Μέτα απο καιρό καλησπέρα και πάλι απο έμενα,χωρίς να αφήσω τα αγαπημένα μου αεροπορικά θέματα,λόγω και της κατάστασης αποφάσισα να ασχοληθώ με ενα διαφορετικό project .
Πριν λίγο διάστημα (και να πω την αληθεια,περιμενωντας το lockdown) επένδυσα σε ενα οικιακό 3D Printer και έκτοτε έχω ...καεί,προσπαθώντας στα γεράματα να μαθω 3d printing.
Σερφαρωντας λοιπόν στο διαδίκτυο για ετοιμα 3d σχέδια έπεσα πάνω σε ένα σχέδιο του X-Wing Fighter στην 1/24.Τα σχέδια σύμφωνα με τον τύπο που τα ανέβασε ήταν τα original σχεδια του X-wing που κατασκευαστηκε και χρησιμοποιηθηκε στις ταινίες.
Αποφάσισα να το πρινταρω στην 1/48 ,πρώτον για λογούς χώρου άλλα και λόγω του πολύ περισσότερου χρόνου που θα χρειαζόταν η εκτύπωση σε 1/24.
Περισσότερο θα ειναι μια δοκιμή για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί το μηχάνημα (και εγω,προφανως).
Το "κιτ" αποτελείται απο 12 συνολικά αρχεία για εκτύπωση τα οποία όμως περιλαμβανουν αρκετά κομμάτια ,για παράδειγμα τα blasters αποτελούνται απο 5 κομμάτια έκαστο και θα πρέπει να φτιαχθουν 4.Το πιλοτήριο θα πρεπει να γίνει όλο scratch μιας και δεν υπάρχει τίποτα εκει. Ενώ δεν υπάρχει και σύστημα προσγείωσης. Φυσικά θα χρειαστεί στόκο-τρίψιμο και κανονικό βάψιμο.
Έχω ήδη εκτυπωση μερικά κομμάτια,έχοντας κάποιες αστοχίες στην αρχή,μεχρι να βρω τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να δουλέψω στην κλίμακα.
Γενικότερα θα είναι της υπομονής το project όποτε μην κρατήσετε την ανάσα σας.
Τις επόμενες ήμερες θα φωτογραφίσω και θα ανεβάσω τα μέχρι τώρα κομμάτια και πρόοδο.
Καλή και παραγωγική καραντίνα να έχουμε.