Αποστολέας Θέμα: Xρώμα κόκπιτ των Aichi D3A1 Val  (Αναγνώστηκε 1379 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Xρώμα κόκπιτ των Aichi D3A1 Val
« στις: Νοεμβρίου 07, 2020, 07:16:43 μμ »
Είπα κάποια στιγμή να αποτοξινωθώ από τις λάσπες και τις ερπύστριες φτιάχνοντας ένα αεροπορικό θέμα.Στράφηκα λοιπόν στο κιτ του Val της Hasegawa στην 1/48 που μου "έκλεινε το μάτι" εδώ και καιρό από το ράφι  :wink: Μελέτησα λίγο τις οδηγίες αλλά στο χρωματικό (και όχι μόνο) κομμάτι,πελάγωσα.Η εταιρεία περιγράφει το χρώμα του κοκπιτ ως "yellow green" χωρίς να προτείνει κωδικό FS ή αντίστοιχο από π.χ. Tamiya ή Gunze.  ::dontknow:: Μήπως γνωρίζει κάποιος φίλος με τι χρώμα ήταν βαμμένα;  ::helpsos::

Αποσυνδεδεμένος thanasis87

• Scale 1/72
  • *
Απ: Xρώμα κόκπιτ των Aichi D3A1 Val
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 07, 2020, 11:15:17 μμ »
Καλησπέρα! Τα χρώματα των κόκπιτ στα Ιαπωνικά Β ΠΠ είχαν μικρές διαφορές βάση του εργοστασίου παραγωγής, αλλά μια safe λύση είναι το laquer Mr Hobby C057 (η το Gunze H63 αν προτιμάς ακρυλικά).

Ελπίζω να βοήθησα. Καλή συνέχεια!  :D

Θανάσης

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 08, 2020, 11:35:58 πμ »
Καλησπέρα! Τα χρώματα των κόκπιτ στα Ιαπωνικά Β ΠΠ είχαν μικρές διαφορές βάση του εργοστασίου παραγωγής, αλλά μια safe λύση είναι το laquer Mr Hobby C057 (η το Gunze H63 αν προτιμάς ακρυλικά).

Ελπίζω να βοήθησα. Καλή συνέχεια!  :D

Θανάσης

χωρίς παρεξήγηση, αλλά καλό είναι όταν προτείνεις κάτι να γνωρίζεις και αν ισχύει. Μια ματιά σε ιαπωνικά αεροσκάφη θα σε πείσει ότι δεν είναι "safe" επιλογή το Metallic Blue Green που προτείνεις, άντε να είναι η εξαίρεση και κυρίως σε επιμέρους τμήματα των πιλοτηρίων κάποιων αεροσκαφών (πχ. Gekko).

Ερνέστε αν το ψάχνεις με τα pdf  :wink: μια καλή επιλογή είναι το  Japanese Aircraft Interiors 1940-45 (Monogram publications). Αν μπορέσω το απόγευμα θα δω μήπως σου στείλω πμ ένα απόσμασμα που θα σε βοηθήσει  Στο μεταξύ οι οδηγίες του κιτ μάλλον δεν είναι και λάθος απλά γενικόλογες ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος thanasis87

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 08, 2020, 01:11:42 μμ »
χωρίς παρεξήγηση, αλλά καλό είναι όταν προτείνεις κάτι να γνωρίζεις και αν ισχύει. Μια ματιά σε ιαπωνικά αεροσκάφη θα σε πείσει ότι δεν είναι "safe" επιλογή το Metallic Blue Green που προτείνεις, άντε να είναι η εξαίρεση και κυρίως σε επιμέρους τμήματα των πιλοτηρίων κάποιων αεροσκαφών (πχ. Gekko). ::thumbleft::

Καμία παρεξήγηση: Αντιθέτως το έψαξα περαιτέρω και όντως έχεις δίκιο! Είναι πολύ γενική η πρότασή μου και σε ευχαριστώ.

Ερνέστο βρήκα και το κάτωθι link για βοήθεια:

http://www.aviationofjapan.com/2009/04/aichi-d3a-val-interior-in-detail-colour_10.html?m=1

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 08, 2020, 10:19:17 μμ »
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ και τους δύο σας για την άμεση ανταπόκριση.  ::thanx::

Κρατάω το χρώμα του κόκπιτ των Gekko γιατί θα χρησιμεύσουν σε μελλοντική κατασκευή  :wink:

Από όλα τα άκρως ενδιαφέροντα γράψατε ή παραθέσατε παραπάνω και σε συνδυασμό με κάποια links που μου έστειλε ο Νίκος @Wildcat ,κατέληξα σε τρία χρώματα από την κάβα μου τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν:

α) Modelmaster FS34102 Medium Green (το οποίο μου "κάνει" περισσότερο από όλα)
β) Gunze H405 Olive Green
γ) ΑΚ RC231 FS 34097 Field Green

Φυσικά είμαι πάντα πρόθυμος να διαβάσω και να υιοθετήσω και τις δικές σας προτάσεις  :wink: ::salut::

Tags: