Αποστολέας Θέμα: Πτυσομενος θαλαμος βαφης (Spray booth)  (Αναγνώστηκε 1960 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π.Φαληρο
Πτυσομενος θαλαμος βαφης (Spray booth)
« στις: Δεκεμβρίου 26, 2020, 10:26:11 μμ »
Χρονια πολλα, καλες γιορτες.

Παρακατω ειναι μια ιδεα για πτυσομενο θαλαμο βαφης (spray booth) με φυλλο coroplast.

To coroplast ειναι ενα πλαστικο 3χιλιοστα και σιγουρα το εχετε δει σε πλαστικο φακελο/τσαντα σχεδιου στο χαρτοπωλειο της γειτονιας σας.

Ο υπερσυγχρονος θαλαμος :) εχει προβλεψη για δυο 14cm ανεμηστηρακια για pc, μπροστα θα μπει ενα απλο φιλτρο αποροφητηρα. Χωραει 2 φωτιστικα 30cm στα πλαγια και ισως και ενα ακομη 60cm στην οροφη.
Το παρακατω σχεδιο εκμεταλευεται το πληρες μεγεθος ενος φυλλου, που ειναι 80Χ120cm.

Ειναι καπως πιο μακρυ απο οτι συνηθως καθως ασχολιεμαι με λιγο μεγαλυτερα αντικειμενα απο τα τυπικα κιτ με αεροπλανα και αρματα. Οι διαστασεις αλλαζουν συμφωνα με τις αναγκες του καθενος. Το φυλλο ετσι οπως ειναι κοβεται και γινονται τσακισεις για να διπλωσει για να προκυψει η τελικη κατασκευη.

Εφτιαξα και ενα μοντελο σε κλιμακα (περιπου).

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Πτυσομενος θαλαμος βαφης (spray booth)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 27, 2020, 09:21:52 πμ »
Εντωμεταξύ ακριβώς στην ίδια κατασκευή χωρίς τις τρύπες,αν της προσαρμόσεις περιφερειακά ταινίες led,γίνετε άνετα και photo booth!
Θα το προσπαθήσω την νέα χρονιά.
 ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 27, 2020, 10:48:47 πμ »
Πολύ ενδιαφέρον υλικό και πολύ λειτουργικό το σχέδιο σου. Έχω ένα μικρό photobooth από την greenstuffworld που είναι κατασκευασμένο με αυτόν τον τρόπο αλλά από πιο λεπτό φύλλο. Τα τρία χιλιοστά δεν είναι πολύ χοντρό; Μπορεί και διπλώνει; Το μοντέλο που έφτιαξες από τι πάχους υλικό είναι;

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 27, 2020, 11:10:11 πμ »
Γράψε λάθος για το πάχος. Τώρα κατάλαβα ποιο ακριβώς είναι το coroplast. Έχει κενό ανάμεσα για αυτό είναι τόσο παχύ και για αυτό κόβεται και διπλώνει εύκολα. Το photobooth που έχω είναι από απλό φύλλο.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 27, 2020, 11:58:05 πμ »
Σε αυτές τις διαστάσεις αυτά τα φύλλα χρησιμοποιούνται για να σκεπάζουν από πάνω, αλλά και κάτω, εμπορεύματα σε ευροπαλέτες.
Οπότε έχετε το νου σας και μπορεί να βρείτε και τζάμπα τέτοια φύλλα.
Υπάρχει και κάποιος στο fb marketplace που τα πουλάει 2EUR το φύλλο.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 27, 2020, 12:37:24 μμ »
Thx for the tip!

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 27, 2020, 01:49:54 μμ »
Για ανεμιστηρακια λεω να βαλω δυο Arctic F14 η δυο Arctic P14 (ακομη ψαχνω να δω τις διαφορες τους), με 5ευρω το ενα
Για φωτισμο εχω βρει φτηνα τα LED SMD πλαστικό γραμμικό φωτιστικό τύπου T5 30cm 5W 4000K (PHILO5NW) με 3ευρω και το LED SMD πλαστικό γραμμικό φωτιστικό τύπου T5 60cm 8W 4000K (PHILO8NW) με 4ευρω.
Δεν βαζω καταστηματα, εαν κανετε αναζητηση με ακριβως τις λεξεις των προιοντων θα βρειτε πολλα καταστηματα σε ολη την χωρα.

Τα φυλλα αυτα ειναι παναλαφρα γιατι ειναι κουφια, εχουν δομη οπως ειναι τα χαρτοκουτα, λεπτη επιφανεια πλαστικου στις δυο μεριες και στο κεντρο ενα λεπτο φυλλο κατσαρωμενο.
Εαν αγορασετε τωρα παρτε καποιο φωτεινο χρωμα, λευκο κατα προτιμηση, βοηθαει με τον φωτισμο του αντικειμενου.
Πιο σωστη κατασκευη ειναι με κοντρα πλακε συμηδα αλλα εκει μιλαμε για μεγαλυτερο κοστος και θελει διαδικασια για κοπη και συγκολληση.

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 27, 2020, 03:58:23 μμ »
Ειχα ενα τετοιο φυλλο (το οποιο προοριζοταν να γινει τηλεκατευθυνομενο αεροπλανο, δεν εγινε ποτε) και ξεκινησα την κατασκευη.
Σε 15 λεπτα ειναι ετοιμο.
Θελει μονο μια ταινια duct tape για να περασω τις γωνιες σαν μεντεσε και τις ακμες για να μην μαδησει.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 27, 2020, 04:43:11 μμ »
Αν δεν "οδηγήσεις" κάπου εκτός χώρου τον αέρα που θα ρουφάνε τα φάνς, με το απλό φίλτρο απορροφητήρα δεν κάνεις τίποτα. Θα πρέπει να βάλεις ενεργού άνθρακα, αν θέλεις η εξαγωγή να είναι μέσα στον χώρο σου :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 27, 2020, 05:10:37 μμ »
Όμορφη και εύκολη κατασκευή! Καλά βαψίματα.

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 10, 2021, 12:43:16 μμ »
Αν δεν "οδηγήσεις" κάπου εκτός χώρου τον αέρα που θα ρουφάνε τα φάνς, με το απλό φίλτρο απορροφητήρα δεν κάνεις τίποτα. Θα πρέπει να βάλεις ενεργού άνθρακα, αν θέλεις η εξαγωγή να είναι μέσα στον χώρο σου :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Η σκεψη ειναι οτι το βαψιμο θα γινεται στο μπαλκονι, αυτο που θελω ειναι να μην βαφω τους τοιχους και το τραπεζι και να μου μαζευει το εκνεφωμα απο διπλα μου και το πεταει πισω.
Προφανος στο μπαλκονι δεν βλεπω καποιο νοημα να βαλω σωληνα.
Νομιζω οτι εχει νοημα ομως να μην εισπνεω ολα αυτα τα χημικα.

ΥΓ Εχω παρει και μασκα, παλιοτερα απο εδω ειχε γινει μια ομαδικη αγορα, δεν μου κουμπωνει καλα στο προσωπο και περνανε μυρωδιες. Εχω δοκιμασει να ψεκασω Vallejo και παντα μου μπουκωναν και στο τελος εφτυνε ο κινεζικος αερογραφος. Οποτε με βλεπω ξανα με τα ακρυλικα οινοπνευματος Tamiya-MrHobby

Tags: spray booth