος Σαρρης
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 23, 2021, 01:11:16 μμ »
Τόση αγωνία για να το πάρεις αλλά τώρα το φτιάχνεις????????

Ευτυχώς δηλαδή που κάναμε και το GB αυτό :lol: :lol: :lol:

ΑΝ αποφασίσεις για low visibility Jolly Rogers πες μου να σου δώσω εγώ after market decals. :wink: :wink: :wink:

Λίγο η δουλειά... λίγο η οικογένεια... λίγο να περάσει καιρός, να μάθω να μοντελάρω... μήν το χαλάσω...!!!  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Θα κάνουμε ανταλλαγή... θα μου δώσεις κόκκαλα και θα σου δώσω φίδια...!  :wink: :D

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 23, 2021, 01:25:00 μμ »
... λίγο να περάσει καιρός, να μάθω να μοντελάρω... μήν το χαλάσω...!!!  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Μάλλον αργείς και εσύ σαν εμένα :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 23, 2021, 02:52:01 μμ »
Πόσο όμορφες πινελάτες εργασίες κάνεις..... λατρεία απλά.

τι μοίρα θα κάνεις? αν σε βάλω?

F/A-18A VMFA-314 "Black Knights" // Has 1:72

Αυτά που βλέπεις είναι πασαλείμματα γιατί τα συγκεκριμένα χρώματα δεν στρώνουν με τίποτα. Βέβαια είναι και ο φωτισμός που σκοτώνει την προσπάθεια, οπότε θα ετοιμάσω update που να... κολακεύει λίγο περισσότερο την όλη εργασία  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 24, 2021, 01:26:16 πμ »
οκ μέσα στη βδόμαδα πιστεύω να μπορέσω να το ξεκινήσω , έστω και παράλληλα με το su...θα δώ.. ::salut:: ::salut::  ::salut::
Ωραία επέλεξε κιτ και μπες.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 24, 2021, 01:29:11 πμ »
F/A-18A VMFA-314 "Black Knights" // Has 1:72

Αυτά που βλέπεις είναι πασαλείμματα γιατί τα συγκεκριμένα χρώματα δεν στρώνουν με τίποτα. Βέβαια είναι και ο φωτισμός που σκοτώνει την προσπάθεια, οπότε θα ετοιμάσω update που να... κολακεύει λίγο περισσότερο την όλη εργασία  :mrgreen:
Στείλε μου φωτό του κουτιού του κιτ και θα σε βαλω...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 24, 2021, 02:53:13 μμ »
Λοιπόν, έχω ένα... χαριτωμένο. Τα SN ως fonts στην καρτέλα είναι λάθος. Τα μικρά πολύ μικρα, τα μεγάλα πολύ μεγάλα. Έβαλα τα μεγάλα στα φτερά (στα φλαπζ), δεν μου άρεσαν. Χαρτοταινία, πατάω, τραβάω και...... ωωωωωωωωωωωω, το απαίσιο μπλε του κιτ ξεπροβάλει!

Σε κανονικές συνθήκες, θα είχαμε μακρά αποθήκευση και συνολική καταδίκη του έργου. Δεν ξέρω πως, μάλλον ήμουν σε πολύ φιλοσοφημένη μοντελιστική βραδιά, πήρα πινέλο, πέρασα ένα ( ! ) παχύ ( ! ) χέρι, μετά παρκετίνη και μετά βρήκα ψηφία από κάποιο ολλανδικό NF-5 σε καρτέλα της Esci / Italeri (το 1 είναι Κ που πρέπει να διορθωθεί λίγο στα δεξιά του)

Μετά από αυτό αναθάρρησα και προχωρώ.  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 27, 2021, 09:25:50 πμ »
Λοιπόν, έχω ένα... χαριτωμένο. Τα SN ως fonts στην καρτέλα είναι λάθος. Τα μικρά πολύ μικρα, τα μεγάλα πολύ μεγάλα. Έβαλα τα μεγάλα στα φτερά (στα φλαπζ), δεν μου άρεσαν. Χαρτοταινία, πατάω, τραβάω και...... ωωωωωωωωωωωω, το απαίσιο μπλε του κιτ ξεπροβάλει!

Σε κανονικές συνθήκες, θα είχαμε μακρά αποθήκευση και συνολική καταδίκη του έργου. Δεν ξέρω πως, μάλλον ήμουν σε πολύ φιλοσοφημένη μοντελιστική βραδιά, πήρα πινέλο, πέρασα ένα ( ! ) παχύ ( ! ) χέρι, μετά παρκετίνη και μετά βρήκα ψηφία από κάποιο ολλανδικό NF-5 σε καρτέλα της Esci / Italeri (το 1 είναι Κ που πρέπει να διορθωθεί λίγο στα δεξιά του)

Μετά από αυτό αναθάρρησα και προχωρώ.  :mrgreen:

Μπράβο βρε Γιάννη, πολύ ωραίο γίνεται φίλε! Τα ψηφία είναι όπως πρέπει και το «μπάλωμα» ούτε που φάινεται.

Θα ήθελα να συμμετάσχω κι εγώ αν γίνεται. Υπάρχουν 5 υποψήφια κιτ μεταξύ των οποίων θα επιλέξω. Είναι ένα της Hobby Boss με F-18 των Blue Angels, ένα -C της Hasegawa κι ένα της Academy, ένα -D της Academy κι ένα Growler της Hasegawa. Μου αρέσει η ιδέα των Blue Angels (έχω ήδη ένα Α-4) και από μια πρώτη ματιά η λεπτομέρεια του κιτ είναι οκ και με κάποιες παρεμβάσεις σε κόκπιτ και φωλιές θα είναι μια χαρά. Τα σήματα όμως μου φαίνονται αρκετά διαφανή στο κίτρινο. Θα το σκεφτώ λίγο ακόμη!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 27, 2021, 10:51:03 πμ »
Θες τα Hasegawa απο το δικο μου??

Αποσυνδεδεμένος Nick Demi

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νεο Φαληρο
  • Νικος Κωλετης
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 27, 2021, 12:23:47 μμ »
Καλημέρα σε όλη την παρέα  ::salut::

VFA-32 "Swordsmen" η τελική επιλογή γιά την σφήκα μας.
Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Γιώργο Γιαννόπουλο όπου θα μου παραχωρήσει τα ανάλογα σήματα!!

Ψιλό ξεκίνησα το σκάλισμα κι εγώ σιγά σιγά .
Αρχικά με το πιλοτήριο της Avionix και βλέπουμε στην πορεία για τα υπόλοιπα.
Από κάποια πρόχειρα dry fits , είδα ότι θέλει την απαραίτητη προσοχή στα κομμάτια ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή ,
αλλά θα το παλέψουμε και αυτό πιστεύω:wink: ::glossa::

Καλό Σ/Κ σε όλους και καλό Μοντελάρισμα !! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 27, 2021, 10:12:20 μμ »
Καλησπερα σε ολους τους Hornet-οπληκτους και οχι μονο  ::salut::

VFA-97 "WARHAWKS" η δικη μας συμμετοχη.
Μοντελο της Hasegawa στην 1/48, αγορασμενο το 2015 απο Καλφακη.

Χλιαρο ξεκινημα το οποιο εξαντληθηκε ουσιαστικα σε dryfits μιας και ενα προβλημα στον αερογραφο δε με αφησε να ασταρωσω με Black Base της Alclad.

Αξιζει να σημειωθει οτι το πλαστικο σε ορισμενα σημεια ειναι πολυ λεπτο και γι' αυτο το λογο απαιτει προσεκτικους χειρισμους. Παραλιγο να σπασω την αριστερη πτερυγα στο σημειο που "διπλωνει", γι' αυτο και την τυλιξα (οπως και τη δεξια) με ταινια μασκαρισματος.

In love with Hornets :!:

The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Γιωργος Σαρρης
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 27, 2021, 10:32:53 μμ »
Κι εγώ... δέν κάθομαι...
Έχω ξεκινήσει με το κόκπιτ, το οποίο βάφτηκε Humbrol, 140 σαν βασικό, στεγνό πινέλο με 129, μαύρο στις οθόνες και crystal green απο πάνω για να πάρουν μια ελαφριά πρασινίλα, μαύρο wash παντού...
Το ρύγχος χρειάστηκε υγρό στόκο... οι δεξαμενές δείχνουν να είναι εντάξει απο εφαρμογή μόνο με τρίψιμο.

• Scale 1/144
  • *
  • Νικος Κωλετης
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 29, 2021, 02:24:38 μμ »
Μικρή πρόοδος και στην μπανιέρα του πιλοτηρίου,
Η λεπτομέρεια τής ρητίνης είναι φοβερή και το φινίρισμα εξαιρετικό!

Μπήκε εύκολα στην άτρακτο (επιτέλους και μία φορά)
τρώγοντας την εμπρός και πίσω πλευρά μόνο στο κάτω μέρος τής ρητίνης.

Δοκίμασα και το μεσαίο σκίαδο σε συνδυασμό με τον πίνακα οργάνων και ταιριάζουν πολύ καλά,  ίσως η βάση του πίνακα να χρειαστεί ελάχιστο κόντημα στο σημείο όπου πατάει στην βάση τής μπανιέρας.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 29, 2021, 05:58:41 μμ »
O Nick Demi μπήκε στην ομαδική.

#partepopcornkaixazepste #denmetadidwallo #thamathoymepleximo

• Scale 1/144
  • *
  • Νικος Κωλετης
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 29, 2021, 08:52:13 μμ »
Jet72 χαχαχαχ για την πλάκα πάνω απ'ολα ::salut:: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 30, 2021, 08:32:31 μμ »
καλησπέρα και από μένα μιας και το πήρα απόφαση να συμμετάσχω και κατέβασα από τη ντουλάπα τα κιτ(...ναι τα  κιτ ::mrgreen: :mrgreen:) , καθώς είπα να φτιάξω με τη μια και τα 2 2θέσια που έχω.

είναι τα παρακάτω  48αρια

academy f/a-18 jolly rogers

italeri e/a-18 growler

τα κιτ είναι πανομοιότυπα οπότε το growler θα το κάνω f/a-18 με άλλο σετ χαλκομανιών.

ευελπιστώ να τα ξεκινήσω άμεσα ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 31, 2021, 11:03:18 πμ »
Καλώς ήρθες στην παρέα.

Αν θες after market χαλκομανίες για growler πες μου να σου στείλω αυτές

http://www.twobobs.net/contents/en-us/p608.html

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 31, 2021, 11:18:17 πμ »
να δω πότε θα ξεκινήσω και εγω την σφήκα μου , δεν ξερω και τι να πρωτο διαλέξω    ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 31, 2021, 11:24:13 πμ »
Μου αρέσει η ιδέα των Blue Angels (έχω ήδη ένα Α-4) και από μια πρώτη ματιά η λεπτομέρεια του κιτ είναι οκ και με κάποιες παρεμβάσεις σε κόκπιτ και φωλιές θα είναι μια χαρά. Τα σήματα όμως μου φαίνονται αρκετά διαφανή στο κίτρινο. Θα το σκεφτώ λίγο ακόμη!

Εαν σε ενδιαφέρει, και αφορά την 1/72, έχω διαθέσιμο σετ χαλκομανιών της superscale.
Μπορώ να σου στείλω και φωτογραφίες του σετ.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 31, 2021, 12:53:44 μμ »
Καλή αρχή σε όλους!! Πολύ ενδιαφέρον το thread για όλους τους λάτρεις του USN!!  8)

Γιώργο (Sarunas) έχεις ήδη έτοιμο το κόκπιτ!! Super!!
Νίκο (Nick Demi) παει για υπερπαραγωγή το Superbug!!
Μιχάλη (Sorotos) βλέπω ότι έχεις ξεκινήσει dry fit!! Αναμένω τα πρώτα βαψίματα του κόκπιτ!!
Γιάννη (Jet72) τα έχουμε πει , αναμένουμε τα washαρίσματα που θα δώσουν παραπάνω ζωή στο κιτ!! 

καλησπέρα και από μένα μιας και το πήρα απόφαση να συμμετάσχω και κατέβασα από τη ντουλάπα τα κιτ(...ναι τα  κιτ ::mrgreen: :mrgreen:) , καθώς είπα να φτιάξω με τη μια και τα 2 2θέσια που έχω.

είναι τα παρακάτω  48αρια

academy f/a-18 jolly rogers

italeri e/a-18 growler

τα κιτ είναι πανομοιότυπα οπότε το growler θα το κάνω f/a-18 με άλλο σετ χαλκομανιών.

ευελπιστώ να τα ξεκινήσω άμεσα ::salut:: ::salut::

Πολύ ενδιαφέρον, θα παρακολουθώ τις κατασκευές σου!! Έχω το ίδιο κιτ F/A-18G στην κυκλοφορία του 2012 της Italeri με τα νεότερα σήματα.
Δεν ήξερα ότι έχει κυκλοφορήσει και ως Academy το -G της Italeri και μάλιστα με την προσθήκη πλαισίων από το F-15 της Academy για τον οπλισμό.
Tα κιτ F/A-18G από όλες τις εταιρείες γίνονται και -F και μάλιστα καλύπτουν και τα νεότερα lot των Super Hornet με το αναβαθμισμένο πιλοτήριο και τις εξαγωγές ECS.
Κι εγώ -F της VFA-211 θα το κάνω όταν το συνεχίσω (Αααααν...).

Το κακό είναι ότι η Italeri ενώ μπορεί να φτιάξει φοβερά κιτ, συνεχίζει και βγάζει κιτ με λαθάκια.
Τα κυριότερα μειονεκτήματά του είναι ότι στα καθίσματα δίνει τα SJU-5 των -A, -B και early -C Hornet και όχι τα SJU-17 των late -C, -D, -E, -F, -G (Με λίγο κόπο (τρίψιμο-διαμόρφωση κτλ) μπορείς να διορθώσεις το προσκέφαλο και να τα μετατρέψεις σε SJU-17) και ότι το πιλοτήριο είναι πολύ απλοϊκό για 48άρι, αλλά απ'ότι είδα η academy δίνει ωραίες χαλκομανίες για τα όργανα.

Παρόλ'αυτά, ακόμα και out of the box αν το κάνεις χωρίς επεμβάσεις, με λίγη προσοχή βγαίνει ωραίο μοντέλο.

::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 31, 2021, 09:09:41 μμ »
Καλώς ήρθες στην παρέα.

Αν θες after market χαλκομανίες για growler πες μου να σου στείλω αυτές

http://www.twobobs.net/contents/en-us/p608.html

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::keep_mod::

σ'ευχαριστώ πολύ Νίκο , αλλά επειδή το glower σαν δαιαμόρφωση με αφήνει κάπως αδιάφορο , θα το κάνω f/a-18 και όχι e/a-18
στο academy θα χρησιμοποιήσω τις χαλκομανίες που δίνει (δίνει και για το κιτρινόμαυρο που έχει στο κουτί αλλά και το σκέτο μαύρο) ενώ για το italeri θα πάρω χαλκομανίες από αυτήν την καρτέλα

Καλή αρχή σε όλους!! Πολύ ενδιαφέρον το thread για όλους τους λάτρεις του USN!!  8)

Γιώργο (Sarunas) έχεις ήδη έτοιμο το κόκπιτ!! Super!!
Νίκο (Nick Demi) παει για υπερπαραγωγή το Superbug!!
Μιχάλη (Sorotos) βλέπω ότι έχεις ξεκινήσει dry fit!! Αναμένω τα πρώτα βαψίματα του κόκπιτ!!
Γιάννη (Jet72) τα έχουμε πει , αναμένουμε τα washαρίσματα που θα δώσουν παραπάνω ζωή στο κιτ!! 

Πολύ ενδιαφέρον, θα παρακολουθώ τις κατασκευές σου!! Έχω το ίδιο κιτ F/A-18G στην κυκλοφορία του 2012 της Italeri με τα νεότερα σήματα.
Δεν ήξερα ότι έχει κυκλοφορήσει και ως Academy το -G της Italeri και μάλιστα με την προσθήκη πλαισίων από το F-15 της Academy για τον οπλισμό.
Tα κιτ F/A-18G από όλες τις εταιρείες γίνονται και -F και μάλιστα καλύπτουν και τα νεότερα lot των Super Hornet με το αναβαθμισμένο πιλοτήριο και τις εξαγωγές ECS.
Κι εγώ -F της VFA-211 θα το κάνω όταν το συνεχίσω (Αααααν...).

Το κακό είναι ότι η Italeri ενώ μπορεί να φτιάξει φοβερά κιτ, συνεχίζει και βγάζει κιτ με λαθάκια.
Τα κυριότερα μειονεκτήματά του είναι ότι στα καθίσματα δίνει τα SJU-5 των -A, -B και early -C Hornet και όχι τα SJU-17 των late -C, -D, -E, -F, -G (Με λίγο κόπο (τρίψιμο-διαμόρφωση κτλ) μπορείς να διορθώσεις το προσκέφαλο και να τα μετατρέψεις σε SJU-17) και ότι το πιλοτήριο είναι πολύ απλοϊκό για 48άρι, αλλά απ'ότι είδα η academy δίνει ωραίες χαλκομανίες για τα όργανα.

Παρόλ'αυτά, ακόμα και out of the box αν το κάνεις χωρίς επεμβάσεις, με λίγη προσοχή βγαίνει ωραίο μοντέλο.

::salut:: ::salut:: ::salut::

με έβγαλες από τον κόπο να παρουσιάσω το συγκεκριμένο κιτ :mrgreen: :mrgreen:

όντως έχει πλαίσια από το f-15c msip ii ,ενώ στα υπόλοιπα  τα δυο κιτ είναι rebox.γυμνό πιλοτήριο με χαλκομανίες , στα καθίσματα θέλει δουλειά (θα χρειαστώ τις συμβουλές σας) , κόψιμο flaps,elevators κλπ.....

πιστεύω να βγεί κάτι καλό στο τέλος.θα περιμένω όμως και από τα υπόλοιπα μέλη την πρόοδο ώστε να παίρνω ιδέες 8) 8) γιατί δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα.όπως προανέφερα ελπίζω σύντομα να ξεκινήσω γιατί έχω και μια άλλη μοντελιστική εκκρεμότητα στα τελειώματα :wink: :wink:

καλή συνέχεια σε όλους :D :D
 ::salut:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • Νικος Κωλετης
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 31, 2021, 10:22:30 μμ »
Καλησπερα Νώντα
να δούμε φίλε τι θα βγει.

Για την ώρα ξεκινήσαμε καλά μίας και το cockpit εκτός της πολύ ωραίας  του λεπτομέρειας και της άψογης εφαρμογής των επιμέρους κομματιών του,
 εφάρμοσε και εύκολα στο κιτ της hasegawa.

Απο θέμα βελτιωτικών ίσως προσθέσω ακόμη μόνο ακροφύσια και τα ecs pipes.
Βλέπουμε..

Προς ώρας πάμε για αστάρωμα στο cockpit για να αρχίσει το βάψιμο.  :wink:

Καλή συνέχεια σε όλους και καλό μοντελάρισμα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 01, 2021, 12:43:49 πμ »
Καλησπέρα σε όλους,
Κάτι λίγο, έτσι για να μη μουχλιαζουμε 🙃
Κόλληση κάτω μέρους πτερύγων και ξανά-μανά δοκιμαστικά dry-fits.
Καλό βράδυ  ::salut::

The Modelling Sting

Tags: