Παίδες για ακόμα μια φορά ευχαριστώ πολύ!!Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας αρέσει το αποτέλεσμα!!Αλλά το επόμενο winter camo θα είναι ακόμα καλύτερο!

Σήμερα θα ποστάρω κάτι διαφορετικό καθότι εχθές το μεσημέρι παρολίγον οι μοντελιστικές μου αναζητήσεις και δραστηριότητες λίγο έλειψε και θα σταματούσαν...
Εχθές λοιπόν το μεσημέρι και ενώ φουτούριαζα το αριστερό κάλυμμα του κινητήρα παρατηρώ έντονη απώλεια πίεσης και φτυσίματα από την βάση της βαλβίδας διαφυγής του αεροσυμπιεστή....Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό είχε αρχίζει να τα παίζει το σημείο αυτό αλλά εχθές το φαινόμενο ήταν πολύ έντονο και φυσικά καταστούσε την διαδικασία ψεκάσματος σχεδόν αδύνατη.
Σταματάω λοιπόν καθαρίζω αερογράφο....Αρχίζω να λύνω την βάση του αεροσυμπιεστή και ξεβιδώνω την βαλβίδα διαφυγής ,τοποθετώ τεφλόν στις σπείρες της και την ξαναβιδώνω... Καθώς την βίδωνα λοιπόν μου μένει στα χέρια...Έκοψε.....Αποτέλεσμα....Φώτο Νο1
Όπου Α:Βαλβίδα διαφυγής με κομμένο σπείρωμα.... και Β:Σώμα βάσης αεροσυμπιεστή με το μισό σπείρωμα της βαλβίδας διαφυγής βιδωμένο μέσα....
Στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου....Τόσο χοντρή πατατιά έκανα ο φούστης!!!! ʼρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο όλα τα μοντελομάγαζα της Ιταλίας που γνωρίζω για ανταλλακτικά του αεροσυμπιεστή μου μάρκας sil-air αλλά τζίφος....Ακόμα και στον ιστοχώρο της εταιρίας Sil-Air ή Werther ιταλική συν τοις άλλοις...Αλλά τζίφος δεν είχα πρόσβαση στα ανταλλακτικά και δεν μπορούσα και πουθενά να γραφτώ....Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να τους στείλω ένα mail.....
Ενώ ετοιμαζόμουν να στείλω το mail γνωρίζοντας ότι θα έμπαινα σε μια διαδικασία που απλά θα μου έσπαγε τα νεύρα , αποφασίζω να δοκιμάσω τα εδώ μπακάλικα εεε συγνώμη μοντελομάγαζα μπάς και....Καθώς η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία....
Το απόγευμα λοιπόν και οπλισμένος με υπομονή και ανά χείρας τα δύο αυτά τμήματα του αεροσυμπιεστή πείρα σβάρνα όλα τα μαγαζιά...Αλλά επί ματαίω....Αποκαρδιωμένος και ηττημένος σκέφτηκα να πάω σε ένα παλιό (ίσως το παλαιότερο) κατάστημα μοντελισμού στο Μπάρι αλλά αυτό ήταν πραγματικά στην άλλη άκρη της πόλης μακριά από το κέντρο....Αλλά έπρεπε δοκιμάσω και εκεί.
Ύστερα από αρκετή ώρα περπάτημα βρίσκομαι στο κατάστημα και για ακόμα μια φορά τζίφος...Εντελώς ηττημένος αυτή τη φορά και ενώ βρισκόμουν στην εξώπορτα του καταστήματος ο ιδιοκτήτης με φωνάζει και μου λέει αν θέλω μπορώ να πάω να δοκιμάσω μήπως και βρω κάτι σε ένα κατάστημα με εργαλεία και αεροσυμπιεστές που υπήρχε ακόμα πιο μακριά...
Μέσα στην απελπισία μου είπα να πάω.Περπατήματος λοιπόν συνέχεια...Βρίσκομαι στο κατάστημα εξηγώ και δείχνω τα τμήματα που έχριζαν αλλαγής στα παιδιά εκεί.Για καλή μου τύχη και μετά από ψάξιμο κατάφερα να βρω λύση!!!!!!
Φώτο Νο2....

Όπου.... 1:Νέο σώμα στη βάση του αεροσυμπιεστή 2:Νέα βαλβίδα διαρροής και 3:Νέα βαλβίδα διαφυγής.
Η χαρά μου δεν περιγράφονταν!!!!!Μετά από αρκετό περπάτημα και ψάξιμο κατάφερα να βρω αυτά που ήθελα χωρίς να μπω σε διαδικασίες με mail και αναμονές!!!Σίγουρα θα στείλω ένα mail στην εταιρία για να μου προμηθεύσει (εάν γίνεται ) τα original ανταλλακτικά αλλά μέχρι τότε θα κάνω την δουλειά μου με αυτά που βρήκα και που δουλεύουν μια χαρά!!!
Έτσι λοιπόν παίδες η χθεσινή μου περιπέτεια έληξε αισίως και οι μοντελιστικές μου δραστηριότητες και αναζητήσεις μπορούν να συνεχιστούν ασφάλεια!!!!!
Συγνώμη για το σεντόνι αλλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτό το περιστατικό