Αποστολέας Θέμα: Dual Build Kinetic 1/48 HAF F 16 Block 52+ 343 and Block 52M 335  (Αναγνώστηκε 13701 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
    • IG: iceman_models
Dual Build Kinetic 1/48 HAF F 16 Block 52+ 343 and Block 52M 335
« στις: Φεβρουαρίου 20, 2021, 11:31:54 μμ »
Καλησπέρα σε ολούς, ελπίζω να είστε όλοι καλά

Αρχικά επιτρέψτε μου να συστηθώ, ονομάζομαι Θάνος, το συγκεκριμένο ποστ είναι το πρώτο που κάνω στο forum σας, το οποίο ομολογώ πως με έχει βοηθήσει πολύ μέχρι στιγμής, καθώς είμαι ακόμα νέος στον μοντελισμό.

Τα τελευταία χρόνια συνδιάζα τις σπουδές μου με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, ωστόσο λόγω της καραντίνας σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτό καθώς και με πολλά πράγματα που γέμιζαν τον ελεύθερο χρόνο μου.

Ανέκαθεν με γοήτευαν τα αεροσκάφη και δη τα μαχητικά, χαζεύοντας διάφορα βίντεο έπεσα σε ένα κατασκεύης ενός F 16. Αποφάσισα έτσι να ασχολήθω με τον μοντελισμό, με τον οποίο είχα ξανά ασχοληθεί πριν 5 6 χρόνια χωρίς ιδιαίτερη επιτυχεία (Α320 1/144 της Revell που κατέληξε δοκίμιο για τον αερογράφο και ένα 1/72 Leopard A6, επίσης Revell το οποίο δεν απέκτησε ποτέ ερπύστριες). Πάρηγγειλα τα πρώτα αεροσκάφη: δύο 1/72 Spitfire της Eduard (για δοκιμές), ένα 1/48 Fw 190D-9 επίσης της Eduard και τέλος ένα 1/48 F 16 της Kinetic (απλά είδα ότι έίχε CFT και ότι ήταν ελληνικό) καθώς επίσης χρώματα, εργαλεία και έναν αερογράφο H&S Ultra.

Όταν τελείωσα με τα Spitfire έπιασα το Focke Wolf και το F 16, ωστόσο ένα θέμα στην εξαγωγή του F 16 το άφησε πίσω μέχρι να έρθει η νέα ρητίνης. Στο μεταξύ κατασκέυασα και ένα 1/48 A 7E της Hobbyboss, με ελληνικά αυτοκόλλητα. Τα Χριστούγεννα πήρα ως δώρο ακόμα ένα F 16 της Kinetic (Polish Tiger Meet 2014), για το οποίο παρήγγειλα τα κατάλληλα αξεσουάρ και χαλκομανίες για να το κάνω ελληνικό της 335, πιο συγκεκριμένα θα φέρει τον αριθμό 023 και θα ναι διαμορφωμένο όπως αυτό συμμετείχε στο Tiger Meet 2018.

Έχω δει αισθητή διαφορά στις ικανοτητές μου από τον Μάιο που έβαψα το πιλοτήριο του πρώτου F 16, μέχρι τον Ιανουάριο που έφτιαξα του δεύτερου.

Καθώς είμαι άπειρος οποιοδήποτε σχόλιο είναι πολύ σημαντικό για εμένα.

Παρακάτω σας παραθέτω φωτογραφίες από διάφορα στάδια κατασκευής, συγχωρέστε με για την ποιότητα ειδικά των πρώτων.

Όπως βλέπετε κατασκεύασα εκπαιδευτικούς πυράυλους για το διθέσιο και tactical για το μονοθέσιο, βάση φψτογραφιών κάλυψα την έξοδο του κινητήρα έβαψα τις λωρίδες (και στις δύο εκδοχές) και κόλλησα τα αυτοκόλλητα.

Έκανα χρήση διαφορετικών τύπων χρωμάτων κατά την κατασκευή για να δω τι ταιριάζει καλύτερα που.

Αυτό ήταν μία σύντομη περιγραφή της μέχρι τώρα δουλείας μου, αργότερα αν θέλετε μπορώ να κάνω μία πιο αναλυτική περιγραφή του κάθε βήματος.

Θάνος

IG: iceman_models

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Απ: Dual Build Kinetic 1/48 HAF F 16 Block 52+ 343 and Block 52M 335
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 21, 2021, 08:22:45 πμ »
Πάρε πολύ ωραίες δουλειές..
Το κοκπιτ πολύ προσεγμένο,  η εξαγωγή επίσης ενώ το βάψιμο στο κορσαίρ είναι καταπληκτικό..
Ο αερογραφος σου έχει βελονα 0.2 ;;
Μπράβο που τον χειρίζεται τόσο καλά τόσο γρήγορα..
Επίσης στις φωτός να κάνεις copy το BBC code και μετά paste στην απάντηση σου για να βγαίνουν οι φωτός στο κείμενο και όχι τα links.

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 21, 2021, 11:27:28 πμ »
Πάρα πολύ καλό ξεκίνημα Θάνο! Μπράβο σου!
Μια μικρή παρατήρηση, τα πτερύγια των Amraam είναι σε φυσικό μεταλλικό χρώμα, στην πράξη ένα πολύ σκούρο γκρί με ιδέα καφέ και μεταλλικό sheen. Πιάσε το αυγό και κούρευ'το όπως σου τα γράφω! Δες την φωτό!

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 21, 2021, 12:22:45 μμ »
Πάρε πολύ ωραίες δουλειές..
Το κοκπιτ πολύ προσεγμένο,  η εξαγωγή επίσης ενώ το βάψιμο στο κορσαίρ είναι καταπληκτικό..
Ο αερογραφος σου έχει βελονα 0.2 ;;
Μπράβο που τον χειρίζεται τόσο καλά τόσο γρήγορα..
Επίσης στις φωτός να κάνεις copy το BBC code και μετά paste στην απάντηση σου για να βγαίνουν οι φωτός στο κείμενο και όχι τα links.

Ευχαριστώ πολύ. Ναι αγόρασα την έκδοση με τις δύο βελώνες 0.2 και 0.4. Στην αρχή που δυσκολευόμουν χρησιμοποιούσα την 0.4, πλέον την χρησιμοποιώ για μεταλλικά, primer και βερνίκι, για να τον μάθω παιτάχτηκαν πολλά πλαστικά πιάτα και θυσιάστικε το Α320.
Χθες που έβαφα την δεύτερη συνειδητοποίησα ότι το χρώμα από ένα δαχτυλίδι πριν το nozzle φεύγει. Οπότε το καθάρισα για να ξαναβαφτεί. Ωστόσο και τα δύο nozzles είναι έτοιμα (το ένα θέλει λάδια για παλαίωση).
Η παρατήρηση για τις φωτογραφίες με έσωσε.

Πάρα πολύ καλό ξεκίνημα Θάνο! Μπράβο σου!
Μια μικρή παρατήρηση, τα πτερύγια των Amraam είναι σε φυσικό μεταλλικό χρώμα, στην πράξη ένα πολύ σκούρο γκρί με ιδέα καφέ και μεταλλικό sheen. Πιάσε το αυγό και κούρευ'το όπως σου τα γράφω! Δες την φωτό!

Ευχαριστώ πολύ, θα προσπαθήσω να το διορθώσω. Την πάτησα επειδή χρησιμοποίησα το χρώμα που έλεγε ο κατασκευαστής και όχι οι εικόνες.

Θάνος
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 21, 2021, 05:36:53 μμ »
.... καθώς είμαι ακόμα νέος στον μοντελισμό.

Τι θα δουν τα μάτια μας....
Πώς μετράς την παλαιότητα στο χόμπι;
Οι δουλειές είναι απίστευτα καλές για αρχάριο.

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 21, 2021, 07:14:42 μμ »

Πώς μετράς την παλαιότητα στο χόμπι;
Οι δουλειές είναι απίστευτα καλές για αρχάριο.

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Το λέω από την απόψη του ότι έχω ολοκληρώσει 3,5 αεροπλάνα μέχρι τώρα (Το Α 7 δεν είναι εντελώς έτοιμο).
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 21, 2021, 07:52:10 μμ »
Οι πύραυλοι διορθώθηκαν περνώντας από πάνω λεπτ'η στρώση RLM 74 χρώματος. Το μεταλλικό εφέ διατηρήθηκε και το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό, αν και στην φωτογραφία φαίνονται πιο ανοιχτόχρωμοι.

Θα είδατε πως κατασκεύασα και 2 HARM, δεν έβαλα αυτοκόλλητα καθώς μία μέρα από την στιγμή που τους έβαψας εμφάνησαν κάποια κενά (δεν έχω ιδέα πως, δεν υπήρχαν όταν τους έβαψα ούτε όταν πέρασα το αστάρι). Οπότε κάθομαι να τους διορθώσω.

Χάρη σε αυτό το λάθος, μου ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσω την ίδια τεχνική και στην εξαγωγή, που έχει μία καφέ απόχρωση όπως φαίνεται στην εικόνα.

Το δοκίμασα ήδη στο ένα Nozzle, το επόμενο θα το φτιάξω μέσα στην εβδομάδα και θα ανεβάσω αναλυτικά κάθε βήμα που ακολούθησα.

Στην φωτογραφία φαίνεται το ξεβαμμένο στεφάνι/δαχτυλίδι πίσω από το nozzle.

Θάνος

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 21, 2021, 08:19:53 μμ »
Κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχω συμπεριλάβει στο πρώτο ποστ είναι η λίστα με τα βελτιωτικά και τις χαλκομανίες.

2 set Nozzles Aires 4427 F-16C/D Kinetic

2 set τροχών Eduard 648011

Κάθισμα Eduard 648013 για το μονοθέσιο

Καθίσματα Aires 4141 για το διθέσιο

Χαλκομανίες της Modelmaker D48126 HAF F-16 NATO Tiger Meet 2018

Θάνος

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 22, 2021, 02:24:17 μμ »
Kαλησπέρα,

Σήμερα βάφτηκε το δεύτερο Nozzle. Και για τα δύο τμήματα χρησιμοποιήθηκε το True Metal Jet Exhaust, στο εξωτερικό κομμάτι είχα περάσει πρώτα την απόχρωση Stainless Steel για να ασπρίζει σε ορισμένα σημεία, ενώ έβαψα το δαχτυλίδι του με Stainless Steel χρώμα. Στο δεύτερο κομμάτι τοποθέτησα masking tape για να βάψω λευκά ορισμένα τμήματα, καθώς απ'όσο θυμάμαι από μία επίσκεψη στο τμήμα επισκευής των κινητήρων στην ΕΑΒ διέθεταν κεραμική επίστρωση. Για την κεραμική επίστρωση χρησιμοποίησα το RC222 Insignia White.

Αριστέρα βλέπετε το Nozzle που έβαψα σήμερα, το οποίο προορίζεται για το Block52M και δεξιά αυτό που είχα ήδη βαμμένο και στο οποίο δοκίμασα το φίλτρο με το RLM74 για να καφετίσει. Η διαδικασία που είχα ακολουθήσει τότε είναι η ίδια απλά αντί για το RC222 είχα χρησιμοποιήσει συνδυασμό Λευκού AK11001 και Grimy Grey AK11008.

Έπειτα ο καθαρός θα περαστεί με φίλτρο RLM74 και λάδια, θα προσπαθήσω να τον κάνω πιο καθαρό καθώς είναι πιο καινούριο το αεροσκάφος. Αν κάποιος έχει καμία καλή φώτο από εκείνη την περιοχή, θα είμαι ευγνώμων αν μπορεί να την στείλει.

Επίσης διόρθωσα τους HARM τους οποιούς θα προετοιμάσω για να βαφτεί η λωρίδα και να μπουν τα αυτοκόλλητα. (Η φωτογραφία πρασινίζει λίγο δεν ξέρω γιατί αλλά το κινητό μου δεν έλεγε να την βγάλει καλύτερα, μάλλον η Samsung όσο πάει το χαλάει με τα updates)

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι χρώμα πρέπει να βαφτούν οι εξατμίσεις των HARM και των AIM120; Αν κάποιος έχει φωτογραφία που να δείχνει ελληνικούς HARM και ΙRIS T με κίτρινες λωρίδες (μόνο από εκπαιδευτικούς έχω βρει), καθώς παρήγγειλα ένα set με IRIS T και δεν ξέρω πως να τους κάνω.

Θάνος
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος BasilisG

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 22, 2021, 08:46:28 μμ »
Bρε μηπως εισαι προφεσορας τελικα και δεν μας το λες?? :lol: Ωραίες δουλείες έχεις κάνει!Δεν θα σε εκανα με τίποτα αρχάριο ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 22, 2021, 09:43:48 μμ »
Bρε μηπως εισαι προφεσορας τελικα και δεν μας το λες?? :lol: Ωραίες δουλείες έχεις κάνει!Δεν θα σε εκανα με τίποτα αρχάριο ::thumbleft::

Βασίλη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι πολύ πριν κάνω κάτι γενικότερα και ψάχνομαι πολύ πάνω σε αυτό, όταν δεν είμαι σίγουρος προτιμώ να φάω χρόνο για δοκιμές (για να μάθω τον αερογράφο έφαγα το μισό καλοκαίρι και πήρα μπόλικους τύπους χρωμάτων για να δοκιμάσω, μάλλον καταλήγω σε ακρυλικά Tamiya και AK Real Colours), γι'αυτό και η κατασκευή προχωράει αργά.
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 22, 2021, 09:57:15 μμ »
Η βασική βαφή για τις εξαγωγές είναι έτοιμη, τώρα υπολοίπεται δουλεία με λάδια για να μην είναι τόσο ομοιόμορφες και να γίνουν πιο ρεαλιστικές.

Block 52+

Block 52M

Block52M (πάνω), Block52+ (κάτω)

Σειρά έχουν οι HARM
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 22, 2021, 10:10:10 μμ »
Παρά πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα ,   καλη συνέχεια  !!  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 23, 2021, 06:20:34 μμ »

Μία από τα ίδια και από εμένα!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 23, 2021, 06:34:48 μμ »

Μία από τα ίδια και από εμένα!  ::salut::

Σας ευχαριστώ πολυ και τους δύο.

Θα ανεβάσω αργότερα φωτογραφίες με την σημερινή δουλεία.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πως δουλέυεται η milliput, παρήγγειλα ένα πακέτο το περιμένω για να μπορέσω να φτιάξω την μύτη και τις πτέριγες που έχουν κενά
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος stratuono

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 23, 2021, 09:05:19 μμ »
Η βασική βαφή για τις εξαγωγές είναι έτοιμη, τώρα υπολοίπεται δουλεία με λάδια για να μην είναι τόσο ομοιόμορφες και να γίνουν πιο ρεαλιστικές.

Block 52+

Block 52M

Block52M (πάνω), Block52+ (κάτω)

Σειρά έχουν οι HARM

Ρε φιλε θα μας τρελανεις η' θες να παθουμε καταθλιψη?

Εχεις κανει εξαιρετικη δουλεια....  ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 23, 2021, 11:06:08 μμ »
Εσύ δεν είσαι να παιδεύεσαι με Kinetic. Μόνο Tamiya και Zoukei Mura! Χαραμίζεσαι.

Ανυπομονώ για τη συνέχεια.

::salut::

Μαθιός

ΥΓ:  ::hi:: στο Modelclub!

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 24, 2021, 01:20:02 πμ »
Ρε φιλε θα μας τρελανεις η' θες να παθουμε καταθλιψη?

Εχεις κανει εξαιρετικη δουλεια....  ::proskino::

Ευχαριστώ πάρα πολύ, σίγουρα δεν θέλω το δεύτερο

Κυρίως αναφέρομαι στο nozzle που θα μπει στο Block 52M, η οποία είναι ακόμα καθαρή. Σαν οδηγό χρησιμοποιώ την παρακάτω φωτογραφία, στην οποία παρουσιάζεται το αεροσκάφος ακριβώς στην κατάσταση που θέλω να το φτιάξω. Μάλλον θα πρέπει να κοκκινήσω κι άλλο το raw umber που χρησιμοποιήσα.

Εσύ δεν είσαι να παιδεύεσαι με Kinetic. Μόνο Tamiya και Zoukei Mura! Χαραμίζεσαι.

Ανυπομονώ για τη συνέχεια.

::salut::

Μαθιός

ΥΓ:  ::hi:: στο Modelclub!

Που να σου λεγα πως ήταν το πρώτο κιτ που αγόρασα για την σοβαρή πλέον ένταξή μου στο χόμπυ. Πάλι καλά που πήρα τα Spitfire, το Focke Wolf και το Α7 και έκανα εξάσκηση. Το επόμενο F 16 (Block 50) θα ναι σίγουρα Tamiya (ανυπομονώ να δω πως είναι η εφαρμογή), αρκεί να βρω την προέκταση του parabrake. Δυστυχώς όμως για Sufa και Mirage με βλέπω σε Kinetic. Zoukei Mura θα πρέπει να βγει πρώτα το σωστό Phantom.

Σήμερα έκανα λίγα πράγματα. Για αρχή έβαψα τις εξατμίσεις των πυραύλων (στον AIM120 χρησιμοποίησα μίξη κόκκινου, κίτρινου και ασημί)

Έπειτα ξαναέβαψα την κίτρινη λωρίδα στους AGM 88, πέρασα βερνίκι τα αυτοκόλλητα και ξανά βερνίκι. Αύριο θα τους περάσω με ντουκόχαρτο 3000 για να γίνουν πιο λείοι.

Το χρώμα είναι μίξη Tamiya X-8 και Χ-27 (2 σταγώνες Χ-27 ανά ml X-8)

Δυστυχώς η Kinetic έκανε λάθος και στις καρτέλες με τα αυτοκόλλητα και έτσι 2 μεγάλες ετικέτες έλλειπαν.

Γι'αυτό θυσίασα δύο από αυτές των AIM 9X, που έμοιαζαν.

Επίσης έκοψα ένα μέρος από τα παρακάτω αυτοκόλλητα για να μπορέσουν να περάσουν καλύτερα από τα πτερύγια του πυραύλου.

Το τελικό αποτέλεσμα, αύριο θα περαστούν με ντουκόχαρτο 3000 για να γίνουν πιο λείοι. Επίσης από εβδομάδα θα συνοδεύονται με ένα ζευγάρι IRIS-T. Δεν ξέρω όμως τι συνδυασμό θα ακολουθήσω στα αεροπλάνα.

Καλό σας βράδυ

Θάνος

Θάνος

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 24, 2021, 08:42:53 πμ »
έχεις κάνει εντυπωσιακή δουλειά ως τώρα.κάτι αντίστοιχο είχα κάνει πριν μερικούς μήνες . αν θες ρίξε μια ματιά μήπως σε βοηθήσει

https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,35898.0.html

βέβαια εγώ δεν χρησιμοποίησα βελτιωτικά.εσύ απο τη στιγμή που χρησιμοποιείς και το πας σιγά-σιγά αφιέρωσε όσο πιο πολύ χρόνο μπορείς αρχικά στη χρήση των υλικών σου  και έπειτα στην κατασκευή .απλά τερμάτισε το :wink: :wink: :wink: βλέπω έχεις την υπομονή , όχι σαν εμένα  :mrgreen: :mrgreen:

καλή συνέχεια φίλε μου

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 24, 2021, 11:25:45 πμ »

έχεις κάνει εντυπωσιακή δουλειά ως τώρα.κάτι αντίστοιχο είχα κάνει πριν μερικούς μήνες . αν θες ρίξε μια ματιά μήπως σε βοηθήσει

https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,35898.0.html

βέβαια εγώ δεν χρησιμοποίησα βελτιωτικά.εσύ απο τη στιγμή που χρησιμοποιείς και το πας σιγά-σιγά αφιέρωσε όσο πιο πολύ χρόνο μπορείς αρχικά στη χρήση των υλικών σου  και έπειτα στην κατασκευή .απλά τερμάτισε το :wink: :wink: :wink: βλέπω έχεις την υπομονή , όχι σαν εμένα  :mrgreen: :mrgreen:

καλή συνέχεια φίλε μου

::salut:: ::salut::

Ευχαριστώ πολύ!!! έχω ήδη δει την πολύ καλή δουλεία σου, να σου πω την αλήθεια την διπλή κατασκευή από εσένα την εμπνεύστηκα, όπως και την milliput και τις λωρίδες πλαστικού που παρήγγειλα για να γεμίσω τα κενά. Ετοιμάσου σιγά σιγά για απορίες σχετικά με την παραλλαγή.
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 24, 2021, 12:49:56 μμ »
Πολύ ευχαρίστως φίλε μου , ότι χρειαστείς να βοηθήσω  :D :D ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 24, 2021, 06:22:11 μμ »
Καλησπέρα

Σήμερα ξεκίνησα να δουλεύω στα σκέλη προσγείωσης του Block 52M με μία γρήγορη δοκιμή συνειδητοποίησα πως θα πρέπει πρώτα να κολληθούν και μετά να βαφτεί το μοντέλο καθώς η εφαρμογή του μεσαίου κομματιού είναι πολύ κακή. Όσο πιο πολύ δουλεύω τόσα περισσότερα θέματα εφαρμογής βγαίνουν, έτσι σήμερα στόκαρα είτε με στόκο Tamiya, είτε με Μr. Surfacer αρκετά κενά. Δυστυχώς με βλέπω να μένω μέρες μακρυά από τον αερογράφο, συν ότι περιμένω να έρθουν πλαστικές λωρίδες και milliput για τα μεγαλύτερα κενά (Μύτη και σε κάτι πτερύγια κάτω από την άτρακτο).

Όταν συναρμολόγησα πριν αρκετό καιρό το μονοθέσιο πίστευα πως όλα αυτά τα κενά οφειλόντουσαν σε λάθη μου, μετά τα είδα θέματα στα ίδια σημεία και στο διθέσιο και διάβασα πως όλοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες με το συγκεκριμένο κιτ, το οποίο παρ'ολα αυτά έχει πολύ καλές λεπτομέρειες και πολύ μεγάλη συλλογή με αξεσουάρ.

Επίσης διόρθωσα έναν καλυμένο εκτοξευτή θερμοβολίδων στην αριστερή μεριά του dorsal spine του διθέσιου F-16, ο οποίος δεν ήταν επιφανειακά ευθυγραμμισμένος. Για να τον διορθώσω έτριψα πολύ καλά ένα αντίστοιχο κομμάτι για να το λεπτίνω και το κόλλησα από πάνω. Τέλος κόλλησα τους φορείς στα άκρα των πτερύγων του Block 52M (Στο άλλο τα είχα κολλήσει).

Πως ήταν αρχικά

Το τριμένο κομμάτι

Το τελικό αποτέλεσμα

Αργότερα θα συνεχίσω την παλαίωση με λάδια του Nozzle.

Θάνος

Αποσυνδεδεμένος vasilis42

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: γερακας αττικης
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 25, 2021, 05:05:18 μμ »
Φίλε συνχομπίστα Θάνο, αν εσύ είσαι αρχάριος εγώ είμαι ο τραμπ. Πολύ καλή δουλειά στο κόκπιτ. Κι εγώ μπαίνω σπάνια στο φόρουμ λόγω έλλειψης χρόνου αλλά όποτε μπαίνω βλέπω με χαρά ότι πολλοί νέοι μοντελιστές ξεφυτρώνουν. Keep modelling! Το καλύτερο χόμπυ στον κόσμο : μοντελισμός.

Αποσυνδεδεμένος iceman98

• IPMS 1420
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 25, 2021, 05:36:41 μμ »
Φίλε συνχομπίστα Θάνο, αν εσύ είσαι αρχάριος εγώ είμαι ο τραμπ. Πολύ καλή δουλειά στο κόκπιτ. Κι εγώ μπαίνω σπάνια στο φόρουμ λόγω έλλειψης χρόνου αλλά όποτε μπαίνω βλέπω με χαρά ότι πολλοί νέοι μοντελιστές ξεφυτρώνουν. Keep modelling! Το καλύτερο χόμπυ στον κόσμο : μοντελισμός.

Βασίλη ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου!!! Πράγματι ο μοντελισμός είναι πολύ ωραίος και δημιουργικός.

Θα ήθελα να ρωτήσω πως θα μπορούσα να βάψω τις καλύπτρες, τις βάφω πριν τις μασκάρω; τις βάφω πριν τις γυαλίσω;

Επίσης επειδή πλησιάζει η στιγμή του ασταριού ξέρετε πως θα μπορούσα να καθαρίσω τις σκόνες από τον στόκο και καλύτερα να χρησιμοποιήσω μαύρο η γκρι αστάρι;

Έχω δει φωτογραφίες των αεροσκαφών που φτιάχνω και φέρουν σκούρες καλύπτρες όπως βλέπετε στην φωτογραφία που απεικονίζει το διθέσιο που φτιάχνω (023). 
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 25, 2021, 06:57:25 μμ »
Για κενά που είναι σε δύσκολα σημεία, όπως μεταξύ κάθετου και ατράκτου, μπορείς να κάνεις αυτή τη μέθοδο που σου συνάπτω με 500άρι Mr. Surfacer.
Δες το παράδειγμα στη ράχη του F-14

Το ίδιο ακριβώς μπορείς να κάνεις και με Vallejo plastic putty, αλλά θα βάλεις νερό αντί για lacquer thinner και θα το σκουπίσεις άμεσα  δίχως να περιμένεις να στεγνώσει.