Καλημέρα ή μάλλον καλό μεσημέρι παίδες.
Μετά από αρκετό καιρό επιτέλους μπόρεσα να τελειώσω με το weathering του μοντέλου...
Το τι πέρασα προκειμένου να τελειώσω το weathering μόνο εγώ και ο Γιάννης (zaxos345)το ξέρουμε (του κλαιγόμουν για το πόσο απογοητευμένος είμαι που δεν μπορώ να αποδώσω σωστά την φθορά του λευκού χρώματος).
Πράγματι με ταλαιπώρησε αφάνταστα...Μάλιστα να φανταστείτε ότι δοκίμασα ένα σωρό τεχνικές....Τι μπατονέτες τι χαρτοπετσέτες τι τρίψιμο με ψιλό πολύ ψιλό ντουκόχαρτο...Δεν μπορούσα να αποδώσω καλά το πλύσιμο....Έφτασα να ξαναπεράσω σχεδόν από την αρχή το λευκό χρώμα δύο φορές...
Εν τέλη αποφάσισα να κάνω ένα πλύσιμο στο χρώμα όχι εκτεταμένο και να πειραματιστώ με τον αερογράφο ψεκάζοντας επιλεκτικά πολύ λεπτά layers αραιωμένων με λευκό και μπόλικο διαλυτικό τα βασικά χρώματα της παραλλαγής ορμώμενος από ένα άρθρο σε ένα αγγλικό μοντελιστικό περιοδικό (προσπαθώντας να αντιγράψω μέρος της τεχνικής του συντάκτη...)
Εν συνεχεία και αφού τελείωσα με το πλύσιμο του λευκού χρώματος σφράγισα το μοντέλο με future και προχώρησα στο wash με ένα μείγμα από διάφορα λάδια (καφέ ελάχιστο μαύρο άσρπο και flesh με ολίγο κόκκινο) προσπαθώντας να φτάσω μια απόχρωση rust σχεδόν ένα τόνο πιο κλειστή (πάντα ορμώμενος από το συγκεκριμένο άρθρο) τελειώνοντας και με το wash προχώρησα στο weathering με παστέλ και διάφορες σκόνες προσπαθώντας να δώσω μια νότα βρωμιάς και ταλαιπωρίας από σκόνες λάσπης λάδια κλπ...Μιας και τα airfields το χειμώνα έπρεπε να σκαφτούν για να αφαιρεθεί το χιόνι και να πατηθούν προκειμένου να είναι κατάλληλα για αποπροσγειώσεις.Εν τέλη το μοντέλο ψεκάστηκε με ένα μείγμα από ματ βερνίκι της gunze και μερικές σταγόνες future προκειμένου να αποδοθεί μια semigloss χροιά...
Το ξέρω ότι δεν είναι και το maximum του winter cammo αλλά είναι η πρώτη μου προσπάθεια αναπαράστασης του....Όπως και να έχει το ποστάρω
Το μοντέλο δεν έχει τελειώσει ακόμα πρέπει εκτός από κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να τοποθετηθούν λυπούν και οι καπνιές (θα ψεκαστούν στο τέλος)...
Αυτά για την ώρα....
Ιδού τα πειστήρια....