Αποστολέας Θέμα: Γιατί αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε βελτιωτικά μοντέλων ??  (Αναγνώστηκε 4931 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Με αφορμή κάποια σχόλια διαφόρων μελών σχετικά με τη καλή/κακή/αθέμιτη/αλόγιστη/άσκοπη/κλπ. χρήση βελτιωτικών κάθε είδους για τα μοντέλα μας, θέλω να ξεκινήσω τη συγκεκριμένη συζήτηση.
Γιατί λοιπόν αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε βελτιωτικά μοντέλων ?
Έχοντας κάποια (πολλά) πράγματα στο μυαλό μου, θα αφήσω να ανάψει το θέμα και θα απαντήσω αργότερα για τον εαυτό μου.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
Απ: Γιατί αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε βελτιωτικά μοντέλων ??
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 11:31:00 μμ »
-Ισως γιατι βαριομαστε να φτιαξουμε μονοι μας καποια parts...και καταφευγουμε στην ευκολη λυση...
-Ισως γιατι προσπαθουμε να "τελειοποιησουμε" το μοντελο μας τοσο πολυ ωστε να δινουμε καποια extra χρηματα για να δουμε εκπληκτικο αποτελεσμα...
-Ισως γιατι δεν εμπιστευομαστε να φτιαξουμε μονοι μας καποια parts...

Αμεσως αμεσως να καποιες απαντησεις...
Εγω προσωπικα ειμαι παντως της δευτερης εκδοχης!  :wink:

8)

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 11:40:47 μμ »
Γιατι έχουμε ξεχάσει το πραγματικό νόημα του μοντελλισμου, που είναι η χαρα της δημιουργίας και οχι το μοντελο που θα τελείωση σε 10-12 μήνες θα είναι με την "σουπερ-ντουπερ" λεπτομέρια και ακριβές χρωματα.  :mrgreen: :mrgreen:
Χάρης

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 11:51:57 μμ »
Σωστά όλα τα προηγούμενα και...

Α) Μας αρέσουν τα έτοιμα...
Β) Είμαστε καταναλωτικά όντα...
Γ) Είμαστε Μαζόχες... :mrgreen: :mrgreen:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 11:52:59 μμ »
Εμένα προσωπικά,και πάντα έχοντας ως δεδομένο οτι θα κυνηγήσω την πιστή μεταφορά ενός μοντέλου υπό κλίμακα,το βελτιωτικό μου κερδίζει χρόνο!
Τον χρόνο ,που θα περνούσα προσπαθώντας να φτιάξω ένα κάθισμα,μια ανοιχτή θυρίδα,έναν πίνακα οργάνων κ.λ.π.,με την χρήση του βελτιωτικού,μπορώ να τον χρησιμοποιήσω στο να φέρω πιο κοντά το επόμενο μοντέλο!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 11:59:07 μμ »
Το ίδιο έγραφα αλλά με πρόλαβες... :twisted:

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 12:14:40 πμ »
Γιατι έχουμε ξεχάσει το πραγματικό νόημα του μοντελλισμου, που είναι η χαρα της δημιουργίας και οχι το μοντελο που θα τελείωση σε 10-12 μήνες θα είναι με την "σουπερ-ντουπερ" λεπτομέρια και ακριβές χρωματα.  :mrgreen: :mrgreen:

Συμφωνώ απόλυτα ! Εχω πει πάμπολλες φορές από αυτό το Forum πόσο έχω επιθυμίσει να τελειώσω ένα μοντέλο (κι ας είναι το πιο απλό 72αρι) σε μια μέρα.  :cry: :cry: :cry:

Τώρα όσον αφορά τα βελτιωτικά νομίζω ότι είναι εν μέρει μόδα κι εν μέρει πραγματικό θέμα καλύτερης ποιότητας ενός πχ ρυτινένιου cockpit από οποιοδήποτε scratchbuilt (οι παλιότεροι που θυμούνται την προ ρυτίνης εποχή ας πουν τις απόψεις τους).

Το θέμα είναι αν είναι τελικά ζητούμενο (ή απλά θεωρητικά επιθυμητό) να αναπαρασταθεί ο τελευταίος διακόπτης της κονσόλας ή το τελευταίο μπουλόνι. Αν απαντήσουμε θετικά ("ναι είναι ζητούμενο κι όχι απλά επιθυμητό") τότε ναι, το βελτιωτικό είναι μονόδρομος.

Αν όμως είμαστε, θα μου επιτρέψετε, απλά λογικοί (πχ τι διακρίνεται με γυμνό μάτι από απόσταση Χ μέτρων έτσι ώστε το πραγματικό αεροσκάφος να φαίνεται μεγέθους 20 εκ.?) τότε θεωρώ ότι τα πολύπλοκα βελτιωτικά είναι παντελώς περιττά.   
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 12:31:46 πμ »
συμφωνω με το rafael. Μονο που μετά καποιος θα στην μπεί οτι το μοντελο στερείται της τάδε λεπτομερειας (λες και μπορείς να την δείς στο πραγματικό από τα 35, τα 48 ή τα 72 μέτρα απόσταση) και θα στεναχωρηθείς.
Ασε που οταν διαβαζουμε ένα άρθρο είτε σε περιοδικό είτε σε διαδίκτυο, συναντούμε συνέχεια αναφορές και παραδέιγματα με βελτιωτικά, τα οποία μας επηρρεάζουν για την αγορά τους.

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 12:46:30 πμ »
Συμφωνω και γω αλλα μην ξεχνατε πως ειναι στα γουστα του καθενος...Εγω πχ αν δεν βαλω αυτο που θελω στο μοντελο μου δεν θα κοιμαμαι που λεει ο λογος γιατι θα με τρωει...μπορει αυτη η λεπτομερεια να ειναι το μαχαιρακι του πιλοτηριου η η πυξιδα πανω απο το σκοπευτικο...τετοια αρρωστεια δλδ...

Συμφωνα με τα γουστα παει το επιπεδο λεπτομερειας...(ετσι πιστευω εγω)

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 12:47:03 πμ »
Ίσως είναι και τι ζητά ο καθένας από τα μοντέλα του να δείχνουν στο τέλος.... :roll: Θέλει να είναι ένα απλό μοντέλο ή να είναι το σούπερ τούμπανολεπτομερές που φαίνεται και η τρίχα από τον παρ'ολίγον καράφλα αεροπόρο? :shock: :shock: :mrgreen: Η πιστότητα που προσφέρουν, η λεπτομέρεια και μπορεί να μην είμαστε καλοί στο scratchbuild ίσως είναι μερικά κίνητρα για την αγορά βελτιωτικού... :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 01:02:43 πμ »
Αγαπητοί Vorlon,rafael και ramfighter ,θα σας αποκαλύψω κάτι σοκαριστικό..."πραγματικό νόημα του μοντελισμού" δεν υπάρχει :!:
Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά,μικρά, νοήματα του μοντελισμού και ο καθένας μας ακολουθεί το δικό του.
Δεν υπάρχει "λογική" που να μας καλύπτει όλους και όσον αφορά τις αποστάσεις,η ψηφιακή μηχανή που έχω ,έχει οπτικό ζούμ Χ10 και όταν φωτογραφίζω ένα κόκπιτ στην 1/48, νομίζεις οτι βρίσκεσαι μέσα!
Δεν  καταλαβαίνω γιατί ,αφού διακαώς επιθυμείτε να φτιάχνετε μοντέλα κατευθείαν από το κουτί ,δεν το κάνετε!!!
Οποιος σας πει οτι στερούνται λεπτομέρειας είναι ανόητος και να αδιαφορήσετε.
Ο μοντελισμός είναι ένας τρόπος να περνάς ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες σου.Ανεξαρτήτως του αριθμού των ωρών.
Αν και αυτό το πράγμα έχει φτάσει να σου προσθέτει αγχος και ανασφάλεια,τότε έχεις χάσει το νόημα της ζωής και όχι του μοντελισμού!!!

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 01:19:59 πμ »
Αγαπητοί Vorlon,rafael και ramfighter ,θα σας αποκαλύψω κάτι σοκαριστικό..."πραγματικό νόημα του μοντελισμού" δεν υπάρχει :!:
Υπάρχει!!! Υπάρχει!!!! :wink: :wink: :wink: Όσο για το άγχος καμιά φορά είναι και η τρέλα του καλλιτέχνη.... Μου έχει τύχει άπειρες φορές να μην μπορώ να κοιμηθώ επειδή σκέφτομαι την όλη κατασκευή, ακόμη και να μείνω αγρυπνος και να μοντελάρω για 2 μερες σερί... :mrgreen: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 01:29:49 πμ »

Φυσικά και υπάρχει  νόημα Σμήναρχε,αλλά είναι το προσωπικό σου!
Οσο για το άγχος που αναφέρω ,μην το μπερδεύεις με το rave της δημιουργίας που είναι απολύτως σεβαστό και άκρως ηδονικό!!!!

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 01:36:51 πμ »
Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά,μικρά, νοήματα του μοντελισμού και ο καθένας μας ακολουθεί το δικό του.
Δεν υπάρχει "λογική" που να μας καλύπτει όλους και όσον αφορά τις αποστάσεις,η ψηφιακή μηχανή που έχω ,έχει οπτικό ζούμ Χ10 και όταν φωτογραφίζω ένα κόκπιτ στην 1/48, νομίζεις οτι βρίσκεσαι μέσα!
Δεν  καταλαβαίνω γιατί ,αφού διακαώς επιθυμείτε να φτιάχνετε μοντέλα κατευθείαν από το κουτί ,δεν το κάνετε!!!
Ο μοντελισμός είναι ένας τρόπος να περνάς ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες σου.Ανεξαρτήτως του αριθμού των ωρών.
Αν και αυτό το πράγμα έχει φτάσει να σου προσθέτει αγχος και ανασφάλεια,τότε έχεις χάσει το νόημα της ζωής και όχι του μοντελισμού!!!

Ποιος σου ειπε οτι δεν τα κατασκευάζω κατευθείαν από το κουτί :?: Το μόνο εξτρα που εχω βάλει σε μοντελο και δεν υπηρχε στο κουτι ειναι και θα ειναι ερπύστριες (και αυτές μονο της AFV Club)
Χάρης

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 01:42:53 πμ »

Ισως δεν έγινα σαφής, αλλά με αυτά που έγραψα δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση ότι κατέχω "το ένα και μοναδικό νόημα του μοντελισμού". Κάτι τέτοιο θα ήταν άκρως δογματικό κι αν συχαίνομαι κάτι στη ζωή μου πιο πολύ είναι τα δόγματα (πολιτικά, θρησκευτικά κλπ, πόσο μάλλον 'μοντελιστικά"). Οσο για τα μοντέλα μου, σαφέστατα και τα φτιάχνω με μοναδικό κριτήριο να αρέσουν σε εμένα κι έχοντας απόλυτη επίγνωση ότι δεν αποτελούν καλλιτεχνήματα (όχι πως δεν θα ήθελα δηλαδή, απλά τόσο χρόνο και προσπάθεια μπορώ να διαθέσω ανά μοντέλο). Συνεπώς δεν τίθεται θέμα αρνητικού σχολίου. Τώρα αν βρεθεί κάποιος και πει μια καλή κουβέντα, καλοδεχούμενη.
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 01:45:12 πμ »

Ποιος σου ειπε οτι δεν τα κατασκευάζω κατευθείαν από το κουτί :?: Το μόνο εξτρα που εχω βάλει σε μοντελο και δεν υπηρχε στο κουτι ειναι και θα ειναι ερπύστριες (και αυτές μονο της AFV Club)

Φίλε Vorlon κανείς δεν μου το είπε οπότε να σου ζητήσω συγνώμη που σε πήρε η μπάλλα κι εσένα.Βασικά σε συμπεριέλαβα στο ποστ μου λόγω της φράσης "πραγματικό νόημα του μοντελισμού" που μου χτύπησε λίγο περίεργα.

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 02:03:42 πμ »
Κανενα προβλημα φιλε Μαστορα  :D :D
Χάρης

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 09:17:30 πμ »
Λοιπόν αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι, θα συμφωνήσω με κάποιους προλαλήσαντες ότι κυριότερος σκοπός μας στον μοντελισμό (τουλάχιστον των περισσότερων) είναι η όσο το δυνατόν πιο πιστή μεταφορά και σωστή αναπαράσταση ενός πρωτότυπου μοντέλου υπό κλίμακα.
Το βελτιωτικό λοιπόν πιστεύω ότι εκτός του ότι κερδίζει πολύτιμο χρόνο - όπως αναφέρθηκε - που κατά την γνώμη μου δεν είναι και το σημαντικότερο (μετράει όμως), βοηθά στο να αναπαρασταθούν κάποιες λεπτομέρειες που λόγω μεγέθους - κλίμακας κλπ δεν είναι δυνατόν να κατασκευασθούν - αναπαρασταθούν πιστά από τον μοντελιστή, όσο καλός κι αν είναι αυτός. 
Αυτή και μόνο είναι η χρησιμότητα των βελτιωτικών σετ (κατά την προσωπική ταπεινή μου άποψη πάντα) για μένα και τολμώ να πω ότι πολλές είναι οι φορές που 'εχω αγοράσει κάποια βελτιωτικά σετ (κυρίως photo-etched) από τα οποία δεν χρησιμοποιώ όλα τους τα κομμάτια, όταν κρίνω ότι κάτι ή δεν δείχνει σωστά στο μάτι, ή μπορώ να το κατασκευάσω εκ του μηδενός μόνος μου.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 09:42:59 πμ »
Ο φίλος mastoras νομίζω δίνει μαθήματα πρακτικής φιλοσοφίας.
Πολύ εύκολα το θέμα πήγε στο γιατί μοντελάρουμε κατ' αρχήν παρά στο θέμα των βελτιωτικών. Αν απαντήσουμε στο πρώτο, το δεύτερο θα φανεί εύκολα.

Αυτά ως γενικό σχόλιο.
Από κει και πέρα, μου την ψιλοδίνουν τα βελτιωτικά, τα θεωρώ λίγο "ζαβολιά" (αλλά αυτό προφανώς είναι το κόμπλεξ του μέτριου μοντελιστή που κουβαλάω, που θα ήθελε κάποτε να δει μία διάκριση, έτσι για να νομίζει ότι θα λέει πως κάτι έκανε...).
Από την άλλη, αν ήταν εύκολο να τα βρω και ήθελα να διαθέσω τα χρήματα, δεν νομίζω να μην τα χρησιμοποιούσα (για να είμαστε και σοβαροί, ε;)

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 09:49:11 πμ »
Θα συμφωνήσω με τα όσα έγραψαν πριν από μένα οι συνάδελφοι.
Καταφεύγουμε στα βελτιωτικά γιατί είμαστε λάτρεις της λεπτομέρειας και της πιστής της απόδοσης στην κλίμακα που δουλεύουμε.
Παράλληλα. ως καταναλωτικά όντα βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις και πάμε και αγοράζουμε βελτιωτικά με το κιλό :!:
Προσωπικά, έχω μαζέψει αρκετά ρητινένια βελτιωτικά διαφόρων εταιριών που τελικά δε ξέρω αν θα τα χρησιμοποιήσω όλα :!:
Πάντως κακά τα ψέματα βοηθάνε αρκετά και μας γλυτώνουν από πολλές δυσκολίες.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 10:06:28 πμ »
Για μένα τα βελτιωτικά, υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθούν σε δύο περιπτώσεις...
1ον, να είναι τόσο χάλια το κιτ, ειδικά στο εσωτερικό(αεροσκάφη), που για να αξίζει λίγο και να αφήσεις καμιά καλύπτρα ανοικτή, θα πρέπει να μπει κάποιου είδους βελτίωση...
2ον, να θές να φτιάξεις κάτι πάνω στο μοντέλο, το οποίο, είναι δύσκολο να το κατασκευάσεις μόνος σου και θα έχανες τρελό χρόνο να το κατασκευάσεις από το μηδέν...

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 10:15:41 πμ »
Νομίζω ότι σε μια τέτοια ερώτηση ο καθένας μας έχει τη δική του απάντηση.
Και αυτό γιατί όλοι μας έχουμε την προσωπική μας αισθητική (ο μοντελισμός είναι άμεσα συνυφασμένος με την αισθητική).

Από την άλλη, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τις περιπτώσεις χρήσης βελτιωτικών.
Εννοώ ότι είναι άλλο να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα ρητινένιο κάθισμα σε ένα κιτ που δίνει μια καρέκλα καφενείου για κάθισμα και άλλο να πάρει ένα πλήρες σετ εσωτερικής και εξωτερικής λεπτομέρειας για ένα ήδη καλό κιτ με σκοπό να το "απογειώσει".

Έχει να κάνει καθαρά με το πώς οραματίζεται κάποιος το μοντέλο του όταν το ξεκινάει. :wink: 

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 10:29:18 πμ »
Για εμένα η χρήση βελτιωτικών μπορεί να είναι αποτέλεσμα παρόρμησης ή ανάγκης όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε.

α) Παρόρμησης σερφάροντας στο Hannant's ή οπουδήποτε αλλού και...
β) Ανάγκης όταν θέλω να τονιστεί / διορθωθεί κάποιο σημείο του μοντέλου.

Γενικά δεν είμαι πια και πολύ των βελτιωτικών, προτιμώ το scratch ή τον συνδυασμό αυτών. Δίνω έμφαση κυρίως στα πιλοτήρια α/φ και σπανιότερα στους κινητήρες. Επίσης με εκνευρίζει το ότι πρέπει να χρησιμοποιώ κυανοακρυλική κόλλα με συνέπεια να "διαλύω" τα μικρά Ρ/Ε κομμάτια κατά την κατασκευή / βάψιμο από απρόσεκτες κινήσεις, κάτι το οποίο είναι δύσκολο να γίνει με κομμάτια πλαστικού & με υγρή κόλλα.

Γενικά έχω ξεπεράσει την "κρίση" των βελτιωτικών και πλέον ασχολούμαι με κιτ τα οποία δεν τα χρειάζονται. Νομίζω πως είναι καλύτερα να επενδύεις 5-10 ευρώ παραπάνω για ένα καλό κιτ και να φτιάχνεται ΟΟΒ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 10:29:46 πμ »
Γιατί όχι;  :)

Μόνο για μένα μπορώ να απαντήσω. Λοιπόν αν έχω μοντέλο που το βγάζει μόνο μία εταιρεία αλλά δε σκίζει και από λεπτομέρεια, τότε θα πάρω κάποιο βελτιωτικό για να κάνω να "δείξει" πιο σωστό. Παράδειγμα τα DH-4, Sopwith Pup, HP-400, Grumman JF-2 Duck, OS2U Kingfisher, Avro Anson της Airfix, τα Bf-108, Roland V, PZL-23 Karas της Heller με τα σχεδόν άδεια cockpit (μιλάω πάντα για 1/72). Επίσης βελτιωτικό θα αγοράσω αν θέλω να κάνω κάποια μετατροπή μιας και οι δυνατότητές μου στο scratch build σταματούν στην ζώνες πρόσδεσης  :cry:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 12:03:00 μμ »
Γιατί όχι;  :)

Μόνο για μένα μπορώ να απαντήσω. Λοιπόν αν έχω μοντέλο που το βγάζει μόνο μία εταιρεία αλλά δε σκίζει και από λεπτομέρεια, τότε θα πάρω κάποιο βελτιωτικό για να κάνω να "δείξει" πιο σωστό. Παράδειγμα τα DH-4, Sopwith Pup, HP-400, Grumman JF-2 Duck, OS2U Kingfisher, Avro Anson της Airfix, τα Bf-108, Roland V, PZL-23 Karas της Heller με τα σχεδόν άδεια cockpit (μιλάω πάντα για 1/72). Επίσης βελτιωτικό θα αγοράσω αν θέλω να κάνω κάποια μετατροπή μιας και οι δυνατότητές μου στο scratch build σταματούν στην ζώνες πρόσδεσης  :cry:

Εκεί θα συμφωνήσω κι εγώ απόλυτα. Αν σ' αρέσει το Anson ή το Karas (καλή ώρα) αλλά έχεις ν' αντιμετωπίσεις τους  "παππούδες" της Airfix και της Heller χωρίς καμία εναλλακτική επιλογή τότε το βελτιωτικό είναι μονόδρομος. Επειδή κουβαλάω την ίδια μούρλα με τον gkontog (κάποια στιγμή πρέπει να τα πούμε από κοντά εμείς  :wink:) δεν είναι λίγες οι φορές που έχω πληρώσει τρεις φορές την αξία του μοντέλου σε βελτιωτικά και after market σήματα για να γίνει ευπρεπές το Anson της Airfix.
Από την άλλη, πολλές φορές έχω μετανειώσει που από την επιθυμία μου για ένα καλό αποτέλεσμα αλλά και από καθαρή παρόρμηση (ελέω Hannants ή Ολλανδού) έχω αγοράσει βελτιωτικά για κιτ που και SFTB να φτιαχτούν θα ήταν μια χαρά (κατά την προσωπική μου άποψη παντα).
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Tags: