Αποστολέας Θέμα: ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ  (Αναγνώστηκε 1521 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Geotron

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ
« στις: Μαρτίου 18, 2021, 04:49:47 μμ »
Καλησπερα στην παρεα. Νέος στον χώρο και στο φόρουμ κάνω τα πρωτα μου βήματα στην ζωγραφική με αερογραφο. Αφορμή με την ενασχόληση ήταν ην επιθυμία μου να δημιουργήσω όμορφα τεχνητά δολώματα για το ψάρεμα που τόσο μου αρέσει.
Μετά την κατασκευή Χυτηριου μολύβδου και κομπρεσέρ αέρα θα φτιάξω τώρα ένα paint Booth.
Απο την εμπειρια σας, ποια πιστευετε οτι είναι η βέλτιστη θέση τοποθέτησης λεντοταινιας στην κατασκευή που φαίνεται στην φωτογραφία.
 Ακριβώς στην  πανω πλευρα του ξύλινου "τελαρου" Σαν συνέχεια του αναποδου "Π"  ή λίγο πιο μέσα, προς την μέση της πανω πλευρας του κουτιού?

https://www.mchost.gr/v/62721
https://www.mchost.gr/v/62722

Σας ευχαριστω εκ των προτερων και καλώς σας βρήκα.

Αποσυνδεδεμένος Αλέξιος Κονίδης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΑΦΗΝΑ
    • My Scale Models
Απ: ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 19, 2021, 10:55:37 πμ »
Θεωρητικά κάπου που να έχει ένα μικρό εμπόδιο μεταξύ εσού και της ταινίας για να μην φωτίζει στα μάτια σου και σε κουράζει/στραβώνει να δείς λεπτομέρειες
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος Geotron

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 21, 2021, 09:34:52 πμ »
Καλημερα.

Τελικά σαν σε συνέχεια του πι τοποθετήθηκαν τα λεντακια, μέσα σε αλουμινενιο κανάλι που λειτουργει και ως ψυκτρα. Τα σφραγισα και με μια λωρίδα πλεξιγκλας.

https://www.mchost.gr/v/62791
https://www.mchost.gr/v/62792

Σε ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος Αλέξιος Κονίδης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΑΦΗΝΑ
    • My Scale Models
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 22, 2021, 09:46:04 πμ »
te nada.... υπάρχει η περίπτωση να χρειαστείς και άλλα φωτιστικά στα φλαπς της κατασκευής ώστε να φωτίζουν το αντικείμενο όχι από πάνω και εμπρός όπως τώρα αλλά μεταξύ εσού και του αντικειμένου από εμπρός...συχνά η αερογράφηση βασίζεται σε πολύ λεπτά στρώματα που το μόνο που μας δείχνει ότι ο αερογράφος πράγματι ψεκάζει είναι μια απειροελάχιστη αλλαγή στο χρώμα του αντικειμένου που γίνεται λίγο πιό ματ στα φώτα οπότε πρέπει να μπορείς να δείς αυτή την απειροελάχιστη αλλαγή στη φωτεινότητα της επιφάνειας που ψεκάζεις αλλιώς μπορεί να παραψεκάσεις κ.λπ. - η αλλαγή στην φωτεινότητα επίσης κρατάει δευτερόλεπτα γιατί ο αερογράφος με την πίεση του αέρα το στεγνώνει αμέσως....οι παλιότεροι που δεν έχουμε κουτί ψεκασμού κρατάμε το μοντέλο στο φώς κουνώντας το δεξιά αριστερά γυρω γύρω ώσπου να γυαλίζει έτσι ώστε να βλέπουμε το ψέκασμα...δύσκολο να το περιγράψεω αλλά ελπίζω να έπιασες ένα νόημα
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 22, 2021, 08:07:47 μμ »
Κόλλησε ένα φιλετάκι χαρτόνι μπροστά από το αλουμινένιο προφίλ (προς τα εσένα) για να κόβει την απευθείας λάμψη των LED προς τα μάτια σου και βέβαια το βαρίδι που θα βάφεις κάθε φορά, θα πρέπει να το κρατάς πιο πέρα από τα LED (προς τα μέσα - προς τον ανεμιστήρα) για να έχεις φωτισμένη την πλευρά του που θα πέφτει από τον αερογράφο η δέσμη του χρώματος. Επίσης αντί για τον σωλήνα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην έξοδο του ανεμιστήρα ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα, που κόβει πλήρως τις μυρωδιές και τα νέφη, οπότε δεν χρειάζεται καθόλου πλέον ο σωλήνας και ανοιχτό παράθυρο για την όδευση του εκτός δωματίου.

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Geotron

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 25, 2021, 11:59:30 πμ »
Σας ευχαριστώ πολυ για τις πολυτιμες συμβουλές σας.

Από την ελάχιστη έως τώρα εμπειρία μου αντιλαμβάνομαι αυτά που λέτε σχετικά με την ορατότητα της δέσμης χρώματος και την ανάγκη για επαρκή και στοχευμένο φωτισμό.

Πολλές φορές την εβδομάδα αυτή που πρωτοασχοληθηκα με τον αερογραφο διαπίστωσα ότι χρειάζομαι κι αλλο φως!
Ο υπάρχον φωτισμός δεν με στραβωνει καθώς όταν είμαι καθιστός το πανω φλαπ της κουτας λειτουργεί ως εμπόδιο. Εκεί λέω λοιπόν να προσθεσω μια έξτρα σειρά led  εκμεταλλευόμενος την κλίση που έχει το φλας προς το μοντέλο βαφής.
Οσον αφορά το φίλτρο ενεργό άνθρακα, εξαιρετική ιδέα! Θα προσπαθησω να βρω και να προσαρμοσω ένα.
Σας στέλνω τέλος και φωτο με τα πρωτα δολώματα που ζωγράφισα.

https://www.mchost.gr/v/63002
https://www.mchost.gr/v/63003
https://www.mchost.gr/v/63004

Ευχαριστώ και πάλι

Αποσυνδεδεμένος Geotron

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 08, 2022, 01:20:38 μμ »
Καλησπερα σε όλους,

Στα χειροποίητα μολυβενια δολώματα που φτιάχνω, ως τελικό clear coat χρησιμοποιώ αντί χαρακτικό βερνίκι 2Κ αυτοκινήτου. Περνάω 2 χέρια με χρήση πινελου. Επειδή όμως κάθε φορά παλευω με φυσαλίδες, να τις αφαιρέσω πριν στεγνώσει κτλ σκέφτομαι να δοκιμάσω την εφαρμογή με τον αερογραφο. Εχω έναν τη σειράς, με τρεις βελόνες 0.2,0.3 και 0.5mm. Πιστευετε θα κάνω δουλειά? Κάποια mini gun που μοιαζουν με τα πιστολια που χρησιμοποιούν οι φαν οποίοι αλλά με 0.5 ως 1μμ μπεκ είναι ίσως καλυτερα για αυτή τη δουλειά αλλά καιν για την εφαρμογή primer πριν τα βαψίματα?

Συνημμενα ένα από τα δολώματα για να έχετε εικόνα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 08, 2022, 06:02:25 μμ »
Θεωρητικά με ψέκασμα θα κάτσει καλύτερα το βερνίκι. Βασικά
όμως όλα μπαίνουν αραιωμένα στον αερογράφο και θα χρειαστούν
2-3 περάσματα για να δείξει. Το μπεκ εξαρτιέται από το "πάχος" του
χρώματος, πχ τα χρώματα αυτοκινήτου χρειάζονται 0.5 και πάνω.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 09, 2022, 12:24:39 πμ »
Δύο συστατικών βερνίκι δεν θα το έβαζα στον αερογράφο... Με τι διαλυτικό αραιώνει και καθαρίζει; Οι φυσαλίδες φεύγουν με ένα πέρασμα φλόγας π.χ. με αναπτήρα.

Αποσυνδεδεμένος Geotron

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 09, 2022, 09:38:22 πμ »
Τα βερνίκια αυτοκινήτου 2 συστατικών έχουν το δικό τους Αραιωτικο για χρήση με πιστόλι. Απ ότι καταλαβαίνω, τα χρώματα βερνίκια αυτά ειναι αρκετα "επιθετικά" Και μετά την χρήση τους πρεπει το πιστολι να καθαριστεί καλά με ασετον.
Είδα βίντεο με έναν μοντελιστη που δοκίμασε την χρήση των βερνικιού αυτών με αερογραφο και εμεινε έκπληκτος με το αποτέλεσμα.
Εγώ σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω όχι με τον αερογραφο μου αλλά με μίνι πιστολι για να έχω καλυτερη και πιο ομαλή επικάλυψη, χωρίς φυσαλίδες, ιχνη από τις τρίχες του πινελου . Με ένα πιστολι πχ 0.8 ενδεχομένως να μπορώ να περναω και ασταρι αλλά και χρώματα όταν θέλω να βάψω όλη την επιφάνεια του μοντέλου το ίδιο χρώμα. Με τον αερογραφο που έχω τώρα το τελικό αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί. Άλλα σημεία είναι πιο έντονα από κάποια άλλα.
Οι φουσκάλες στο βερνίκι αυτό στεγνώνουν και μένουν με χρήση φλόγας σε αντίθεση με αυτές στο υγρο γυαλί που ναι, φευγουν.

Αποσυνδεδεμένος Αλεξης.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηπειρος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 09, 2022, 08:16:20 μμ »

Μοντελιστικο βερνίκι για αερογραφο.
Πάρα πολύ καλό.
Το πιο γυαλιστερο και ανθεκτικο.

Αποσυνδεδεμένος Αλεξης.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 09, 2022, 08:16:58 μμ »
...

Αποσυνδεδεμένος Αλεξης.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 09, 2022, 08:38:12 μμ »
Εχω μια απορια ομως.
Τοσο πολυ θα επηρεασει την εμφανιση των δολωματων μια μικρη φυσαλιδα ή ενα ιχνος απο την τριχα ενος πινελου;
Μηπως ειναι λιγο υπερβολικο;
Πολυ εκλεκτα και ιδιορρυθμα μας εγιναν τα ψαρακια μου φαινεται  :D

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 09, 2022, 08:59:31 μμ »
Και εγώ ως άσχετος με το ψάρεμα θα ρωτήσω.
Τα ψάρια βλέπουν χρώματα;
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος Geotron

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 10, 2022, 01:10:08 πμ »
Για ποιο λόγο νομίζετε ο ροφός και η σφυρίδα είναι από τα πιο ακριβά ψάρια???? Γιατί βλέπουν και την παραμικρη ατέλεια στα δολώματα μας!!

Πέρα από την πλακα, τόσο μεγάλη λεπτομέρεια σίγουρα δεν κάνει την διαφορά στην αποτελεσματικότητα του ψαρέματος που κανω. Θέλω όμως εγώ, αυτά που φτιάχνω και βλέπω να είναι οσο γίνεται πιο όμορφα.
Τώρα για το κατά πόσο τα ψάρια διακρίνουν χρώματα ή όχι δεν ξέρω. Με την τεχνική ψαρέματος που κανω, το slow pitch jigging, ο ψαράς δινει κίνηση στον πλανο (μολυβενιο δόλωμα) με το καλάμι του κανοντας το να φαίνεται σαν ένα πληγωμενο ψάρι, ευκολη λεία για τους θηρευτες. Τα χρώματα τώρα, όσο πιο κοντά στα αληθινα ψαράκια είναι όσο πιο... Φαντεζί και αστραφτερα είναι, τόσο πιο πιθανό είναι να αποτελέσουν στόχο για τα μεγάλα. Σχετικά είναι βέβαια όλα αυτά, εμπειρικά και εικασιες!
Μια μικρή φυσαλιδα αέρα εγκλωβισμένη στο βερνίκι του πλάνου, όταν αυτό θα πεσει στα 100, 200 μέτρα βάθος ειναι πολυ πιθανο να σπάσει, λόγω των τεράστιων πιεσεων που ασκούνται σε αυτά τα βάθη ( μια ατμόσφαιρα κάθε 10 μέτρα βάθους) με αποτέλεσμα να χαλάσει όλη η εξωτερική αντί χαρακτική προστασια του πλάνου.

Tags: