Για ποιο λόγο νομίζετε ο ροφός και η σφυρίδα είναι από τα πιο ακριβά ψάρια???? Γιατί βλέπουν και την παραμικρη ατέλεια στα δολώματα μας!!
Πέρα από την πλακα, τόσο μεγάλη λεπτομέρεια σίγουρα δεν κάνει την διαφορά στην αποτελεσματικότητα του ψαρέματος που κανω. Θέλω όμως εγώ, αυτά που φτιάχνω και βλέπω να είναι οσο γίνεται πιο όμορφα.
Τώρα για το κατά πόσο τα ψάρια διακρίνουν χρώματα ή όχι δεν ξέρω. Με την τεχνική ψαρέματος που κανω, το slow pitch jigging, ο ψαράς δινει κίνηση στον πλανο (μολυβενιο δόλωμα) με το καλάμι του κανοντας το να φαίνεται σαν ένα πληγωμενο ψάρι, ευκολη λεία για τους θηρευτες. Τα χρώματα τώρα, όσο πιο κοντά στα αληθινα ψαράκια είναι όσο πιο... Φαντεζί και αστραφτερα είναι, τόσο πιο πιθανό είναι να αποτελέσουν στόχο για τα μεγάλα. Σχετικά είναι βέβαια όλα αυτά, εμπειρικά και εικασιες!
Μια μικρή φυσαλιδα αέρα εγκλωβισμένη στο βερνίκι του πλάνου, όταν αυτό θα πεσει στα 100, 200 μέτρα βάθος ειναι πολυ πιθανο να σπάσει, λόγω των τεράστιων πιεσεων που ασκούνται σε αυτά τα βάθη ( μια ατμόσφαιρα κάθε 10 μέτρα βάθους) με αποτέλεσμα να χαλάσει όλη η εξωτερική αντί χαρακτική προστασια του πλάνου.